Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de airconditioning van een Land Rover Discovery schoonmaken?

Airconditioning is een van de meest gevraagde specificaties van moderne auto’s. Hoewel het voorheen beperkt was tot high-end versies, is het tegenwoordig gedemocratiseerd voor de overgrote meerderheid van auto’s. Toch vraagt ​​dit dure en geavanceerde mechanisme speciale aandacht, en of het nu voor service is of vanwege geurtjes, het is absoluut belangrijk om na te denken over de airconditioning van uw Land Rover Discovery schoonmaken. Dit is precies wat we in meer detail zullen uitleggen op deze inhoudspagina. Eerst zullen we in detail controleren op de proces om de airconditioning van uw Land Rover Discovery te reinigen, dan zullen we in een volgende stap meer in het algemeen naar kijken de service van de airconditioning van uw Land Rover Discovery.

Hoe maak ik mijn Land Rover Discovery airconditioning schoon

Laten we onze inhoudspagina beginnen met de reiniging van het airconditioningcircuit van uw Land Rover Discovery. De enige optie om een ​​volledige reiniging van dit circuit te bereiken, is door gebruik te maken van bacteriedodende en fungicide producten, in feite creëert uw airconditioning veel vocht dat in het circuit blijft en de uitzetting van allerlei soorten ziektekiemen en bacteriën activeert. U vindt deze producten op internet of in autocentra. Er zijn twee oplossingen om dit voor elkaar te krijgen, hier zijn ze:

Reinig het airconditioningcircuit van uw Land Rover Discovery op een eenvoudige manier

Als u eenmaal een desinfecterende spray heeft, kunt u het airconditioningcircuit van uw auto heel gemakkelijk reinigen.

Het proces is heel eenvoudig, maar deze procedure kan de binnenkant van uw Land Rover Discovery vervuilen.

 • Haal het cabinefilter weg.
 • Installeer de desinfecterende spray op de vloer van uw auto (indien mogelijk aan de passagierszijde).
 • Start de ventilatie en airconditioning van uw auto (met draaiende motor) met luchtrecycling
 • Druk met de ramen dicht op de knop van de bom om deze beetje bij beetje te legen, sluit de deuren van het motorvoertuig en laat deze ongeveer tien minuten aanstaan.
 • Zodra deze tijd is verstreken, opent u de deuren van uw Land Rover Discovery, ventilatie nog steeds aan, en laat u het passagierscompartiment ongeveer 20 minuten luchten.
Weiterlesen:
Aarzeling tijdens het versnellen van de Land Rover Discovery Sport

Met deze aanpak kunt u het airconditioningsysteem van uw Land Rover Discovery snel reinigen, maar als u hardnekkige luchtjes in de airconditioning op uw Land Rover Discovery heeft, raden we u aan het tweede proces te gebruiken.

Reinig grondig het airconditioningsysteem van uw Land Rover Discovery

.

Laten we nu verder gaan met het meer significante proces van het uitvoeren van een reiniging van uw ventilatiecircuit gedetailleerd. U moet worden uitgerust met dezelfde bacteriedodende en schimmeldodende spray, alleen de toepassing zal anders zijn. Hier is de te volgen operatie:

 • Haal uw cabinefilter weg.
 • Bij de externe luchtinlaat van uw Land Rover Discovery (tussen de motorkap en de voorruit), met de motor aan en de ventilatie aan, een paar keer 5 seconden spuiten en alle ramen en deuren even dicht laten.
 • Zodra deze eerste stap is voltooid, kunt u het binnenste deel van uw airconditioningsysteem aanpakken, waarbij u hetzelfde doet, maar niet de binnenluchtinlaat die u normaal gesproken onder het handschoenenkastje vindt.
 • Tot slot, om af te sluiten, kunt u een paar sprays in de ventilatieopeningen van uw Land Rover Discovery spuiten.
 • Het enige dat u hoeft te doen, is uw auto luchten terwijl het product verdwijnt voordat u het weer kunt gebruiken.

Onderhoud van de airconditioning van zijn Land Rover Discovery

Tot slot, om onze inhoudspagina af te ronden, zullen we u de belangrijkste suggesties geven die u moet respecteren, als u de levensduur van uw airconditioningcircuit op Land Rover Discovery wilt maximaliseren en onvoorziene kosten wilt beperken.

 • Laat uw airconditioning jaarlijks onderhouden
 • Vervang uw cabinefilter elke twee jaar.
 • Laat uw FREON-gas elke twee jaar opladen.
 • leun elk jaar het airconditioningsysteem van uw Land Rover Discovery.

  Kijk voor meer tips over de Land Rover Discovery in de categorie Land Rover Discovery.

Weiterlesen:
Sleutel vast in contact van Land Rover Discovery, wat te doen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector