Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de katalysator Lincoln MKX reinigen?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van recente auto’s, omdat deze de uitlaatgassen van uw auto zuivert en dus voldoet aan de moderne vervuilingsvereisten. Desalniettemin is het mogelijk dat het verstopt raakt of defect raakt, waarbij vervanging of reiniging essentieel is. Vandaag gaan we kijken hoe maak je een katalysator schoon op Lincoln MKX? Om dit te doen, zullen we eerst de situaties uitleggen waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Lincoln MKX schoon te maken, en vervolgens hoe u deze reiniging moet uitvoeren om de algehele prestaties van de katalysator van uw auto te herstellen.

Waarom zou u de katalysator van uw Lincoln MKX willen opruimen?

In deze eerste sectie leren we je waarom het waardevol kan zijn maak de katalysator van uw Lincoln MKX schoon . Voor sommigen van jullie lijkt het misschien logisch, maar de meerderheid van jullie begrijpt niet hoe het werkt en de resultaten vuile katalysator .

Doel en werking van de katalysator van een Lincoln MKX

.

De katalysator van uw Lincoln MKX heeft als doel om schadelijke uitlaatgassen te elimineren geassocieerd met de werking van uw motor. In feite is het een van de belangrijkste elementen die vechten tegen de vervuiling die door uw Lincoln MKX wordt uitgestoten. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-vervuilende dampen. Om deze gassen om te zetten, de katalysator van uw Lincoln MKX een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator kan gewoon werken vanaf 400 °, het is daarom essentieel om te voorkomen dat de katalysator van uw Lincoln MKX verstopt raakt. Als u overweegt voldoende lange reizen te maken om deze regelmatig op te warmen (tel meer dan 10 kilometer om de katalysator op de juiste temperatuur te brengen), dan kunt u de levensduur van dit onderdeel optimaliseren en de beste motorprestaties behouden.

Gevolgen van een vuile of defecte katalysator op de Lincoln MKX

We zullen nu uitvinden wat het kan zijn resultaten van een vuile of defecte katalysator op Lincoln MKX . Zo kunt u de symptomen identificeren die u zouden moeten waarschuwen voor een defect aan uw katalysator, hier is de lijst met tekenen van ziekte van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Lincoln MKX is geblokkeerd: Zoals we eerder al zeiden, als je te korte ritten maakt zoals 50% van de mensen, zal het niet de tijd hebben om te gaan werken en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Lincoln MKX gaan branden. Aarzel niet om advies in te winnen op onze inhoudspagina om te zien hoe u deze kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt nauw samen met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt analyseren, als deze verstopt is, zullen de sensoren over het algemeen ook problemen hebben.
  • Een metaalachtig geluid afkomstig van de uitlaat: In het geval dat de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten opmerken, wat betekent dat het keramiek is beschadigd.
Weiterlesen:
Hoe open je de Lincoln MKX-kofferbak van binnenuit?

Waarom u de katalysator van uw Lincoln MKX moet reinigen

Voordat we het bereiken met de stap waar u waarschijnlijk het meest enthousiast over bent, hoe maak je de katalysator van een Lincoln MKX schoon? We zullen u leren waarom het voor u relevant kan zijn om deze reiniging uit te voeren. In feite is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro met de set-up, de prijs kan variëren afhankelijk van de motoren). Verder niet meer goed voor zijn het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Het laatste voordeel is ten slotte dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er regelmatig veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator schoon van zijn Lincoln MKX?

Eindelijk is hier de fase waarin u zeker geïnteresseerd bent in dit artikel, hoe maak je de katalysator van je Lincoln MKX schoon? Weet dat deze procedure erg eenvoudig is en dat er twee technieken zijn om te bereiken:

  • Regelmatig de katalysator van uw Lincoln MKX schrobben: Deze techniek is vooral handig voor personen die voornamelijk korte trips maken . Om dit te doen, kan niets van tijd tot tijd minder ingewikkeld zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te optimaliseren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een autocentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige wat u hoeft te doen is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om op middellange afstand minstens 1 uur over een lange afstand te rijden door regelmatig met hoge toeren te gaan rijden . Als u voor en daarna een uitlaatgasanalyse kunt uitvoeren om te controleren of u na de procedure gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt deze procedure om de 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Hoe het versnellingsbaklek op Lincoln MKX te verhelpen?

.

Voor meer tips over de Lincoln MKX, neem een ​​kijkje in de categorie Lincoln MKX.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector