Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de katalysator Land Rover Range Rover te reinigen?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van moderne auto’s, omdat deze de uitlaatgassen van uw auto zuivert en dus voldoet aan de moderne vervuilingsnormen. Desalniettemin is het mogelijk dat het verstopt blijkt te zijn of defect raakt, in welk geval een verandering of reiniging essentieel is. Vandaag gaan we uitchecken hoe maak je een katalysator schoon op Land Rover Range Rover? Om dit te bereiken, laten we u om te beginnen de omstandigheden zien waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Land Rover Range Rover te reinigen, en vervolgens hoe u deze reiniging kunt uitvoeren om de effectiviteit van de katalysator van uw auto te herstellen .

Waarom zou u de katalysator van uw Land Rover Range Rover willen opruimen?

In deze eerste sectie laten we u zien waarom dit nodig kan zijn maak de katalysator van uw Land Rover Range Rover schoon . Voor sommigen van jullie lijkt het inderdaad voor de hand liggend, maar de meesten van jullie weten niet hoe het werkt en de resultaten vuile katalysator .

Rol en werking van de katalysator van een Land Rover Range Rover

.

De katalysator van uw Land Rover Range Rover heeft de taak om schadelijke uitlaatgassen te verwijderen gerelateerd aan het proces van uw motoreenheid. Het is inderdaad een van de belangrijkste componenten die de vervuiling van uw Land Rover Range Rover bestrijden. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-verontreinigende dampen. Om deze gassen om te zetten, de katalysator van uw Land Rover Range Rover een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator werkt alleen vanaf 400 °, het is daarom nodig om de katalysator van uw Land Rover Range Rover niet te verstoppen. Als u overweegt voldoende lange reizen te maken om deze regelmatig op te warmen (tel meer dan 10 kilometer om de katalysator op de juiste temperatuur te brengen), dan kunt u de levensduur van dit onderdeel optimaliseren en de beste efficiëntie van de motor behouden.

Resultaten van een vuile of defecte katalysator op een Land Rover Range Rover

We zullen nu uitvinden wat het kan zijn resultaten van een vuile of defecte katalysator op de Land Rover Range Rover . Dit stelt u in staat de ziekteverschijnselen te detecteren die u zouden moeten informeren over een defect aan uw katalysator, hier is de lijst met symptomen van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Land Rover Range Rover is verstopt: Zoals we hierboven hebben uitgelegd, heeft u, als u te korte ritten maakt zoals 50% van de mensen, niet de tijd om te gaan functioneren en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Land Rover Range Rover gaan branden. Aarzel niet om advies in te winnen op onze inhoudspagina om te bepalen hoe u deze kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt in nauwe verbinding met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt analyseren, als deze verstopt is, zullen de sensoren over het algemeen ook complicaties hebben.
  • Een metaalachtig geluid veroorzaakt door de uitlaat: Als de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten opmerken, wat betekent dat het keramiek beschadigd is.
Weiterlesen:
Hoe zet ik de airconditioning aan op een Land Rover Range Rover Sport?

Waarom u de katalysator van uw Land Rover Range Rover moet reinigen

Voordat we eindigen met de stap waar u waarschijnlijk het meest naar uitkijkt, hoe maak je de katalysator van een Land Rover Range Rover schoon? We laten u zien waarom het voor u relevant kan zijn om deze reiniging uit te voeren. Inderdaad, een katalysator is een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro met de set-up, de prijs kan verschillen afhankelijk van de motoren). Naast dat het niet langer goed is voor het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Het laatste belang is ten slotte dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er vaak veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator van zijn Land Rover Range Rover schoon?

Eindelijk is hier het stadium waarin u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent in deze inhoud, hoe maak je de katalysator van je Land Rover Range Rover schoon? Weet dat deze procedure erg eenvoudig is en dat er twee methoden voor zijn:

  • Regelmatig de katalysator van uw Land Rover Range Rover schrobben: Deze aanpak is vooral praktisch voor personen die voornamelijk korte trips maken . Om dit te doen, kan niets zo nu en dan eenvoudiger zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te optimaliseren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een motorvoertuigcentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige dat u hoeft te doen, is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om minimaal 1 uur op lange afstand op middellange afstand te rijden door te proberen regelmatig met hoge toeren te gaan . Als u voor en later een uitlaatgasanalyse kunt doen om te onderzoeken of u na de procedure gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt deze procedure om de 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Vastzittende kofferbak op Land Rover Range Rover, wat kan ik doen?

.

Als je meer handleidingen over de Land Rover Range Rover wilt, ga dan naar onze Land Rover Range Rover-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector