Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de katalysator Land Rover Evoque te reinigen?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van moderne auto’s, omdat deze de uitlaatgassen van uw auto zuivert en dus voldoet aan de moderne vervuilingsvereisten. Het is echter mogelijk dat het verstopt blijkt te zijn of defect is, in welk geval een verandering of reiniging belangrijk is. In dit artikel gaan we het bekijken hoe maak je een katalysator schoon op Land Rover Evoque? Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we om te beginnen de situaties beschrijven waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Land Rover Evoque schoon te maken, en vervolgens hoe u deze reiniging moet uitvoeren om de algehele prestaties van de katalysator van uw auto te achterhalen. .

Waarom zou u de katalysator van uw Land Rover Evoque willen opruimen?

In deze eerste sectie zullen we uitleggen waarom dit belangrijk kan zijn maak de katalysator van uw Land Rover Evoque schoon . Voor sommigen van jullie lijkt het misschien voor de hand liggend, maar de meesten van jullie weten niet hoe het werkt en wat de resultaten zijn vuile katalysator .

Functie en werking van de katalysator van een Land Rover Evoque

.

De katalysator van uw Land Rover Evoque heeft de functie om schadelijke uitlaatgassen te verwijderen geassocieerd met de werking van uw motor. Het is zelfs een van de belangrijkste onderdelen die de vervuiling van uw Land Rover Evoque bestrijden. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-vervuilende dampen. Om deze gassen om te zetten, de katalysator van uw Land Rover Evoque een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator kan gewoon werken vanaf 400 °, het is dus essentieel dat de katalysator van uw Land Rover Evoque niet verstopt raakt. Als u overweegt voldoende lange reizen te maken om deze regelmatig op te warmen (tel meer dan 10 kilometer om de katalysator op de juiste temperatuur te brengen), dan kunt u de levensduur van dit onderdeel optimaliseren en de beste motorprestaties behouden.

Resultaten van een vuile of defecte katalysator op Land Rover Evoque

We zullen nu uitvinden wat het kan zijn resultaten van een vuile of defecte katalysator op de Land Rover Evoque . Hiermee kunt u de manifestaties vaststellen die u zouden moeten informeren over een storing in uw katalysator, hier is de lijst met tekenen van ziekte van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Land Rover Evoque is geblokkeerd: Zoals we eerder al zeiden, als u te korte ritten maakt zoals 50% van de mensen, heeft deze niet de tijd om te gaan functioneren en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Land Rover Evoque gaan branden. Aarzel niet om advies in te winnen bij onze inhoud om erachter te komen hoe u deze kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt in nauwe verbinding met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt beoordelen, als deze verstopt is, zullen de sensoren vaak ook complicaties hebben.
  • Een metaalachtig geluid uit de uitlaat: In het geval dat de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten opmerken, wat betekent dat het keramiek beschadigd is.
Weiterlesen:
Hoe repareer ik een olielek op mijn Land Rover Evoque?

Waarom u de katalysator van uw Land Rover Evoque moet reinigen

Voordat we eindigen met de stap waar u waarschijnlijk het meest enthousiast over bent, hoe maak ik de katalysator van een Land Rover Evoque schoon? We zullen uitleggen waarom het voor u relevant kan zijn om deze reiniging uit te voeren. In feite is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro bij de installatie, de prijs kan verschillen afhankelijk van de motoren). Naast dat het niet langer goed is voor het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Eindelijk is het laatste belang dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat je er regelmatig veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator van zijn Land Rover Evoque schoon?

Eindelijk is hier de stap waar u waarschijnlijk het meest naar uitkijkt in deze inhoud, hoe maak je de katalysator van je Land Rover Evoque schoon? Weet dat dit proces heel erg eenvoudig is en dat er twee manieren zijn om het te doen:

  • Regelmatig de katalysator van uw Land Rover Evoque schrobben: Deze aanpak is met name waardevol voor personen die voornamelijk korte trips maken . Om dit te doen, kan niets zo nu en dan eenvoudiger zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te verbeteren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Je kunt er enkele ontdekken in een motorvoertuigcentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige dat u hoeft te doen, is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om op middellange afstand minstens 1 uur over een lange afstand te rijden door regelmatig met hoge toeren te gaan rijden . Als u voor en later een uitlaatgasanalyse kunt doen om te controleren of u na het proces gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt dit proces elke 15 km voltooien.
Weiterlesen:
Waar vind ik de zekering van de airconditioning op de Land Rover Evoque?

.

Als je meer tutorials over de Land Rover Evoque wilt, ga dan naar onze categorie Land Rover Evoque.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector