Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de katalysator Lexus RX reinigen?

Een katalysator is een belangrijk onderdeel van moderne auto’s, omdat deze de uitlaatgassen van uw auto zuivert en dus voldoet aan de moderne vervuilingsnormen. Desalniettemin is het mogelijk dat het verstopt of defect blijkt te zijn, in welk geval vervanging of reiniging essentieel is. In dit artikel gaan we kijken hoe maak je een katalysator schoon op Lexus RX? Om dit voor elkaar te krijgen, laten we u om te beginnen de scenario’s zien waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Lexus RX schoon te maken, en vervolgens hoe u deze reiniging moet uitvoeren om de prestaties van de katalysator van uw auto te achterhalen.

Waarom zou u de katalysator van uw Lexus RX willen opruimen?

In dit eerste deel laten we u zien waarom het waardevol kan zijn maak de katalysator van uw Lexus RX schoon . Voor sommigen van jullie lijkt het misschien logisch, maar de meesten van jullie weten niet hoe het werkt en wat de gevolgen zijn vuile katalysator .

Doel en werking van de katalysator van een Lexus RX

.

De katalysator van uw Lexus RX heeft het doel om schadelijke uitlaatgassen te elimineren gerelateerd aan de werking van uw motor. In werkelijkheid is het een van de belangrijkste onderdelen die de vervuiling van uw Lexus RX bestrijden. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-vervuilende dampen. Om deze gassen om te zetten, de katalysator van uw Lexus RX een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator kan gewoon werken vanaf 400 °, het is daarom nodig om de katalysator van uw Lexus RX niet te verstoppen. Als u overweegt om voldoende lange reizen te maken om deze vaak op te warmen (tel meer dan 10 kilometer om de katalysator op de juiste temperatuur te brengen), dan kunt u de levensduur van dit onderdeel optimaliseren en de beste motorprestaties behouden.

Gevolgen van een vuile of defecte katalysator op de Lexus RX

We zullen nu uitvinden wat het kan zijn gevolgen van een vuile of defecte katalysator op de Lexus RX . Zo kunt u de symptomen vaststellen die u zouden moeten alarmeren bij een storing van uw katalysator, hier is de lijst met tekenen van ziekte van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Lexus RX is verstopt: Zoals we eerder al zeiden, als je te korte ritten maakt zoals 50% van de mensen, zal het niet de tijd hebben om te gaan functioneren en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Lexus RX gaan branden, denk niet twee keer na om onze inhoud te raadplegen om erachter te komen hoe u deze kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt in nauwe verbinding met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt analyseren, als deze verstopt is, zullen de sensoren in het algemeen ook complicaties hebben.
  • Een metaalachtig geluid afkomstig van de uitlaat: In het geval dat de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten opmerken waardoor de keramiek wordt beschadigd.
Weiterlesen:
Lexus RX die alleen accelereert

Waarom u de katalysator van uw Lexus RX moet reinigen

Voordat we eindigen met de stap waar je bijna zeker het meest naar uitkijkt, hoe maak je de katalysator van een Lexus RX schoon? We laten u zien waarom het voor u relevant kan zijn om deze reiniging uit te voeren. In feite is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro bij de installatie, de prijs kan fluctueren volgens de motoren). Naast dat het niet langer goed is voor het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Het laatste voordeel is ten slotte dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er vaak veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator schoon van zijn Lexus RX?

Eindelijk is hier het stadium waar u waarschijnlijk het meest enthousiast over bent in de inhoud van dit artikel, hoe maak je de katalysator van je Lexus RX schoon? Weet dat dit proces heel eenvoudig is en dat er twee manieren zijn om dit te bereiken:

  • Regelmatig de katalysator schrobben van uw Lexus RX: Deze strategie is met name waardevol voor personen die voornamelijk korte trips maken . Om dit te doen, kan niets zo nu en dan eenvoudiger zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te verbeteren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een motorvoertuigcentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige dat u hoeft te doen, is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om minimaal 1 uur op lange afstand op middellange afstand te rijden door te proberen regelmatig met hoge toeren te gaan . Als u voor en later een uitlaatgasanalyse kunt doen om te onderzoeken of u na de procedure gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt deze procedure om de 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Venster zit vast op Lexus RX, wat kan ik doen?

.

Voor meer tips over de Lexus RX kunt u een kijkje nemen in de categorie Lexus RX.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector