Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de katalysator Lexus CT reinigen?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van moderne auto’s, omdat deze de uitlaatgassen van uw auto zuivert en dus voldoet aan de moderne vervuilingsnormen. Desalniettemin is het mogelijk dat deze verstopt raakt of defect raakt, waarbij vervanging of reiniging belangrijk is. In dit artikel gaan we kijken hoe maak je een katalysator schoon op Lexus CT? Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we om te beginnen de scenario’s beschrijven waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Lexus CT schoon te maken, en vervolgens hoe u deze reiniging kunt uitvoeren om de prestaties van de katalysator van uw auto te herstellen.

Waarom zou u de katalysator van uw Lexus CT willen opruimen?

In dit eerste deel laten we u zien waarom dit belangrijk kan zijn maak de katalysator van uw Lexus CT schoon . Voor sommigen van jullie lijkt het misschien logisch, maar de meesten van jullie weten niet hoe het werkt en wat de resultaten zijn vuile katalysator .

Functie en werking van de katalysator van een Lexus CT

.

De katalysator van uw Lexus CT heeft het doel om schadelijke uitlaatgassen te verwijderen gerelateerd aan de procedure van uw motor. Het is zelfs een van de belangrijkste elementen die de vervuiling van uw Lexus CT bestrijden. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-verontreinigende gassen. Om deze gassen om te zetten, de katalysator van uw Lexus CT een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator kan alleen werken vanaf 400 °, het is daarom essentieel om te voorkomen dat de katalysator van uw Lexus CT verstopt raakt. Als u overweegt voldoende lange reizen te maken om deze regelmatig op te warmen (tel meer dan 10 kilometer om de katalysator op de juiste temperatuur te brengen), dan kunt u de levensduur van dit onderdeel optimaliseren en de ideale motoreffectiviteit behouden.

Resultaten van een vuile of defecte katalysator op Lexus CT

We zullen nu zien wat de kan zijn resultaten van een vuile of defecte katalysator op Lexus CT . Dit stelt u in staat om de symptomen te ontdekken die u zouden moeten informeren over een defect aan uw katalysator, hier is de lijst met tekenen van ziekte van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Lexus CT is verstopt: Zoals we eerder hebben uitgelegd, als je te korte reizen maakt zoals 50% van de mensen, zal het niet de tijd hebben om te gaan functioneren en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Lexus CT gaan branden. Aarzel niet om advies in te winnen bij onze inhoud om erachter te komen hoe u deze kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt nauw samen met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt beoordelen, als deze verstopt is, hebben de sensoren over het algemeen ook problemen.
  • Een metaalachtig geluid veroorzaakt door de uitlaat: In het geval dat de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten horen, wat resulteert in beschadiging van de keramiek.
Weiterlesen:
Hoe verander zijspiegel op mijn Lexus CT?

Waarom u de katalysator van uw Lexus CT moet reinigen

Voordat we het bereiken met de stap waarin u vrijwel zeker het meest geïnteresseerd bent, hoe maak je de katalysator van een Lexus CT schoon? We laten u zien waarom het voor u relevant kan zijn om deze reiniging uit te voeren. In feite is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro met de installatie, de prijs kan verschillen afhankelijk van de motoren). Naast dat het niet langer goed is voor het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Het laatste voordeel is ten slotte dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er regelmatig veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator schoon van zijn Lexus CT?

Eindelijk is hier de stap waar u zeker het meest enthousiast over bent op deze inhoudspagina, hoe maak je de katalysator van je Lexus CT schoon? Weet dat dit proces erg basaal is en dat er twee methoden zijn om te bereiken:

  • De katalysator regelmatig schrobben van uw Lexus CT: Deze techniek is vooral gunstig voor mensen die specifiek korte trips maken . Om dit te doen, kan niets zo nu en dan eenvoudiger zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te optimaliseren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een motorvoertuigcentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige dat u hoeft te doen, is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om op middellange afstand minstens 1 uur over een lange afstand te rijden door regelmatig met hoge toeren te gaan rijden . Als u voor en daarna een uitlaatgasanalyse kunt uitvoeren om te controleren of u na de procedure gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt deze procedure om de 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Wat veroorzaakt oververhitting van mijn Lexus CT?

.

Als u meer tutorials over de Lexus CT wilt, ga dan naar onze Lexus CT-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector