Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de katalysator Lexus GS reinigen?

Een katalysator is een belangrijk onderdeel van moderne auto’s, omdat deze de uitlaatgassen van uw auto zuivert en dus voldoet aan de moderne vervuilingsnormen. Het is echter mogelijk dat het verstopt raakt of defect raakt, in welk geval een verandering of reiniging noodzakelijk is. In dit artikel gaan we het bekijken hoe maak je een katalysator schoon op Lexus GS? Om dit te bereiken, zullen we u allereerst de scenario’s laten zien waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Lexus GS schoon te maken, en vervolgens hoe u deze reiniging moet uitvoeren om de effectiviteit van de katalysator van uw auto te achterhalen.

Waarom zou u de katalysator van uw Lexus GS willen opruimen?

In deze eerste sectie zullen we beschrijven waarom het nuttig kan zijn maak de katalysator van uw Lexus GS schoon . Voor sommigen van jullie lijkt het misschien voor de hand liggend, maar de meesten van jullie begrijpen niet hoe het werkt en de gevolgen vuile katalysator .

Functie en werking van de katalysator van een Lexus GS

.

De katalysator van uw Lexus GS heeft de taak om schadelijke uitlaatgassen te elimineren geassocieerd met de werking van uw motoreenheid. Het is zelfs een van de belangrijkste componenten die vechten tegen de vervuiling die door uw Lexus GS wordt uitgestoten. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-vervuilende dampen. Om deze gassen om te zetten, de katalysator van uw Lexus GS een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator kan gewoon werken vanaf 400 °, het is dus essentieel dat de katalysator van uw Lexus GS niet verstopt raakt. Als u overweegt voldoende lange reizen te maken om deze regelmatig op te warmen (tel meer dan 10 kilometer om de katalysator op de juiste temperatuur te brengen), dan kunt u de levensduur van dit onderdeel optimaliseren en de beste prestaties van de motoreenheid behouden.

Gevolgen van een vuile of defecte katalysator op Lexus GS

We zullen nu uitvinden wat het kan zijn gevolgen van een vuile of defecte katalysator op de Lexus GS . Hierdoor kunt u de ziekteverschijnselen detecteren die u zouden moeten waarschuwen voor een defect aan uw katalysator, hier is de lijst met symptomen van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Lexus GS is verstopt: Zoals we hierboven hebben uitgelegd, heeft u, als u te korte ritten maakt zoals 50% van de mensen, niet de tijd om te beginnen met werken en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Lexus GS gaan branden, denk niet twee keer na om advies in te winnen op onze inhoudspagina om te bepalen hoe u deze kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt nauw samen met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt analyseren, als deze verstopt is, hebben de sensoren vaak ook complicaties.
  • Een metaalachtig geluid afkomstig van de uitlaat: In het geval dat de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten opmerken waardoor de keramiek wordt beschadigd.
Weiterlesen:
Mijn Lexus GS trekt naar links, wat moet ik doen?

Waarom u de katalysator van uw Lexus GS moet reinigen

Voordat we eindigen met de stap waarin u vrijwel zeker het meest geïnteresseerd bent, hoe maak je de katalysator van een Lexus GS schoon? We zullen beschrijven waarom het voor u belangrijk kan zijn om deze reiniging uit te voeren. In feite is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro met de set-up, de prijs kan variëren afhankelijk van de motoren). Naast dat het niet langer goed is voor het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Het laatste voordeel is ten slotte dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator schoon van zijn Lexus GS?

Eindelijk is hier de stap waar u zeker naar uitkijkt op deze inhoudspagina, hoe maak je de katalysator van je Lexus GS schoon? Weet dat dit proces heel erg eenvoudig is en dat er twee methoden zijn om te bereiken:

  • Regelmatig de katalysator van uw Lexus GS schrobben: Deze aanpak is vooral gunstig voor personen die voornamelijk korte trips maken . Om dit te doen, kan niets zo nu en dan eenvoudiger zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te verbeteren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden schoongemaakt.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een motorvoertuigcentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige wat u hoeft te doen is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om minimaal 1 uur op lange afstand op middellange afstand te rijden door te proberen regelmatig met hoge toeren te gaan . Als u voor en later een uitlaatgasanalyse kunt uitvoeren om te controleren of u na de procedure gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt deze procedure elke 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Hoe repareer ik olielekkage op mijn Lexus GS?

.

Kijk voor meer tips over de Lexus GS in de categorie Lexus GS.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector