Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de elektrische Land Rover Discovery Sport met trekhaak te installeren?

Als u moet verhuizen, op vakantie gaat met een caravan, groenafval wilt weggooien of een kink in de kabel hebt, is dat best handig. Op deze pagina leggen we de elektrische aansluiting van een trekhaak van een Land Rover Discovery Sport . In feite, zelfs als het installatieproces niet moeilijk is, is het noodzakelijk om enkele details uit te leggen om deze taak zonder problemen te overwegen. Allereerst zullen we zien wat de elektrische kabelboom van uw autokoppeling bevat, en vervolgens, in een tweede stap, hoe de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Land Rover Discovery Sport te maken .

Wat is de kabelboom voor een Land Rover Discovery Sport-aanhangwagen?

Waarom moeten we een kabelboom aansluiten op de trekhaak van een Land Rover Discovery Sport?

Dus beginnen we onze inhoud met het uitleggen van de basisprincipes van een kabelboom van een Land Rover Discovery Sport. Om te begrijpen hoe het werkt, moet u eerst de noodzaak ervan begrijpen. Als u een aanhangwagen of caravan moet trekken, is het fundamenteel en vooral verplicht door de verkeersregels om aan bepaalde vereisten te voldoen, hier zijn ze:

 • Een solide chassis voor de aanhanger …
 • Wielen die passen.
 • Een elektrische verbinding.
 • Een kenteken in het zicht.
 • Een stoplicht-repeater.
 • Een verkeerslichtrepeater.
 • Een blinker repeater.
 • Kentekenverlichting.
 • Een mistlamp repeater.

Om aan alle elektrische vereisten te voldoen, moet u dat doen installeer een kabelboomverbinding op de trekhaak van uw Land Rover Discovery Sport . We zullen dit in dit bericht onderzoeken, als je wilt leren hoe je de trekhaak van een Land Rover Discovery Sport installeert, bekijk dan onze inhoud over dit onderwerp.

Weiterlesen:
Land Rover Discovery Sport die niet meer accelereert

Wat is de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Land Rover Discovery Sport?

We zullen nu vrij snel uitleggen hoe de elektrische aansluiting van uw trekhaak werkt. De verbinding gebruikt de 12 volt stroom van uw auto om de trekhaken van uw Land Rover Discovery Sport van stroom te voorzien. Er zijn twee verschillende systemen voor elektrische aansluiting voor een trekhaak, hier zijn ze:

 • De 7-polige stekker voor een Land Rover Discovery Sport-aanhanger, 7-polig : Dit is de klassieke stekker die wordt bepaald op alle Land Rover Discovery Sport-trekhaken. Met deze elektrische aansluiting kunt u alle verlichtingsfuncties overbrengen die nodig zijn voor de signalering van uw trailer aan de achterkant, u vindt een stekker voor elke actie (linker en rechter richtingaanwijzers, grond, mistlicht, linker en rechter positielicht, linker en rechter rem) licht).
 • Elektrische aansluiting voor caravan met 13-polige stekker voor Land Rover Discovery Sport: Dit stekkersysteem wordt speciaal gebruikt voor caravans die binnen 12 volt nodig hebben om de verschillende elektrische apparatuur in de cabine van stroom te voorzien. Dit soort verbinding vereist het gebruik van een adapter. De extra pinnen brengen het 12 volt vermogen permanent (om een ​​accu in de caravan op te laden) en het 12 volt vermogen dat in gebruik is (om de 12 volt uitrusting te gebruiken wanneer de auto aan staat).

Hoe sluit ik de kabelboom van een Land Rover Discovery Sport aan?

Om deze inhoud af te sluiten, zullen we je vrij snel uitleggen hoe u de kabelboom van uw Land Rover Discovery Sport kunt aansluiten .

Weiterlesen:
Hoe de luchtmassameter op de Land Rover Discovery Sport reinigen?

Hoe de aansluiting van de kabelboom van een oude Land Rover Discovery Sport tot stand brengen?

Om de kabelboom van een oude Land Rover Discovery Sport te installeren, moet je alle benodigde kabels in de achterlichten van deze gaan halen. We raden u aan om een ​​auto-elektricien in te schakelen om deze interventie uit te voeren omdat het moeilijk is, maar we zullen desalniettemin de belangrijkste uit te voeren stappen samenvatten:

 • Verwijder de kofferbakbekleding van uw Land Rover Discovery Sport om toegang te krijgen tot de achterlichtunit.
 • Zoek de draden die overeenkomen met elk van de achterlichtfuncties.
 • Sluit ze aan op de nokken op de kabelboom van uw trekhaak.
 • Sluit het geheel af.

Hoe sluit je de kabelboom van een recente Land Rover Discovery Sport aan?

Voor moderne Land Rover Discovery Sports is de kabelboom veel eenvoudiger aan te sluiten:

 • U kunt een multiplexbare box gebruiken, u vindt er specifieke voor uw Land Rover Discovery Sport en universele modellen. Het is aan jou om te kiezen op basis van je budget, weet dat een universele versie tussen de 30 en 60 euro kost.
 • Verwijder de kofferbakbekleding van uw Land Rover Discovery Sport zodat u de kabels van uw doos naar de voorkant van uw Land Rover Discovery Sport kunt leiden en ze op uw zekeringkast kunt aansluiten.
 • Installeer de omstandigheid effectief in de kofferbak.
 • U hoeft uw kabels niet uit de kofferbak te halen en op uw stopcontact aan te sluiten.

Hoe sluit u de stroom aan op een aanhanger op Land Rover Discovery Sport?

Om deze inhoud tot slot af te sluiten, zullen we u vrij snel uitleggen hoe u de elektrische aansluiting van een caravan op uw Land Rover Discovery Sport tot stand brengt . Om dit voor elkaar te krijgen, moet je automatisch een van de vorige stappen doorlopen, het is aan jou om degene te kiezen die overeenkomt met je model en je budget. Nadat je dit hebt gedaan, is de laatste stap het kopen van een adapter die van een 7-polige stekker naar een 13-polige stekker gaat, zodat je kunt profiteren van de 12 volt stroom in je caravan. Deze adapters hebben verschillende prijzen, u moet tussen de 15 en 40 euro rekenen. Het enige wat u hoeft te doen, is hem in uw 7-pins stekker te steken.

Weiterlesen:
Hoe de kentekenplaatlamp Land Rover Discovery Sport vervangen?

Als u meer gidsen over de Land Rover Discovery Sport nodig heeft, ga dan naar onze Land Rover Discovery Sport-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector