Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de handrem op Land Rover Range Rover Evoque afstellen?

De handrem van uw auto is een verplichte beschermingsfunctie volgens de wegcode, in feite is het bedoeld om uw Land Rover Range Rover Evoque te stoppen, zelfs op een lichte helling. Het moet onafhankelijk zijn van de bediening van het hoofdremsysteem. Het kan zijn dat na een tijdje het kabelsysteem van de handrem losser gaat zitten en je niet meer langs de technische controle komt of dat je het gevoel hebt dat het je auto echt niet meer blokkeert. Om met deze problemen om te gaan, zullen we kijken naar: hoe u de handrem op uw Land Rover Range Rover Evoque afstelt . Om dit te bereiken, zullen we eerst de afstelling van een handmatige handrem op Land Rover Range Rover Evoque , vervolgens, in een tweede stap, hoe u een automatische handrem aanpast, en tot slot de prijs van de service die door een professional wordt uitgevoerd.

Handrem afstellen op Land Rover Range Rover Evoque?

Zo beginnen we ons artikel met de handrem afstelling van een Land Rover Range Rover Evoque in de handmatige versie. Deze versie werkt op een eenvoudige manier met behulp van een systeem van kabel en schroeven waarmee u de spanning in het apparaat kunt beheren en dus de slag in de hendel van uw handrem kunt wijzigen. Om ernaar te handelen, moet u handelen op dit soort schroeven om: strek de handremkabel van uw Land Rover Range Rover Evoque uit . In ieder geval moet je er vlak voor het afstellen van de handrem voor zorgen dat je achterwielen niet geblokkeerd worden door het afstellen. Hieronder vindt u de gedetailleerde procedure om dit soort interventies uit te voeren:

  • Verwijder ter hoogte van de handrem de plastic console die deze afdekt met de torx-schroeven en -clips.
  • Eenmaal uitgevoerd, zou je een luik op je handrem moeten vinden, open het om het schroef- en kabelsysteem te zien.
  • U moet de borgmoeren lokaliseren en ze losdraaien met een sleutel, zodat u de kabeldruk kunt vervangen.
  • Schroef nu de borgmoeren aan beide zijden vast, zorg ervoor dat u aan beide zijden dezelfde wijzigingen aanbrengt om een ​​evenwichtige remwerking te behouden en zorg ervoor dat de handremhendel van uw Land Rover Range Rover Evoque een slag van ongeveer drie inkepingen heeft.
  • Draai de borgmoeren vast en test de vergrendeling van de velgen van je auto, als het goed is kun je de set weer in elkaar zetten, anders draai je de spanschroeven weer vast totdat je een geweldige ideale instelling krijgt
Weiterlesen:
Waar koelvloeistof in de Land Rover Range Rover Evoque plaatsen?

.

Als u geen toegang heeft tot de handremklep van uw Land Rover Range Rover Evoque, zal de afstelling waarschijnlijk precies hetzelfde zijn, maar dit zal zeker worden gedaan door onder uw auto door te gaan ter hoogte van de handremhendel. Zorg ervoor dat u uw auto vlak voor elke actie op de standaard zet.

Hoe stel ik de automatische handrem van mijn Land Rover Range Rover Evoque af?

Tweede systeem van handrem afstellen over Land Rover Range Rover Evoque , dit is een automatische handrem, in tegenstelling tot de handmatige, wordt deze methode gedaan op de remtrommels of misschien remklauwen, en wordt verondersteld dat deze zich ook automatisch aanpast aan de slijtage van uw remschoenen of schijfremblokken. Het kan zijn dat als u binnenkort remblokken moet kopen, de handrem kracht zal verliezen, hier zijn de stappen die u moet nemen om te controleren of de spanning van uw handrem de juiste is:

  • Houd er rekening mee dat een automatische handrem niet direct kan worden aangepast, omdat deze zich vanzelf moet aanpassen aan de schijfremblokken of -schoenen van uw Land Rover Range Rover Evoque.
  • U kunt nog steeds controleren of het systeem correct werkt door het voertuig op de standaard te zetten en door onder de auto te rijden te controleren of de remblokken nog in goede staat zijn.
  • Voor trommelremmen zal het nodig zijn om de banden uit elkaar te halen om de staat van de schoenen te controleren, we raden u allemaal aan om dit door een specialist te laten voltooien.
  • Zorg ervoor dat u uw schijfremblokken vervangt als dat nodig is.
Weiterlesen:
Wanneer schokdempers vervangen Land Rover Range Rover Evoque?

Wat kost het afstellen van de handrem van een Land Rover Range Rover Evoque door een specialist?

Eindelijk, als u zich niet op uw gemak voelt bij deze procedure, vooral omdat het een veiligheidselement van uw auto oplevert, namelijk de afstelling in de handrem van uw Land Rover Range Rover Evoque , geven we je het advies om naar een motormonteur te gaan die de handrem voor je kan afstellen ongeveer vijftig euro . Voor degenen die problemen hebben met trillingen bij het remmen op Land Rover Range Rover Evoque, aarzel dan niet om ons artikel te raadplegen dat met dit probleem werkt.

Mocht u nog vragen hebben over de Land Rover Range Rover Evoque, aarzel dan niet om onze Land Rover Range Rover Evoque categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector