Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de katalysator Lincoln MKZ reinigen?

Een katalysator is een belangrijk onderdeel van moderne auto’s, omdat deze de uitlaatgassen van uw auto zuivert en dus voldoet aan de moderne vervuilingsspecificaties. Het is echter mogelijk dat het verstopt of defect blijkt te zijn, in welk geval een verandering of reiniging essentieel is. In dit artikel gaan we het bekijken hoe maak je een katalysator schoon op Lincoln MKZ? Om dit te bereiken, zullen we om te beginnen de situaties beschrijven waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Lincoln MKZ schoon te maken, en vervolgens hoe u deze reiniging kunt uitvoeren om de efficiëntie van de katalysator van uw auto te herstellen.

Waarom zou u de katalysator van uw Lincoln MKZ willen opruimen?

In deze eerste sectie zullen we beschrijven waarom het nuttig kan zijn maak de katalysator van uw Lincoln MKZ schoon . Voor sommigen van jullie lijkt het misschien voor de hand liggend, maar de meerderheid van jullie begrijpt niet hoe het werkt en de resultaten vuile katalysator .

Functie en werking van de katalysator van een Lincoln MKZ

.

De katalysator van uw Lincoln MKZ heeft de taak om schadelijke uitlaatgassen te elimineren gerelateerd aan de werking van uw motoreenheid. In werkelijkheid is het een van de belangrijkste componenten die de vervuiling van uw Lincoln MKZ bestrijden. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-vervuilende dampen. Om deze gassen om te zetten, de katalysator van uw Lincoln MKZ een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator werkt alleen vanaf 400 °, het is daarom belangrijk om te voorkomen dat de katalysator van uw Lincoln MKZ verstopt raakt. Als u overweegt voldoende lange reizen te maken om deze herhaaldelijk op te warmen (tel meer dan 10 kilometer om de katalysator op de juiste temperatuur te brengen), dan kunt u de levensduur van dit onderdeel optimaliseren en de prestaties van de motor optimaal behouden.

Resultaten van een vuile of defecte katalysator op Lincoln MKZ

We zullen nu uitvinden wat het kan zijn resultaten van een vuile of defecte katalysator op Lincoln MKZ . Hierdoor kunt u de manifestaties identificeren die u zouden moeten informeren over een storing van uw katalysator, hier is de lijst met tekenen van ziekte van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Lincoln MKZ is geblokkeerd: Zoals we eerder hebben uitgelegd, heeft u, als u te korte ritten maakt zoals 50% van de mensen, geen tijd om te gaan werken en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Lincoln MKZ gaan branden, aarzel niet om advies in te winnen in ons artikel om te zien hoe u dit kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt nauw samen met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt beoordelen, als deze verstopt is, zullen de sensoren vaak ook complicaties hebben.
  • Een metaalachtig geluid afkomstig van de uitlaat: In het geval dat de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten opmerken waardoor de keramiek wordt beschadigd.
Weiterlesen:
Hoe koppel ik de batterij van mijn Lincoln MKZ los?

Waarom u de katalysator van uw Lincoln MKZ moet reinigen

Voordat we eindigen met de stap waar je bijna zeker het meest enthousiast over bent, hoe maak je de katalysator van een Lincoln MKZ schoon? We zullen beschrijven waarom het voor u belangrijk kan zijn om deze reiniging uit te voeren. In feite is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro met de installatie, de prijs kan variëren afhankelijk van de motoren). Verder niet meer goed voor zijn het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Eindelijk is het laatste belang dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er herhaaldelijk veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator schoon van zijn Lincoln MKZ?

Eindelijk is hier de fase waarin u bijna zeker het meest geïnteresseerd bent in dit artikel, hoe maak je de katalysator van je Lincoln MKZ schoon? Weet dat deze procedure heel eenvoudig is en dat er twee manieren zijn om dit te bereiken:

  • Regelmatig de katalysator van uw Lincoln MKZ schrobben: Deze techniek is bijzonder effectief voor personen die specifiek korte trips maken . Om dit te doen, kan niets van tijd tot tijd minder ingewikkeld zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te verbeteren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden schoongemaakt.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een motorvoertuigcentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige dat u hoeft te doen, is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om op middellange afstand minstens 1 uur over een lange afstand te rijden door herhaaldelijk met hoge toeren te proberen . Als u voor en later een uitlaatgasanalyse kunt uitvoeren om te verifiëren dat u na het proces gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt dit proces elke 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Hoe de nummerplaatlamp Lincoln MKZ vervangen?

.

Kijk voor meer tips over de Lincoln MKZ in de categorie Lincoln MKZ.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector