Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de katalysator Lincoln Navigator reinigen?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van recente auto’s, omdat deze de uitlaatgassen van uw auto zuivert en dus voldoet aan de moderne vervuilingsnormen. Het is echter mogelijk dat het verstopt raakt of defect raakt, in welk geval een verandering of reiniging belangrijk is. In dit artikel gaan we het bekijken hoe maak je een katalysator schoon op Lincoln Navigator? Om dit te doen, zullen we eerst de situaties uitleggen waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Lincoln Navigator schoon te maken, en vervolgens hoe u deze reiniging moet uitvoeren om de algehele prestaties van de katalysator van uw auto te achterhalen.

Waarom zou u de katalysator van uw Lincoln Navigator willen opruimen?

In dit eerste deel zullen we beschrijven waarom dit van betekenis kan zijn maak de katalysator van uw Lincoln Navigator schoon . In feite lijkt het voor sommigen van jullie voor de hand liggend, maar de meesten van jullie weten niet hoe het werkt en de gevolgen vuile katalysator .

Functie en werking van de katalysator van een Lincoln Navigator

.

De katalysator van uw Lincoln Navigator heeft als doel om schadelijke uitlaatgassen te verwijderen gerelateerd aan de procedure van uw motoreenheid. In feite is het een van de belangrijkste onderdelen die vechten tegen de vervuiling die door uw Lincoln Navigator wordt uitgestoten. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-vervuilende gassen. Om deze gassen om te zetten, de katalysator van uw Lincoln Navigator een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator kan gewoon werken vanaf 400 °, het is daarom noodzakelijk om de katalysator van uw Lincoln Navigator niet te verstoppen. Als u overweegt voldoende lange reizen te maken om deze herhaaldelijk op te warmen (tel meer dan 10 kilometer voor de katalysator om de juiste temperatuur te bereiken), dan kunt u de levensduur van dit element optimaliseren en de beste prestaties van de motor behouden.

Gevolgen van een vuile of defecte katalysator op Lincoln Navigator

We zullen nu zien wat de kan zijn gevolgen van een vuile of defecte katalysator op de Lincoln Navigator . Hierdoor kunt u de ziekteverschijnselen ontdekken die u zouden moeten waarschuwen voor een defect aan uw katalysator, hier is de lijst met tekenen van ziekte van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Lincoln Navigator is verstopt: Zoals we hierboven hebben uitgelegd, heeft u, als u te korte ritten maakt zoals 50% van de mensen, niet de tijd om te gaan functioneren en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Lincoln Navigator gaan branden, denk niet twee keer na om onze inhoudspagina te raadplegen om te zien hoe u deze kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt in nauwe verbinding met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt beoordelen, als deze verstopt is, zullen de sensoren vaker wel dan niet ook complicaties hebben.
  • Een metaalachtig geluid afkomstig van de uitlaat: In het geval dat de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten opmerken waardoor de keramiek wordt beschadigd.
Weiterlesen:
Beste motorolie voor Lincoln Navigator

Waarom u de katalysator van uw Lincoln Navigator moet reinigen

Voordat we eindigen met de stap waar u waarschijnlijk het meest enthousiast over bent, hoe maak ik de katalysator van een Lincoln Navigator schoon? We zullen beschrijven waarom het voor u relevant kan zijn om deze reiniging uit te voeren. In feite is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro met de set-up, de prijs kan variëren afhankelijk van de motoren). Naast dat het niet langer goed is voor het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Eindelijk is het laatste voordeel dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er herhaaldelijk veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator schoon van zijn Lincoln Navigator?

Eindelijk is hier de stap waar u waarschijnlijk het meest enthousiast over bent in de inhoud van dit artikel, hoe maak je de katalysator van je Lincoln Navigator schoon? Weet dat deze procedure erg eenvoudig is en dat er twee technieken zijn om te bereiken:

  • Regelmatig de katalysator schrobben van uw Lincoln Navigator: Deze strategie is vooral praktisch voor personen die voornamelijk korte trips maken . Om dit te doen, kan niets van tijd tot tijd minder moeilijk zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te verbeteren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een motorvoertuigcentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige wat u hoeft te doen is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om op middellange afstand minstens 1 uur over een lange afstand te rijden door herhaaldelijk met hoge toeren te proberen . Als u voor en later een uitlaatgasanalyse kunt uitvoeren om te controleren of u na de procedure gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt deze procedure elke 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Oplaadprobleem batterij Lincoln Navigator, wat te doen?

.

Kijk voor meer tips over de Lincoln Navigator in de categorie Lincoln Navigator.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector