Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de katalysator Land Rover LR4 reinigen?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van recente auto’s, omdat deze de uitlaatgassen van uw auto zuivert en dus voldoet aan de moderne vervuilingsvereisten. Het is echter mogelijk dat het verstopt of defect blijkt te zijn, in welk geval vervanging of reiniging noodzakelijk is. Vandaag gaan we uitchecken hoe maak je een katalysator schoon op Land Rover LR4? Om dit te bereiken, zullen we u allereerst de scenario’s laten zien waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Land Rover LR4 schoon te maken, en vervolgens hoe u deze reiniging moet uitvoeren om de algehele prestaties van de katalysator van uw auto.

Waarom zou u de katalysator van uw Land Rover LR4 willen opruimen?

In deze eerste sectie laten we u zien waarom het waardevol kan zijn maak de katalysator van uw Land Rover LR4 schoon . Voor sommigen van jullie lijkt het logisch, maar de meesten van jullie begrijpen niet hoe het werkt en wat de gevolgen zijn vuile katalysator .

Functie en werking van de katalysator van een Land Rover LR4

.

De katalysator van uw Land Rover LR4 heeft de taak om schadelijke uitlaatgassen te verwijderen geassocieerd met de procedure van uw motor. Het is duidelijk een van de belangrijkste componenten die de vervuiling van uw Land Rover LR4 bestrijden. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-verontreinigende gassen. Om deze gassen om te zetten, de katalysator van uw Land Rover LR4 een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator werkt alleen vanaf 400 °, het is daarom nodig om de katalysator van uw Land Rover LR4 niet te verstoppen. Als u overweegt om voldoende lange reizen te maken om hem regelmatig op te warmen (tel meer dan 10 kilometer om de katalysator op de juiste temperatuur te brengen), dan kunt u de levensduur van dit element optimaliseren en de ideale motorprestaties behouden.

Resultaten van een vuile of defecte katalysator op Land Rover LR4

We zullen nu ontdekken wat het kan zijn gevolgen van een vuile of defecte katalysator op Land Rover LR4 . Zo kunt u de symptomen identificeren die u zouden moeten alarmeren bij een storing van uw katalysator, hier is de lijst met symptomen van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Land Rover LR4 is geblokkeerd: Zoals we hierboven al zeiden, als je te korte reizen maakt zoals 50% van de mensen, zal het niet de tijd hebben om te functioneren en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Land Rover LR4 gaan branden, denk niet twee keer na om advies in te winnen in ons artikel om te bepalen hoe u deze kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt in nauwe verbinding met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt analyseren, als deze verstopt is, zullen de sensoren ook vaak problemen hebben.
  • Een metaalachtig geluid veroorzaakt door de uitlaat: In het geval dat de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten opmerken, wat suggereert dat de keramiek beschadigd is.
Weiterlesen:
Prijs vervanging remschijf voor Land Rover LR4?

Waarom u de katalysator van uw Land Rover LR4 moet reinigen

Voordat we eindigen met de stap waar u waarschijnlijk het meest naar uitkijkt, hoe maak ik de katalysator van een Land Rover LR4 schoon? We laten u zien waarom het voor u relevant kan zijn om deze reiniging uit te voeren. Het is duidelijk dat een katalysator een erg duur onderdeel is (ongeveer 500 euro met de set-up, de prijs kan fluctueren afhankelijk van de motoren). Verder niet meer goed voor zijn het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Het laatste voordeel is ten slotte dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator van zijn Land Rover LR4 schoon?

Eindelijk is hier het stadium waar u waarschijnlijk het meest enthousiast over bent in deze inhoud, hoe de katalysator van uw Land Rover LR4 te reinigen? Weet dat dit proces erg basaal is en dat er twee methoden zijn om te bereiken:

  • Regelmatig de katalysator van uw Land Rover LR4 schrobben: Deze techniek is specifiek praktisch voor mensen die voornamelijk korte trips maken . Om dit te doen, kan niets zo nu en dan eenvoudiger zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te optimaliseren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een autocentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige wat u hoeft te doen is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om minimaal 1 uur op lange afstand op middellange afstand te rijden door te proberen regelmatig met hoge toeren te gaan . Als u voor en later een uitlaatgasanalyse kunt doen om te onderzoeken of u na het proces gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt dit proces elke 15 km voltooien.
Weiterlesen:
Hoe het remvloeistofpeil op de Land Rover LR4 controleren?

.

Voor meer tips over de Land Rover LR4, neem een ​​kijkje in de categorie Land Rover LR4.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector