Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de katalysator Lincoln MKC reinigen?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van moderne auto’s, omdat deze de uitlaatgassen van uw auto zuivert en dus voldoet aan de moderne vervuilingsspecificaties. Het is echter mogelijk dat het verstopt of defect blijkt te zijn, waarbij een verandering of reiniging essentieel is. Vandaag gaan we uitchecken hoe maak je een katalysator schoon op Lincoln MKC? Om dit te doen, zullen we eerst de situaties beschrijven waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Lincoln MKC schoon te maken, en vervolgens hoe u deze reiniging kunt uitvoeren om de prestaties van de katalysator van uw auto te achterhalen.

Waarom zou u de katalysator van uw Lincoln MKC willen opruimen?

In dit eerste deel zullen we beschrijven waarom dit van betekenis kan zijn maak de katalysator van uw Lincoln MKC schoon . Voor sommigen van jullie lijkt het inderdaad voor de hand liggend, maar de meesten van jullie weten niet hoe het werkt en de gevolgen vuile katalysator .

Doel en werking van de katalysator van een Lincoln MKC

.

De katalysator van uw Lincoln MKC heeft de functie om schadelijke uitlaatgassen te verwijderen gerelateerd aan het proces van uw motor. Het is inderdaad een van de belangrijkste onderdelen die de vervuiling door uw Lincoln MKC bestrijden. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-vervuilende dampen. Om deze gassen om te zetten, de katalysator van uw Lincoln MKC een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator kan gewoon werken vanaf 400 °, het is daarom belangrijk om te voorkomen dat de katalysator van uw Lincoln MKC verstopt raakt. Als u overweegt voldoende lange reizen te maken om deze herhaaldelijk op te warmen (tel meer dan 10 kilometer om de katalysator op de juiste temperatuur te brengen), dan kunt u de levensduur van dit onderdeel optimaliseren en de beste algehele motorprestaties behouden.

Gevolgen van een vuile of defecte katalysator op Lincoln MKC

We zullen nu zien wat de kan zijn gevolgen van een vuile of defecte katalysator op Lincoln MKC . Zo kunt u de ziekteverschijnselen onderscheiden die u zouden moeten waarschuwen voor een storing van uw katalysator, hier is de lijst met tekenen van ziekte van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Lincoln MKC is verstopt: Zoals we hierboven al zeiden, als je te korte ritten maakt zoals 50% van de mensen, zal het niet de tijd hebben om te gaan werken en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Lincoln MKC gaan branden, aarzel niet om ons artikel te raadplegen om erachter te komen hoe u deze kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt in nauwe verbinding met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt analyseren, als deze verstopt is, zullen de sensoren over het algemeen ook problemen hebben.
  • Een metaalachtig geluid uit de uitlaat: In het geval dat de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten horen, wat betekent dat de keramiek beschadigd is.
Weiterlesen:
Trilling van het rempedaal op Lincoln MKS?

Waarom u de katalysator van uw Lincoln MKC moet reinigen

Voordat we eindigen met de stap waar u waarschijnlijk het meest naar uitkijkt, hoe maak je de katalysator van een Lincoln MKC schoon? We zullen beschrijven waarom het voor u belangrijk kan zijn om deze reiniging uit te voeren. Inderdaad, een katalysator is een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro bij de installatie, de prijs kan variëren afhankelijk van de motoren). Verder niet meer goed voor zijn het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Tot slot is het laatste voordeel dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u dit herhaaldelijk zult doen, bespaart u veel geld.

Hoe maak je de katalysator schoon van zijn Lincoln MKC?

Eindelijk is hier het stadium waar u waarschijnlijk het meest naar uitkijkt in dit artikel, hoe maak je de katalysator van je Lincoln MKC schoon? Weet dat deze procedure heel eenvoudig is en dat er twee manieren zijn om dit te bereiken:

  • Regelmatig de katalysator schrobben van uw Lincoln MKC: Deze strategie is vooral gunstig voor mensen die specifiek korte trips maken . Om dit te doen, kan niets van tijd tot tijd minder ingewikkeld zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te verbeteren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden schoongemaakt.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een autocentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige dat u hoeft te doen, is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om op middellange afstand minstens 1 uur over een lange afstand te rijden door herhaaldelijk met hoge toeren te proberen . Als u voor en later een uitlaatgasanalyse kunt doen om te verifiëren dat u na het proces gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt dit proces elke 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Stuurwiel vergrendeld op mijn Lincoln MKS, wat kan ik doen?

.

Als je meer tutorials over de Lincoln MKC wilt, ga dan naar onze categorie Lincoln MKC.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector