• LPG tanks

Veel gestelde vragen over LPG

 De meest gestelde vragen over LPG:

Is lpg wel veilig bij brand?

Lpg tank heeft een veiligheid die opent bij 27 bar en blaast dan de lpg overdruk via ontluchting naar buiten af waardoor er geen kans is op explosies!!

 

Is lpg wel veilig bij aanrijdingen?

 Een lpg tank is gemaakt van 3 mm plaatstaal dat kan vervormen zonder te scheuren (huidige benzine tanken zijn gemaakt van dunnere kunstof die wel kan scheuren of breken).

 

Plaats van een lpg tank?

 Lpg tanks hebben vandaag de dag een ronde vorm waardoor ze meestal geplaatst kunnen worden op de plaats van het reservewiel (in of onder de auto) waardoor de kofferruimte gehandhaafd blijft.

  

 

Wanneer is het rendabel om een lpg installatie te laten plaatsen?

Gemiddeld op vandaag kan het rendabel zijn als u meer dan 12000 km per jaar rijdt (bij kleiner voertuigen) (verbruik auto 1 op 12 benzine en verbruik lpg 1 op 10) verschil in brandstofprijs tussen bijv Belgie en Nederland kan hierbij nog meer helpen.

Verschil gemiddeld in lpg prijs is ongeveer 21 ct per liter (benzine prijs nederland 1,70 lpg prijs belgie 52 ct per liter dus ver schil prijs per liter is 1.18 euro)

Bij 10000 km per jaar rijden is dat met het meerverbruik op lpg rijden ongeveer 1000 euro bespaard! ( in 1 ltr benzine zit meer energie dan in 1 ltr LPG)

 

hoeveel kost het om een lpg installatie in te bouwen?

De vanaf prijs is 1675 euro incl inbouw en afmelden RDW en BTW (4 cilinder motor) (2 jaar garantie op onderdelen) en is oplopend tot 2600 voor een 8 cilinder motor.

Er zijn ook installaties die zelfs 3 jaar garantie hebben op de onderdelen voor nog langer zorgenvrij en plezierig te rijden op lpg

Wilt u meer weten over de inbouw van LPG of de kosten er van?

Klik dan HIER en laat door ons een berekening maken

LPG inbouw | Onderhoud | Banden | Ruiten | Copyright © 2013. All Rights Reserved