Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de katalysator Lincoln Continental te reinigen?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van moderne auto’s, omdat deze de uitlaatgassen van uw auto zuivert en dus voldoet aan de moderne vervuilingsnormen. Het is echter mogelijk dat het verstopt blijkt te zijn of defect is, in welke omstandigheden een verandering of reiniging van fundamenteel belang is. Vandaag gaan we uitchecken hoe maak je een katalysator schoon op Lincoln Continental? Om dit te doen, zullen we om te beginnen de situaties beschrijven waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Lincoln Continental schoon te maken, en vervolgens hoe u deze reiniging moet uitvoeren om de efficiëntie van de katalysator van uw auto te herstellen.

Waarom zou u de katalysator van uw Lincoln Continental willen opruimen?

In deze eerste sectie zullen we beschrijven waarom het nuttig kan zijn maak de katalysator van uw Lincoln Continental schoon . Voor sommigen van jullie lijkt het duidelijk, maar de meesten van jullie weten niet hoe het werkt en wat de resultaten zijn vuile katalysator .

Functie en werking van de katalysator van een Lincoln Continental

.

De katalysator van uw Lincoln Continental heeft de functie om schadelijke uitlaatgassen te verwijderen geassocieerd met het proces van uw motoreenheid. Het is duidelijk een van de belangrijkste componenten die de vervuiling van uw Lincoln Continental bestrijden. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-vervuilende dampen. Om deze gassen om te zetten, de katalysator van uw Lincoln Continental een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator kan alleen werken vanaf 400 °, het is dus essentieel dat de katalysator van uw Lincoln Continental niet verstopt raakt. Als u overweegt om voldoende lange reizen te maken om deze regelmatig op te warmen (tel meer dan 10 kilometer om de katalysator op de juiste temperatuur te brengen), dan kunt u de levensduur van dit onderdeel optimaliseren en de beste prestaties van de motor behouden.

Resultaten van een vuile of defecte katalysator op Lincoln Continental

We zullen nu ontdekken wat het kan zijn resultaten van een vuile of defecte katalysator op Lincoln Continental . Hierdoor kunt u de manifestaties onderscheiden die u zouden moeten waarschuwen voor een storing van uw katalysator, hier is de lijst met tekenen van ziekte van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Lincoln Continental is geblokkeerd: Zoals we hierboven hebben vermeld, heeft u, als u te korte reizen maakt zoals 50% van de mensen, niet de tijd om te gaan werken en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Lincoln Continental gaan branden, denk niet twee keer na om advies in te winnen in ons artikel om erachter te komen hoe u deze kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt nauw samen met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt analyseren, als deze verstopt is, hebben de sensoren vaak ook complicaties.
  • Een metaalachtig geluid uit de uitlaat: In het geval dat de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten opmerken waardoor de keramiek wordt beschadigd.
Weiterlesen:
Hoe het riemalarm op Lincoln Continental uitschakelen?

Waarom u de katalysator van uw Lincoln Continental moet reinigen?

Voordat we de stap uitvoeren waarin u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent, hoe maak je de katalysator van een Lincoln Continental schoon? We zullen beschrijven waarom het voor u relevant kan zijn om deze reiniging uit te voeren. Uiteraard is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro bij de installatie, de prijs kan verschillen afhankelijk van de motoren). Verder niet meer goed voor zijn het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Ten slotte is het laatste belang dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator schoon van zijn Lincoln Continental?

Eindelijk is hier het stadium waar u zeker naar verlangt in deze inhoud, hoe de katalysator van uw Lincoln Continental schoon te maken? Weet dat dit proces heel erg eenvoudig is en dat er twee manieren zijn om dit te bereiken:

  • Regelmatig de katalysator schrobben van uw Lincoln Continental: Deze aanpak is vooral effectief voor personen die voornamelijk korte trips maken . Om dit te doen, kan niets van tijd tot tijd minder ingewikkeld zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te optimaliseren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een motorvoertuigcentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige dat u hoeft te doen, is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om minimaal 1 uur op lange afstand op middellange afstand te rijden door te proberen regelmatig met hoge toeren te gaan . Als je voor en achteraf een uitlaatgasanalyse kunt doen om te onderzoeken of je na het proces gezondere uitlaatgassen hebt teruggewonnen. U kunt dit proces elke 15 km voltooien.
Weiterlesen:
Wanneer de remschijven Lincoln Continental vervangen?

.

Als u nog vragen heeft over de Lincoln Continental, aarzel dan niet om onze Lincoln Continental-categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector