Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de katalysator Land Rover Discovery Sport te reinigen?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van recente auto’s, omdat deze de uitlaatgassen van uw auto zuivert en zo voldoet aan de moderne vervuilingsnormen. Het is echter mogelijk dat het verstopt of defect blijkt te zijn, waarbij een verandering of schoonmaak belangrijk is. In dit artikel gaan we kijken hoe maak je een katalysator schoon op Land Rover Discovery Sport? Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we allereerst de scenario’s beschrijven waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Land Rover Discovery Sport te reinigen, en vervolgens hoe u deze reiniging moet uitvoeren om de prestaties van de katalysator van uw auto.

Waarom zou u de katalysator van uw Land Rover Discovery Sport willen opruimen?

In dit eerste deel leren we je waarom het belangrijk kan zijn maak de katalysator van uw Land Rover Discovery Sport schoon . Voor sommigen van jullie lijkt het misschien logisch, maar de meesten van jullie weten niet hoe het werkt en wat de resultaten zijn vuile katalysator .

Functie en werking van de katalysator van een Land Rover Discovery Sport

.

De katalysator van uw Land Rover Discovery Sport heeft het doel om schadelijke uitlaatgassen te verwijderen gerelateerd aan de procedure van uw motoreenheid. Het is duidelijk een van de belangrijkste elementen die de vervuiling van uw Land Rover Discovery Sport bestrijden. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-vervuilende gassen. Om deze gassen om te zetten, de katalysator van uw Land Rover Discovery Sport een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator werkt alleen vanaf 400 °, het is daarom nodig om de katalysator van uw Land Rover Discovery Sport niet te verstoppen. Als u overweegt voldoende lange reizen te maken om deze herhaaldelijk op te warmen (tel meer dan 10 kilometer om de katalysator op de juiste temperatuur te brengen), dan kunt u de levensduur van dit element optimaliseren en de efficiëntie van de motoreenheid behouden.

Resultaten van een vuile of defecte katalysator op Land Rover Discovery Sport

We zullen nu zien wat de kan zijn resultaten van een vuile of defecte katalysator op Land Rover Discovery Sport . Zo kunt u de ziekteverschijnselen ontdekken die u zouden moeten informeren over een defect aan uw katalysator, hier is de lijst met symptomen van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Land Rover Discovery Sport is geblokkeerd: Zoals we eerder al zeiden, als je te korte ritten maakt zoals 50% van de mensen, zal het niet de tijd hebben om te gaan werken en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Land Rover Discovery Sport gaan branden, aarzel niet om onze inhoud te raadplegen om te zien hoe u deze kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt in nauwe verbinding met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt beoordelen, als deze verstopt is, zullen de sensoren vaak ook problemen hebben.
  • Een metaalachtig geluid veroorzaakt door de uitlaat: In het geval dat de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten horen, wat suggereert dat de keramiek beschadigd is.
Weiterlesen:
Remlicht Land Rover Discovery Sport blijft branden, wat te doen?

Waarom u de katalysator van uw Land Rover Discovery Sport moet reinigen

Voordat we eindigen met de stap waar u waarschijnlijk het meest nieuwsgierig naar bent, hoe maak je de katalysator van een Land Rover Discovery Sport schoon? We leren je waarom het voor jou belangrijk kan zijn om deze reiniging uit te voeren. Uiteraard is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro bij de installatie, de prijs kan fluctueren volgens de motoren). Naast dat het niet langer goed is voor het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Eindelijk is het laatste voordeel dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er herhaaldelijk veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator van zijn Land Rover Discovery Sport schoon?

Tot slot is hier de stap waar u zeker naar uitkijkt in deze richtlijn, hoe maak je de katalysator van je Land Rover Discovery Sport schoon? Weet dat deze procedure heel eenvoudig is en dat u dit op twee manieren kunt doen:

  • Regelmatig de katalysator van uw Land Rover Discovery Sport schrobben: Deze techniek is vooral handig voor personen die voornamelijk korte trips maken . Om dit te doen, kan niets zo nu en dan eenvoudiger zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te optimaliseren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een autocentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige wat u hoeft te doen is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om op middellange afstand minstens 1 uur over een lange afstand te rijden door herhaaldelijk met hoge toeren te proberen . Als u voor en later een uitlaatgasanalyse kunt doen om te onderzoeken of u na de procedure gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt deze procedure elke 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Hoe Land Rover Discovery openen met een lege batterij?

.

Als je meer tutorials over de Land Rover Discovery Sport nodig hebt, ga dan naar onze Land Rover Discovery Sport-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector