Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe Buick Regal katalysator reinigen?

Een katalysator is een belangrijk onderdeel van moderne auto’s, omdat deze de uitlaatgassen van uw auto zuivert en dus voldoet aan de moderne vervuilingsspecificaties. Het is echter mogelijk dat het verstopt blijkt te zijn of defect is, in welk geval een verandering of reiniging noodzakelijk is. In dit artikel gaan we het bekijken hoe maak je een katalysator schoon op Buick Regal? Om dit te doen, zullen we om te beginnen de situaties uitleggen waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Buick Regal te reinigen en vervolgens hoe u deze reiniging kunt uitvoeren om de algehele prestaties van de katalysator van uw auto te achterhalen.

Waarom zou u de katalysator van uw Buick Regal willen opruimen?

In deze eerste sectie leren we je waarom het nuttig kan zijn maak de katalysator van uw Buick Regal schoon . Voor sommigen van jullie lijkt het inderdaad logisch, maar de meesten van jullie weten niet hoe het werkt en de resultaten vuile katalysator .

Functie en werking van de katalysator van een Buick Regal

.

De katalysator van uw Buick Regal heeft de functie om schadelijke uitlaatgassen te verwijderen gerelateerd aan de procedure van uw motor. Het is inderdaad een van de belangrijkste elementen die de vervuiling door uw Buick Regal bestrijden. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-verontreinigende gassen. Om deze gassen om te zetten, de katalysator van uw Buick Regal een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator kan gewoon werken vanaf 400 °, het is daarom nodig om de katalysator van uw Buick Regal niet te verstoppen. Als u overweegt voldoende lange reizen te maken om deze regelmatig op te warmen (tel meer dan 10 kilometer om de katalysator op de juiste temperatuur te brengen), dan kunt u de levensduur van dit element optimaliseren en de beste motorprestaties behouden.

Gevolgen van een vuile of defecte katalysator op Buick Regal

We zullen nu zien wat de kan zijn resultaten van een vuile of defecte katalysator op Buick Regal . Dit stelt u in staat om de ziekteverschijnselen vast te stellen die u zouden moeten informeren over een defect aan uw katalysator, hier is de lijst met symptomen van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Buick Regal is geblokkeerd: Zoals we eerder al zeiden, als je te korte reizen maakt zoals 50% van de mensen, zal het niet de tijd hebben om te gaan werken en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Buick Regal gaan branden, aarzel niet om ons artikel te raadplegen om te zien hoe u dit kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt in nauwe verbinding met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt beoordelen, als deze verstopt is, zullen de sensoren vaak ook problemen hebben.
  • Een metaalachtig geluid afkomstig van de uitlaat: In het geval dat de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten horen, wat betekent dat de keramiek beschadigd is.
Weiterlesen:
Prijs schokdemper vervangen voor Buick Regal?

Waarom u de katalysator van uw Buick Regal moet reinigen

Voordat we het bereiken met de stap waar u waarschijnlijk het meest enthousiast over bent, hoe maak je de katalysator van een Buick Regal schoon? We leren je waarom het voor jou relevant kan zijn om deze reiniging uit te voeren. Inderdaad, een katalysator is een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro met de set-up, de prijs kan variëren afhankelijk van de motoren). Naast dat het niet langer goed is voor het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Ten slotte is het laatste belang dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er vaak veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator schoon van zijn Buick Regal?

Eindelijk is hier de stap waar u in dit artikel vrijwel zeker het meest naar uitkijkt, hoe maak je de katalysator van je Buick Regal schoon? Weet dat dit proces erg basaal is en dat er twee benaderingen zijn om te bereiken:

  • Regelmatig de katalysator schrobben van uw Buick Regal: Deze aanpak is vooral gunstig voor personen die specifiek korte trips maken . Om dit te doen, kan niets van tijd tot tijd minder ingewikkeld zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te verbeteren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een autocentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige dat u hoeft te doen, is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om minimaal 1 uur op lange afstand op middellange afstand te rijden door te proberen regelmatig met hoge toeren te gaan . Als u voor en achteraf een uitlaatgasanalyse kunt uitvoeren om te controleren of u na het proces gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt dit proces elke 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Hoeveel kilometer op laag brandstofverbruik met mijn Buick Regal?

.

Als je meer tutorials over de Buick Regal nodig hebt, ga dan naar onze Buick Regal-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector