Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de katalysator Lexus ES reinigen?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van moderne auto’s, omdat deze de uitlaatgassen van uw auto zuivert en zo voldoet aan de moderne vervuilingsnormen. Het is echter mogelijk dat het verstopt raakt of defect raakt, in welke omstandigheden een verandering of reiniging essentieel is. In dit artikel gaan we het bekijken hoe maak je een katalysator schoon op Lexus ES? Om dit te doen, zullen we om te beginnen de omstandigheden beschrijven waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Lexus ES te reinigen en vervolgens hoe u deze reiniging kunt uitvoeren om de algehele prestaties van de katalysator van uw auto te achterhalen.

Waarom zou u de katalysator van uw Lexus ES willen opruimen?

In dit eerste deel laten we u zien waarom het waardevol kan zijn maak de katalysator van uw Lexus ES schoon . Voor sommigen van jullie lijkt het misschien logisch, maar de meesten van jullie weten niet hoe het werkt en wat de gevolgen zijn vuile katalysator .

Functie en werking van de katalysator van een Lexus ES

.

De katalysator van uw Lexus ES heeft het doel om schadelijke uitlaatgassen te verwijderen geassocieerd met de werking van uw motor. Het is zelfs een van de belangrijkste onderdelen die de vervuiling van uw Lexus ES bestrijden. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-vervuilende gassen. Om deze gassen om te zetten, de katalysator van uw Lexus ES een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator werkt alleen vanaf 400 °, het is dus essentieel dat de katalysator van uw Lexus ES niet verstopt raakt. Als u overweegt om voldoende lange reizen te maken om het herhaaldelijk op te warmen (tel meer dan 10 kilometer om de katalysator op de juiste temperatuur te brengen), dan kunt u de levensduur van dit element optimaliseren en de motoreffectiviteit optimaal houden.

Resultaten van een vuile of defecte katalysator op Lexus ES

We zullen nu uitvinden wat het kan zijn gevolgen van een vuile of defecte katalysator op Lexus ES . Zo kunt u de symptomen ontdekken die u zouden moeten alarmeren bij een storing van uw katalysator, hier is de lijst met tekenen van ziekte van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Lexus ES is geblokkeerd: Zoals we eerder hebben uitgelegd, als je te korte reizen maakt zoals 50% van de mensen, zal het niet de tijd hebben om te gaan functioneren en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Lexus ES gaan branden. Aarzel niet om advies in te winnen op onze inhoudspagina om erachter te komen hoe u deze kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt in nauwe verbinding met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt analyseren, als deze verstopt is, zullen de sensoren vaak ook complicaties hebben.
  • Een metaalachtig geluid veroorzaakt door de uitlaat: In het geval dat de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten horen, wat resulteert in beschadiging van de keramiek.
Weiterlesen:
Hoe verwijder ik velg van Lexus ES?

Waarom u de katalysator van uw Lexus ES moet reinigen

Voordat we bereiken met de stap waar u waarschijnlijk het meest naar uitkijkt, hoe maak je de katalysator van een Lexus ES schoon? We laten u zien waarom het voor u relevant kan zijn om deze reiniging uit te voeren. In feite is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro bij de installatie, de prijs kan verschillen afhankelijk van de motoren). Verder niet meer goed voor zijn het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Ten slotte is het laatste belang dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er herhaaldelijk veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator schoon van zijn Lexus ES?

Tot slot is hier de fase waarin u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent in deze richtlijn, hoe maak je de katalysator van je Lexus ES schoon? Weet dat dit proces heel eenvoudig is en dat er twee manieren zijn om het te doen:

  • Regelmatig de katalysator van uw Lexus ES schrobben: Deze aanpak is vooral handig voor personen die voornamelijk korte trips maken . Om dit te doen, kan niets van tijd tot tijd minder ingewikkeld zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te optimaliseren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een autocentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige dat u hoeft te doen, is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om op middellange afstand minstens 1 uur over een lange afstand te rijden door herhaaldelijk met hoge toeren te proberen . Als u voor en achteraf een uitlaatgasanalyse kunt uitvoeren om te controleren of u na het proces gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt dit proces elke 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Hoe activeer ik Bluetooth op Lexus ES?

.

Als je meer tutorials over de Lexus ES wilt, ga dan naar onze Lexus ES-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector