Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de koplampen van de Land Rover Range Rover Evoque afstellen?

Of u nu ervaart dat u ‘s nachts niet zo goed kunt zien, of u merkt dat u te weinig of te veel verlichting hebt, in al deze omstandigheden is er maar één onderdeel van uw voertuig verantwoordelijk: uw koplampen, evenals het grootlicht. . Desalniettemin lijkt deze aanpassing eenvoudig dankzij het duimwiel op uw dashboard, een volledige aanpassing is veel complexer dan deze elementaire manipulatie, en in dit bericht gaan we zien hoe de koplampen van uw Land Rover Range Rover Evoque afstellen? Om dit te doen, zullen we eerst zien waarom u uw grootlicht moet afstellen en ten tweede hoe u de koplampen van uw Land Rover Range Rover Evoque moet afstellen.

Waarom de koplampen van uw Land Rover Range Rover Evoque afstellen?

Dus laten we onze inhoudspagina beginnen met het belang van het afstellen van de koplampen van uw Land Rover Range Rover Evoque. Voor veel mensen zijn onze koplampen goed afgesteld en schijnen ze ‘s nachts voldoende te branden. Helaas is dit niet altijd de omstandigheid en het onderzoeken van deze instelling, ook omdat de koplampen van uw Land Rover Range Rover Evoque niet fel genoeg zijn, of omdat u het gevoel heeft dat ze te zwak zijn, is een goed idee .

Het grootlicht van uw Land Rover Range Rover Evoque afstellen voor de veiligheid

Om te beginnen, de koplampafstelling van een Land Rover Range Rover Evoque moet worden gemaakt voor een eenvoudig veiligheidsmotief. Ongeacht of het voor u is, of voor de andere gebruikers die u tegenkomt tijdens uw nachtelijke reizen. Inderdaad, als je niet genoeg ziet, bestaat het risico dat je een obstakel op je weg mist, of slecht anticipeert op een bocht. Als alternatief, als uw koplampen te krachtig zijn, ongeacht of u moet overschakelen naar dimlicht wanneer u een voertuig kruist, zal de tijd die nodig is om deze schakelaar te maken meestal stel de bestuurder voor u bloot aan de koplampstraal van uw Land Rover Range Rover Evoque . Het is dus voor zowel anderen als voor u noodzakelijk om uw koplampen optimaal af te stellen.

Koplampen van een Land Rover Range Rover Evoque afstellen om juridische redenen

Naast beveiliging is er een wet die toezicht houdt op het vermogen, de afstelling van autokoplampen (artikelen R313-2 van de verkeersregels), hier is wat het specificeert: hebben tussen 2 en 4 koplampen die minstens 100 meter verlichten. Een andere wetgeving houdt toezicht op het gebruik ervan, de Europese (richtlijn 76/756 / EEG), die bepaalt dat er geen maximale hoogte is voor de afstelling van de koplampen, maar dat de maximale breedte van de bundel moet overeenkomen met die van de dimlichten en dat de maximale helderheid 225 cd moet zijn.

Weiterlesen:
Hoe kan de voorstoel van de Land Rover Range Rover Sport worden neergeklapt?

Hoe de koplampen van een Land Rover Range Rover Evoque afstellen?

We gaan nu verder met het deel dat u het meest bezighoudt in dit bericht, hoe de koplampen van zijn Land Rover Range Rover Evoque afstellen? Deze instelling lijkt misschien een beetje ingewikkeld, maar door de instructies te volgen, zou je de mogelijkheid moeten hebben om het zonder al te veel problemen uit te voeren.

Voorbereidingen voor het afstellen van de koplampen van een Land Rover Range Rover Evoque

Om te beginnen moet u uw voertuig voorbereiden om uw grootlicht in goede omstandigheden af ​​te stellen, hier zijn de voorbereidingen die u moet treffen:

 • Plaats uw voertuig bijvoorbeeld op een oppervlak voor een witte muur, ongeveer 4 of 5 meter van de muur.
 • Controleer zorgvuldig uw bandenspanning.
 • Controleer of de hoogte-instelknop voor de verlichting op 0 staat

  .

 • Probeer dat maar eens met een halfvolle tank.
 • Verwijder al het onnodige gewicht van de auto, er mag slechts één persoon op de bestuurdersstoel zitten.

De koplampafstelling van zijn Land Rover Range Rover Evoque

Zodra uw voertuig op zijn plaats staat, schakelt u uw in dimlicht en maak een kruisvormige markering (een horizontale en een verticale sectie) in het midden van de balk die op de muur zal worden geprojecteerd. Controleer met een niveau dat beide delen van het kruis horizontaal zijn. Rij vervolgens uw voertuig achteruit tot een afstand van 7 tot 10 meter. Voor de rest van de procedure volgen hier de stappen die u moet volgen:

 • Open uw motorkap, identificeer de schroeven voor horizontale en verticale bediening van de koplampen van uw Land Rover Range Rover Evoque (ze zijn over het algemeen aangewezen, en die bovenaan moeten de verticaliteit aanpassen en die aan de zijkant regelt de horizontaliteit van de aanpassing).
 • Gebruik een doek of iets anders om de projector te verbergen waarop u de aanpassing niet maakt.
 • Met behulp van de schroeven om de horizontale afstelling uit te voeren, zou u het meest intense deel van de balk moeten hebben, dat een beetje rechts van de verticale lijn op de muur moet staan

  .

 • Bij verticale afstelling moet u de schroef gebruiken om te proberen het bovenste uiteinde van de balk ter hoogte van de horizontale markering op de muur of iets eronder te plaatsen.
 • Als u klaar bent, controleert u of de koplampafstelling van uw Land Rover Range Rover Evoque coherent is, denk niet twee keer na om het te controleren nadat u ermee hebt gereden, vaak kan het bewegen.
Weiterlesen:
GPS Land Rover Range Rover Sport werkt niet Land Rover Range Rover Sport

.

Wilt u de mistlampen van uw Land Rover Range Rover Evoque afstellen, ga dan naar onze inhoudspagina over dit onderwerp.

Mocht u nog vragen hebben over de Land Rover Range Rover Evoque, aarzel dan niet om onze Land Rover Range Rover Evoque categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector