Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de Dacia Logan airconditioning reinigen?

Airconditioning is waarschijnlijk de meest gevraagde functie van nieuwere auto’s. Hoewel het vroeger voorbehouden was aan high-end modellen, is het nu gedemocratiseerd voor de overgrote meerderheid van de auto’s. Desalniettemin heeft dit dure en complexe apparaat speciale aandacht nodig, en of het nu voor service is of vanwege geuren, het is absoluut cruciaal om na te denken over reiniging van de airconditioning van uw Dacia Logan. Dit is precies wat we in deze inhoud in detail zullen beschrijven. We gaan eerst in detail in op de techniek om de airconditioning van uw Dacia Logan . te reinigen, dan zullen we in een ander deel meer in het algemeen naar kijken de service van de airconditioning van uw Dacia Logan.

Hoe maak ik mijn Dacia Logan airconditioning schoon

Laten we onze inhoud beginnen met de reiniging van het airconditioningsysteem van uw Dacia Logan. De enige methode om dit systeem volledig te reinigen, is door te gebruiken bacteriedodende en fungicide productenIn feite creëert uw airconditioning veel vocht dat in het systeem blijft en de aanmaak van allerlei soorten ziektekiemen en bacteriën bevordert. U vindt deze producten op internet of in autocentra. Er zijn twee methoden om dit te bereiken, hier zijn ze:

Onderhoud het airconditioningcircuit van uw Dacia Logan op een eenvoudige manier

Zodra u een desinfecterende spray heeft, kunt u het airconditioningcircuit van uw auto onmiddellijk reinigen.

Het proces is heel eenvoudig, maar dit proces kan de binnenkant van uw Dacia Logan vervuilen.

 • Haal het cabinefilter weg.
 • Doe de desinfecterende spray op de vloer van uw auto (bij voorkeur aan passagierszijde).
 • Schakel de ventilatie en airconditioning van uw auto in (met de motor aan) met luchtrecycling
 • Terwijl de ramen gesloten zijn, druk je op de knop op de bom om hem langzaam maar zeker leeg te maken en sluit je de autodeuren en laat je hem ongeveer tien minuten aanstaan.
 • Zodra deze tijd verstreken is, opent u de deuren van uw Dacia Logan, ventilatie nog steeds aan en laat u het passagierscompartiment ongeveer 20 minuten luchten.
Weiterlesen:
Versnellingspooktrillingen op Dacia Logan ?

Met deze aanpak kunt u het airconditioningsysteem van uw Dacia Logan snel reinigen, maar als u hardnekkige airconditioningluchtjes op uw Dacia Logan heeft, raden we u aan om het tweede proces te gebruiken.

Reinig grondig het airconditioningsysteem van uw Dacia Logan

.

Laten we nu verder gaan met de meer belangrijke techniek om een reiniging van uw ventilatiecircuit compleet. U moet dezelfde bacteriedodende en fungicide spray kopen, alleen de toepassing zal anders zijn. Hier is de bewerking waaraan u zich moet houden:

 • Haal uw cabinefilter weg.
 • Door de externe luchtinlaat van uw Dacia Logan (tussen de motorkap en de voorruit), met de motor aan en de ventilatie aan, meerdere keren gedurende 5 seconden te spuiten en alle ramen en deuren even dicht te laten.
 • Zodra deze eerste fase is uitgevoerd, kunt u het binnenste deel van uw airconditioningsysteem aanpakken en hetzelfde doen, maar niet de binnenste luchtinlaat die gewoonlijk onder het handschoenenkastje wordt geplaatst.
 • Tot slot, om af te ronden, kunt u een paar sprays in de ventilatieopeningen van uw Dacia Logan spuiten.
 • Het enige dat u hoeft te doen, is uw auto luchten terwijl het product verdwijnt voordat u het weer kunt gebruiken.

Onderhoud van de airconditioning van zijn Dacia Logan

Tot slot, om onze inhoud af te ronden, zullen we u de belangrijkste aanbevelingen geven die u moet respecteren, als u de levensduur van uw airconditioningcircuit op Dacia Logan wilt maximaliseren en onvoorziene kosten wilt beperken.

 • Laat uw airconditioning jaarlijks onderhouden
 • Vervang uw cabinefilter elke twee jaar.
 • Laat uw FREON-gas elke twee jaar opladen.
 • leun elk jaar het airconditioningsysteem op uw Dacia Logan.

  Kijk voor meer tips over de Dacia Logan in de categorie Dacia Logan.

Weiterlesen:
Injectieprobleem Dacia Logan, wat te doen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector