Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de katalysator Land Rover Range Rover Sport te reinigen?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van moderne auto’s, omdat deze de uitlaatgassen van uw auto zuivert en dus voldoet aan de moderne vervuilingsnormen. Het is echter mogelijk dat deze verstopt raakt of defect raakt, in welk geval vervanging of reiniging belangrijk is. In dit artikel gaan we kijken hoe maak je een katalysator schoon op Land Rover Range Rover Sport? Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we eerst uitleggen onder welke omstandigheden het interessant kan zijn om de katalysator van uw Land Rover Range Rover Sport te reinigen, en vervolgens hoe u deze reiniging uitvoert om de algehele prestaties van de katalysator van jouw auto.

Waarom zou u de katalysator van uw Land Rover Range Rover Sport willen opruimen?

In dit eerste deel laten we u zien waarom het waardevol kan zijn maak de katalysator van uw Land Rover Range Rover Sport schoon . Voor sommigen van jullie lijkt het misschien voor de hand liggend, maar de meesten van jullie weten niet hoe het werkt en de gevolgen vuile katalysator .

Functie en werking van de katalysator van een Land Rover Range Rover Sport

.

De katalysator van uw Land Rover Range Rover Sport heeft de taak om schadelijke uitlaatgassen te elimineren geassocieerd met de procedure van uw motor. Het is zelfs een van de belangrijkste elementen die de vervuiling van uw Land Rover Range Rover Sport bestrijden. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-vervuilende dampen. Om deze gassen om te zetten, de katalysator van uw Land Rover Range Rover Sport een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator werkt alleen vanaf 400 °, daarom is het essentieel om te voorkomen dat de katalysator van uw Land Rover Range Rover Sport verstopt raakt. Als u overweegt voldoende lange reizen te maken om deze herhaaldelijk op te warmen (tel meer dan 10 kilometer voor de katalysator om de juiste temperatuur te bereiken), dan kunt u de levensduur van dit onderdeel optimaliseren en de algehele motorprestaties behouden.

Resultaten van een vuile of defecte katalysator op de Land Rover Range Rover Sport

We zullen nu zien wat de kan zijn gevolgen van een vuile of defecte katalysator op de Land Rover Range Rover Sport . Zo kunt u de symptomen ontdekken die u zouden moeten alarmeren bij het falen van uw katalysator, hier is de lijst met tekenen van ziekte van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Land Rover Range Rover Sport is geblokkeerd: Zoals we eerder al zeiden, als je te korte reizen maakt zoals 50% van de mensen, zal het niet de tijd hebben om te gaan functioneren en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Land Rover Range Rover Sport gaan branden, denk niet twee keer na om onze inhoud te raadplegen om te zien hoe u dit kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt nauw samen met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt beoordelen, als deze verstopt is, hebben de sensoren vaak ook complicaties.
  • Een metaalachtig geluid veroorzaakt door de uitlaat: In het geval dat de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten horen, wat resulteert in beschadiging van de keramiek.
Weiterlesen:
Hoe versnellingsbakolie verversen op Land Rover Range Rover?

Waarom u de katalysator van uw Land Rover Range Rover Sport moet reinigen

Voordat we het bereiken met de stap waarin u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent, hoe maak ik de katalysator van een Land Rover Range Rover Sport schoon? We laten u zien waarom het voor u relevant kan zijn om deze reiniging uit te voeren. In feite is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro bij de installatie, de prijs kan variëren afhankelijk van de motoren). Naast dat het niet langer goed is voor het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Eindelijk is het laatste belang dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er herhaaldelijk veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator van zijn Land Rover Range Rover Sport schoon?

Eindelijk is hier het stadium waar je vrijwel zeker het meest naar verlangt in de inhoud van dit artikel, hoe maak je de katalysator van je Land Rover Range Rover Sport schoon? Weet dat dit proces erg basaal is en dat er twee technieken voor zijn:

  • Regelmatig de katalysator van uw Land Rover Range Rover Sport schrobben: Deze techniek is bijzonder effectief voor mensen die voornamelijk korte trips maken . Om dit te doen, kan niets zo nu en dan eenvoudiger zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te optimaliseren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een motorvoertuigcentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige dat u hoeft te doen, is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om op middellange afstand minstens 1 uur over een lange afstand te rijden door herhaaldelijk met hoge toeren te proberen . Als u voor en later een uitlaatgasanalyse kunt uitvoeren om te controleren of u na de procedure gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt deze procedure elke 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Hoe de achterbank Land Rover Range Rover Evoque verwijderen?

.

Als u nog vragen heeft over de Land Rover Range Rover Sport, aarzel dan niet om onze Land Rover Range Rover Sport-categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector