Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de katalysator Lincoln MKS reinigen?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van moderne auto’s, omdat deze de uitlaatgassen van uw auto zuivert en dus voldoet aan de moderne vervuilingsspecificaties. Desalniettemin is het mogelijk dat het verstopt of defect blijkt te zijn, waarbij vervanging of reiniging noodzakelijk is. In dit artikel gaan we het bekijken hoe maak je een katalysator schoon op Lincoln MKS? Om dit te doen, zullen we allereerst de scenario’s uitleggen waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Lincoln MKS schoon te maken, en vervolgens hoe u deze reiniging moet uitvoeren om de efficiëntie van de katalysator van uw auto terug te halen.

Waarom zou u de katalysator van uw Lincoln MKS willen opruimen?

In deze eerste sectie zullen we beschrijven waarom het nuttig kan zijn maak de katalysator van uw Lincoln MKS schoon . In feite lijkt het voor sommigen van jullie voor de hand liggend, maar de meesten van jullie weten niet hoe het werkt en de gevolgen vuile katalysator .

Functie en werking van de katalysator van een Lincoln MKS

.

De katalysator van uw Lincoln MKS heeft de taak om schadelijke uitlaatgassen te elimineren geassocieerd met de procedure van uw motoreenheid. In feite is het een van de belangrijkste componenten die de vervuiling van uw Lincoln MKS bestrijden. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-vervuilende dampen. Om deze gassen om te zetten, de katalysator van uw Lincoln MKS een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator kan gewoon werken vanaf 400 °, het is daarom belangrijk om te voorkomen dat de katalysator van uw Lincoln MKS verstopt raakt. Als u overweegt voldoende lange reizen te maken om het herhaaldelijk op te warmen (tel meer dan 10 kilometer om de katalysator op de juiste temperatuur te brengen), dan kunt u de levensduur van dit element optimaliseren en de effectiviteit van de motoreenheid behouden.

Resultaten van een vuile of defecte katalysator op Lincoln MKS

We zullen nu ontdekken wat het kan zijn gevolgen van een vuile of defecte katalysator op Lincoln MKS . Dit stelt u in staat om de symptomen te detecteren die u zouden moeten alarmeren voor een storing van uw katalysator, hier is de lijst met tekenen van ziekte van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Lincoln MKS is geblokkeerd: Zoals we hierboven hebben uitgelegd, heeft u, als u te korte reizen maakt zoals 50% van de mensen, niet de tijd om te gaan werken en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Lincoln MKS gaan branden, aarzel niet om advies in te winnen in ons artikel om erachter te komen hoe u dit kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt nauw samen met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt beoordelen, als deze verstopt is, zullen de sensoren vaak ook complicaties hebben.
  • Een metaalachtig geluid veroorzaakt door de uitlaat: In het geval dat de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten opmerken waardoor de keramiek wordt beschadigd.
Weiterlesen:
Lincoln MKC die sterft tijdens het rijden

Waarom u de katalysator van uw Lincoln MKS moet reinigen

Voordat we eindigen met de stap waarin u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent, hoe maak je de katalysator van een Lincoln MKS schoon? We zullen beschrijven waarom het voor u relevant kan zijn om deze reiniging uit te voeren. In feite is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro met de installatie, de prijs kan variëren afhankelijk van de motoren). Verder niet meer goed voor zijn het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Eindelijk is het laatste belang dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er herhaaldelijk veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator schoon van zijn Lincoln MKS?

Eindelijk is hier de stap waarin u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent in deze inhoudspagina, hoe de katalysator van uw Lincoln MKS schoon te maken? Weet dat deze procedure heel erg eenvoudig is en dat er twee methoden voor zijn:

  • Regelmatig de katalysator van uw Lincoln MKS schrobben: Deze aanpak is vooral effectief voor mensen die voornamelijk korte trips maken . Om dit te doen, kan niets van tijd tot tijd minder ingewikkeld zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te verbeteren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een autocentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige wat u hoeft te doen is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om op middellange afstand minstens 1 uur over een lange afstand te rijden door herhaaldelijk met hoge toeren te proberen . Als u voor en achteraf een uitlaatgasanalyse kunt uitvoeren om te verifiëren dat u na het proces gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt dit proces elke 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Hoe installeer ik een autoradio op mijn Lincoln MKC?

.

Mocht u wellicht nog vragen hebben over de Lincoln MKS, aarzel dan niet om onze Lincoln MKS categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector