Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de elektrische Land Rover Range Rover trekhaak installeren?

Of u nu moet verhuizen, op vakantie gaat met een caravan, groenafval wilt weggooien of een hapering wilt hebben, het is echt handig. In dit artikel laten we u de elektrische aansluiting van een trekhaak van een Land Rover Range Rover . In feite is het, ongeacht of de instellingsprocedure niet ingewikkeld is, nodig om enkele punten te verduidelijken om deze taak zonder problemen te overwegen. Allereerst gaan we kijken wat de elektrische kabelboom van uw autokoppeling is en vervolgens, in een tweede stap, hoe de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Land Rover Range Rover te maken .

Wat is de kabelboom voor een Land Rover Range Rover-aanhangwagen?

Waarom moeten we een kabelboom aansluiten op de trekhaak van een Land Rover Range Rover?

Dus beginnen we ons artikel met het beschrijven van de basisprincipes van een kabelboom van een Land Rover Range Rover. Om erachter te komen hoe het werkt, moet u eerst de noodzaak ervan uitzoeken. Of u nu een aanhanger of een caravan moet trekken, het is essentieel en vooral verplicht door de verkeersregels om bepaalde regels te volgen, hier zijn ze:

 • Een solide chassis voor de aanhanger …
 • Wielen die passen.
 • Een elektrische verbinding.
 • Een kenteken in het zicht.
 • Een stoplicht-repeater.
 • Een verkeerslichtrepeater.
 • Een blinker repeater.
 • Kentekenverlichting.
 • Een mistlamp repeater.

Om aan alle elektrische verplichtingen te voldoen, moet u dat doen installeer een kabelboomverbinding op de trekhaak van uw Land Rover Range Rover . We zullen hier in dit bericht op ingaan. Als je wilt weten hoe je de trekhaak van een Land Rover Range Rover installeert, lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Weiterlesen:
Wanneer moet u de distributieriem op de Land Rover Range Rover Sport vervangen?

Wat is de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Land Rover Range Rover?

We laten u nu snel zien hoe de elektrische aansluiting van uw trekhaak werkt. De verbinding gebruikt de 12 volt stroom van uw auto om de trekhaken van uw Land Rover Range Rover aan te drijven. Er zijn twee verschillende systemen voor elektrische aansluiting voor een trekhaak, hier zijn ze:

 • De 7-polige stekker voor een Land Rover Range Rover-aanhanger, 7-polig : Dit is de klassieke stekker die wordt geïdentificeerd op alle Land Rover Range Rover-trekhaken. Deze elektrische aansluiting stelt u in staat om alle verlichtingsfuncties door te geven die nodig zijn voor de signalering aan de achterzijde van uw aanhangwagen, u vindt een stekker voor elke functie (linker en rechter richtingaanwijzers, grond, mistlicht, linker en rechter positielicht, linker en rechter rem) licht).
 • Elektrische aansluiting voor caravan met 13-polige stekker voor Land Rover Range Rover: Dit stekkersysteem wordt voornamelijk gebruikt voor caravans die binnen 12 volt nodig hebben om de verschillende elektrische apparatuur in de cabine van stroom te voorzien. Dit soort verbinding vereist het gebruik van een adapter. De extra pinnen brengen het 12 volt vermogen permanent (om een ​​accu in de caravan op te laden) en het 12 volt vermogen in gebruik (om de 12 volt uitrusting te gebruiken wanneer het motorvoertuig is ingeschakeld).

Hoe sluit ik de kabelboom van een Land Rover Range Rover aan?

Om dit artikel af te sluiten, zullen we je snel laten zien hoe u de aansluiting van de kabelboom van uw Land Rover Range Rover tot stand brengt .

Weiterlesen:
Knipperlichtprobleem Land Rover Range Rover, wat te doen?

Hoe de aansluiting van de kabelboom van een oude Land Rover Range Rover tot stand brengen?

Om de kabelboom van een oude Land Rover Range Rover te installeren, moet je alle benodigde kabels in de achterlichten van deze gaan halen. We raden u aan om voor deze ingreep een auto-elektricien in te schakelen omdat deze complex is, maar we zullen desalniettemin de belangrijkste uit te voeren stappen samenvatten:

 • Haal de kofferbakbekleding uit uw Land Rover Range Rover om toegang te krijgen tot de achterlichtunit.
 • Zoek de draden die overeenkomen met elk van de achterlichtfuncties.
 • Sluit ze aan op de nokken op de kabelboom van uw trekhaak.
 • Sluit het geheel af.

Hoe sluit je de kabelboom van een recente Land Rover Range Rover aan?

Voor recente Land Rover Range Rovers is de kabelboom veel eenvoudiger aan te sluiten:

 • U kunt een multiplexbare box gebruiken, u vindt er specifieke voor uw Land Rover Range Rover en universele modellen. Het is aan jou om te kiezen op basis van je budget, weet dat een universele versie tussen de 30 en 60 euro kost.
 • Haal de kofferbakbekleding van uw Land Rover Range Rover eruit, zodat u de kabels van uw box naar de voorkant van uw Land Rover Range Rover kunt leiden en ze op uw zekeringkast kunt aansluiten.
 • Installeer de omstandigheid effectief in de kofferbak.
 • U hoeft uw kabels niet uit de kofferbak te halen en op uw stopcontact aan te sluiten.

Hoe sluit u de stroom aan op een aanhanger op Land Rover Range Rover?

Tot slot, om dit artikel af te sluiten, zullen we je snel laten zien hoe u de elektrische aansluiting van een caravan op uw Land Rover Range Rover tot stand brengt . Om dit voor elkaar te krijgen, moet u automatisch een van de voorgaande stappen doorlopen, het is aan u om degene te selecteren die overeenkomt met uw model en uw budget. Nadat je dit hebt gedaan, is de laatste stap het kopen van een adapter die van een 7-polige stekker naar een 13-polige stekker gaat, zodat je kunt profiteren van de 12 volt stroom in je caravan. Deze adapters hebben verschillende prijzen, u moet tussen de 15 en 40 euro rekenen. Het enige dat u hoeft te doen, is hem in uw 7-pins stekker te steken.

Weiterlesen:
Hoe de Land Rover Range Rover Sport-motor reinigen?

Voor meer tips over de Land Rover Range Rover kunt u een kijkje nemen in de categorie Land Rover Range Rover.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector