Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de koplampen op Lincoln MKS afstellen?

Of je nu ervaart dat je ‘s nachts niet zo goed kunt zien, of je ervaart dat je te weinig of te hoog verlicht bent, in al deze scenario’s is er maar één deel van je voertuig dat de verantwoordelijkheid moet nemen: je koplampen, ook wel bekend als hoge balken. Desalniettemin lijkt deze aanpassing eenvoudig dankzij het duimwiel op je dashboard, een hele aanpassing is veel complexer dan deze elementaire manipulatie, en in dit artikel gaan we ontdekken hoe de koplampen van uw Lincoln MKS afstellen? Om dit te bereiken, zullen we eerst ontdekken waarom u uw grootlicht moet afstellen, en ten tweede hoe u de koplampen van uw Lincoln MKS moet afstellen.

Waarom de koplampen van uw Lincoln MKS aanpassen?

Dus laten we onze inhoudspagina beginnen met het belang van het afstellen van de koplampen van uw Lincoln MKS. Voor de meeste mensen zijn onze koplampen goed genoeg afgesteld en lijken ze ‘s nachts voldoende op te lichten. Dit is echter niet altijd het geval en als je naar deze instelling kijkt, ook niet omdat de koplampen van uw Lincoln MKS zijn niet helder genoeg, of omdat u de indruk heeft dat ze te zwak zijn is een goed idee .

Het verstellen van het grootlicht van uw Lincoln MKS voor de veiligheid

Om te beginnen, de koplampafstelling van een Lincoln MKS moet worden bereikt om een ​​eenvoudige veiligheidsreden. Het maakt niet uit of het voor jou is, of voor de andere gebruikers die je tegenkomt tijdens je nachtelijke trips. Als je niet genoeg ziet, bestaat het risico dat je een obstakel negeert of een bocht slecht voorspelt. Als uw koplampen te sterk zijn, zelfs als het de bedoeling is dat u overschakelt naar dimlicht wanneer u een auto oversteekt, zal de tijd die nodig is om deze schakelaar te maken over het algemeen stel de bestuurder voor u bloot aan de koplampstraal van uw Lincoln MKS . Het is daarom essentieel voor zowel anderen als voor jou om een ​​ideale afstelling van je koplampen te hebben.

Het aanpassen van de koplampen van een Lincoln MKS om juridische redenen

Naast beveiliging is er een wet die toezicht houdt op het vermogen, de afstelling van koplampen van motorvoertuigen (artikelen R313-2 van de verkeersregels), hier is wat het suggereert: hebben tussen 2 en 4 koplampen die op minimaal 100 meter branden. Een andere wetgeving houdt toezicht op het gebruik ervan, de Europese (richtlijn 76/756 / EEG), die bepaalt dat er geen maximale hoogte is voor de afstelling van de koplampen, maar dat de maximale breedte van de bundel moet overeenkomen met die van de dimlichten en dat de maximale helderheid 225 cd moet zijn.

Weiterlesen:
Servicelicht Lincoln MKS uitschakelen

Hoe de koplampen van een Lincoln MKS afstellen?

We gaan nu verder met de sectie die u het meest interesseert in dit artikel, hoe de koplampen van zijn Lincoln MKS af te stellen? Deze instelling kan een beetje ingewikkeld lijken, maar door simpelweg de aanbevelingen op te volgen, zou je het zonder al te veel zorgen moeten kunnen doen.

Voorbereidingen voor het afstellen van de koplampen van een Lincoln MKS

Om te beginnen moet u uw voertuig voorbereiden om uw grootlicht in goede omstandigheden af ​​te stellen.Dit zijn de voorbereidingen voor het opstellen:

 • Plaats uw voertuig bijvoorbeeld op een oppervlak voor een witte muur, ongeveer 4 of 5 meter van de muur.
 • Controleer zorgvuldig uw bandenspanning.
 • Controleer of de hoogte-instelknop voor de verlichting op 0 staat

  .

 • Probeer dat maar eens met een halfvolle tank.
 • Verwijder al het onnodige gewicht van het voertuig, er mag slechts één persoon op de bestuurdersstoel zitten.

De koplampafstelling van zijn Lincoln MKS

Zodra uw voertuig op zijn plaats staat, schakelt u uw in dimlicht en maak een kruisvormige markering (een horizontale en een verticale sectie) in het midden van de balk die op de muur zal worden geprojecteerd. Controleer met een niveau dat beide delen van het kruis recht zijn. Rij vervolgens uw voertuig achteruit tot een afstand van 7 tot 10 meter. Voor de rest van de procedure volgen hier de stappen die u moet volgen:

 • Open uw motorkap, identificeer de schroeven voor horizontale en verticale modificatie van de koplampen van uw Lincoln MKS (ze zijn over het algemeen aangewezen, en die bovenop moeten de verticaliteit aanpassen en die aan de zijkant zorgt voor de horizontaliteit van de aanpassing).
 • Gebruik een doek of iets anders om de projector te verbergen waarop u de aanpassing niet maakt.
 • Met behulp van de schroeven om de horizontale afstelling te maken, zou je het meest intense deel van de balk moeten hebben dat iets rechts van de verticale lijn op de muur moet staan

  .

 • Bij verticale afstelling moet u de schroef gebruiken om te proberen het bovenste uiteinde van de balk ter hoogte van de horizontale markering op de muur of iets eronder te plaatsen.
 • Controleer als u klaar bent of de koplampen van uw Lincoln MKS coherent zijn, denk er niet langer over na om hem te controleren nadat u ermee heeft gereden, hij kan vaak bewegen.
Weiterlesen:
Hoe het motorlicht Lincoln MKC uitschakelen?

.

Als je de mistlampen op je Lincoln MKS wilt aanpassen, lees dan onze inhoudspagina over dit onderwerp.

Als u nog vragen heeft over de Lincoln MKS, aarzel dan niet om onze Lincoln MKS-categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector