Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de katalysator Lexus GX reinigen?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van moderne auto’s, omdat deze de uitlaatgassen van uw auto zuivert en dus voldoet aan de moderne vervuilingsnormen. Het is echter mogelijk dat het verstopt of defect blijkt te zijn, waarbij vervanging of reiniging belangrijk is. In dit artikel gaan we het bekijken hoe maak je een katalysator schoon op Lexus GX? Om dit te doen, zullen we om te beginnen de situaties beschrijven waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Lexus GX schoon te maken, en vervolgens hoe u deze reiniging moet uitvoeren om de efficiëntie van de katalysator van uw auto terug te halen.

Waarom zou u de katalysator van uw Lexus GX willen opruimen?

In deze eerste sectie leren we je waarom het waardevol kan zijn maak de katalysator van uw Lexus GX schoon . Voor sommigen van jullie lijkt het misschien logisch, maar de meerderheid van jullie begrijpt niet hoe het werkt en de resultaten vuile katalysator .

Functie en werking van de katalysator van een Lexus GX

.

De katalysator van uw Lexus GX heeft het doel om schadelijke uitlaatgassen te verwijderen gerelateerd aan de werking van uw motor. In feite is het een van de belangrijkste componenten die vechten tegen de vervuiling die door uw Lexus GX wordt uitgestoten. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-vervuilende dampen. Om deze gassen om te zetten, de katalysator van uw Lexus GX een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator kan gewoon werken vanaf 400 °, het is daarom belangrijk om te voorkomen dat de katalysator van uw Lexus GX verstopt raakt. Als u overweegt voldoende lange reizen te maken om deze regelmatig op te warmen (tel meer dan 10 kilometer om de katalysator op de juiste temperatuur te brengen), dan kunt u de levensduur van dit onderdeel optimaliseren en de beste motorprestaties behouden.

Resultaten van een vuile of defecte katalysator op Lexus GX

We zullen nu uitvinden wat het kan zijn resultaten van een vuile of defecte katalysator op Lexus GX . Dit stelt u in staat de symptomen op te sporen die u zouden moeten informeren over een defect aan uw katalysator, hier is de lijst met tekenen van ziekte van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Lexus GX is geblokkeerd: Zoals we hierboven al zeiden, als je te korte ritten maakt zoals 50% van de mensen, zal het niet de tijd hebben om te gaan werken en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Lexus GX gaan branden, aarzel niet om advies in te winnen in ons artikel om erachter te komen hoe u deze kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt in nauwe verbinding met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt beoordelen, als deze verstopt is, zullen de sensoren vaker wel dan niet problemen hebben.
  • Een metaalachtig geluid veroorzaakt door de uitlaat: In het geval dat de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten horen waardoor de keramiek beschadigd raakt.
Weiterlesen:
Sleutel zit vast in ontsteking van Lexus GX, wat te doen?

Waarom u de katalysator van uw Lexus GX moet reinigen

Voordat we eindigen met de stap waar u waarschijnlijk het meest nieuwsgierig naar bent, hoe maak je de katalysator van een Lexus GX schoon? We zullen u leren waarom het voor u relevant kan zijn om deze reiniging uit te voeren. In feite is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro met de installatie, de prijs kan verschillen afhankelijk van de motoren). Naast dat het niet langer goed is voor het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Het laatste voordeel is ten slotte dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er regelmatig veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator schoon van zijn Lexus GX?

Eindelijk is hier het stadium waar je vrijwel zeker het meest naar verlangt in de inhoud van dit artikel, hoe maak je de katalysator van je Lexus GX schoon? Weet dat dit proces heel eenvoudig is en dat er twee manieren zijn om het te doen:

  • Regelmatig de katalysator schrobben van uw Lexus GX: Deze techniek is specifiek praktisch voor personen die voornamelijk korte trips maken . Om dit te doen, kan niets zo nu en dan eenvoudiger zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te verbeteren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Je kunt er enkele ontdekken in een motorvoertuigcentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige wat u hoeft te doen is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om op middellange afstand minstens 1 uur over een lange afstand te rijden door regelmatig met hoge toeren te gaan rijden . Als u voor en achteraf een uitlaatgasanalyse kunt uitvoeren om te controleren of u na de procedure gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt deze procedure elke 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Hoe update ik GPS op mijn Lexus GX?

.

Als u meer handleidingen over de Lexus GX wilt, ga dan naar onze Lexus GX-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector