Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de katalysator Lexus IS reinigen?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van moderne auto’s, omdat deze de uitlaatgassen van uw auto zuivert en daarmee voldoet aan de moderne vervuilingsvereisten. Het is echter mogelijk dat het verstopt of defect blijkt te zijn, waarbij een verandering of reiniging essentieel is. In dit artikel gaan we kijken hoe maak je een katalysator schoon op Lexus IS? Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we eerst de omstandigheden uitleggen waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Lexus IS schoon te maken, en vervolgens hoe u deze reiniging moet uitvoeren om de algehele prestaties van de katalysator van uw auto te achterhalen.

Waarom zou u de katalysator van uw Lexus IS willen opruimen?

In deze eerste sectie zullen we beschrijven waarom dit nodig kan zijn maak de katalysator van uw Lexus IS schoon . Voor sommigen van jullie lijkt het misschien voor de hand liggend, maar de meesten van jullie begrijpen niet hoe het werkt en wat de resultaten zijn vuile katalysator .

Rol en werking van de katalysator van een Lexus IS

.

De katalysator van uw Lexus IS heeft het doel om schadelijke uitlaatgassen te verwijderen geassocieerd met het proces van uw motor. Het is zelfs een van de belangrijkste onderdelen die de vervuiling van uw Lexus IS bestrijden. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-verontreinigende gassen. Om deze gassen om te zetten, is de katalysator van uw Lexus IS een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator kan gewoon werken vanaf 400 °, het is daarom nodig om de katalysator van uw Lexus IS niet te verstoppen. Als u overweegt voldoende lange reizen te maken om deze regelmatig op te warmen (tel meer dan 10 kilometer om de katalysator op de juiste temperatuur te brengen), dan kunt u de levensduur van dit onderdeel optimaliseren en de beste motoreffectiviteit behouden.

Resultaten van een vuile of defecte katalysator op Lexus IS

We zullen nu ontdekken wat het kan zijn resultaten van een vuile of defecte katalysator op Lexus IS . Zo kunt u de manifestaties ontdekken die u zouden moeten alarmeren bij een defect aan uw katalysator, hier is de lijst met symptomen van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Lexus IS is geblokkeerd: Zoals we hierboven al zeiden, als je te korte ritten maakt zoals 50% van de mensen, zal het niet de tijd hebben om te gaan functioneren en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Lexus IS gaan branden, denk niet twee keer na om advies in te winnen in ons artikel om te bepalen hoe u deze kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt nauw samen met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt analyseren, als deze verstopt is, zullen de sensoren vaak ook complicaties hebben.
  • Een metaalachtig geluid veroorzaakt door de uitlaat: In het geval dat de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten opmerken, wat betekent dat het keramiek beschadigd is.
Weiterlesen:
Hoe een Lexus IS vergrendelen met een lege batterij?

Waarom u de katalysator van uw Lexus IS moet reinigen

Voordat we eindigen met de stap waar u waarschijnlijk het meest naar uitkijkt, hoe maak je de katalysator van een Lexus IS schoon? We zullen beschrijven waarom het voor u relevant kan zijn om deze reiniging uit te voeren. In feite is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro met de set-up, de prijs kan fluctueren afhankelijk van de motoren). Verder niet meer goed voor zijn het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Het laatste voordeel is ten slotte dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er regelmatig veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator schoon van zijn Lexus IS?

Eindelijk is hier het stadium waar u zeker naar uitkijkt in dit artikel, hoe de katalysator van uw Lexus IS schoon te maken? Weet dat deze procedure heel erg eenvoudig is en dat er twee technieken voor zijn:

  • Regelmatig de katalysator van uw Lexus IS schrobben: Deze strategie is vooral gunstig voor mensen die specifiek korte trips maken . Om dit te doen, kan niets van tijd tot tijd minder moeilijk zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te verbeteren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden schoongemaakt.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een autocentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige dat u hoeft te doen, is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om op middellange afstand minstens 1 uur over een lange afstand te rijden door regelmatig met hoge toeren te gaan rijden . Als u voor en daarna een uitlaatgasanalyse kunt uitvoeren om te controleren of u na de procedure gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt deze procedure om de 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Hoe koplampen op Lexus IS reinigen?

.

Als je meer tutorials over de Lexus IS nodig hebt, ga dan naar onze Lexus IS-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector