Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de koplampen van de Land Rover Range Rover Sport aanpassen?

Als je het gevoel hebt dat je ‘s nachts niet zo goed kunt zien, of als je het gevoel hebt dat je in al deze situaties te weinig of te hoog verlicht bent, is er in al deze situaties maar één onderdeel van je auto verantwoordelijk: je koplampen, die ook worden geïdentificeerd als grootlicht. . Desalniettemin lijkt deze aanpassing eenvoudig dankzij het duimwiel op je dashboard, een volledige aanpassing is veel complexer dan deze elementaire manipulatie, en in dit bericht gaan we het ontdekken hoe de koplampen van uw Land Rover Range Rover Sport afstellen? Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we eerst ontdekken waarom u uw grootlicht moet afstellen, en ten tweede hoe u de koplampen van uw Land Rover Range Rover Sport moet afstellen.

Waarom de koplampen van uw Land Rover Range Rover Sport aanpassen?

Dus laten we onze inhoud beginnen met het belang van het afstellen van de koplampen van uw Land Rover Range Rover Sport. Voor velen van ons zijn onze koplampen goed genoeg afgesteld en schijnen ze ‘s nachts voldoende op te lichten. Helaas is dit niet altijd het geval en als je naar deze instelling kijkt, ook niet omdat de koplampen van uw Land Rover Range Rover Sport zijn niet helder genoeg, of omdat u het gevoel heeft dat ze te zwak zijn is een verstandige beslissing .

Het verstellen van het grootlicht van uw Land Rover Range Rover Sport voor veiligheid

Om te beginnen, de koplampafstelling van een Land Rover Range Rover Sport moet worden gedaan voor een basisveiligheidsmotief. Ongeacht het voor jou is, of voor de andere gebruikers die je tegenkomt tijdens je nachtelijke reizen. Het is duidelijk dat als u niet genoeg ziet, het risico is dat u een obstakel op de weg niet ziet of een bocht slecht voorspelt. Als uw koplampen echter te sterk zijn, ongeacht of u verondersteld wordt over te schakelen op dimlicht wanneer u een auto passeert, zal de tijd die nodig is om deze wijziging door te voeren over het algemeen stel de bestuurder voor u bloot aan de lichtbundel van uw Land Rover Range Rover Sport . Het is daarom voor zowel anderen als voor u noodzakelijk om uw koplampen optimaal af te stellen.

Het aanpassen van de koplampen van een Land Rover Range Rover Sport om juridische redenen

Naast veiligheid is er een wet die toezicht houdt op het vermogen, de afstelling van koplampen van motorvoertuigen (artikelen R313-2 van de verkeersregels), hier is wat het specificeert: hebben tussen 2 en 4 koplampen die minstens 100 meter verlichten. Een andere wetgeving houdt toezicht op het gebruik ervan, de Europese (richtlijn 76/756 / EEG), die bepaalt dat er geen maximale hoogte is voor de afstelling van de koplampen, maar dat de maximale breedte van de bundel gelijk moet zijn aan die van het dimlicht koplampen en dat de maximale helderheid 225 cd moet zijn.

Weiterlesen:
Raam vast op Land Rover Range Rover Evoque, wat kan ik doen?

Hoe de koplampen van een Land Rover Range Rover Sport aanpassen?

We gaan nu verder met het deel dat u het meest interesseert in deze post, hoe de koplampen van zijn Land Rover Range Rover Sport afstellen? Deze aanpassing kan een beetje ingewikkeld lijken, maar door de richtlijnen te volgen, zou u dit zonder al te veel moeite moeten kunnen doen.

Voorbereidingen voor het afstellen van de koplampen van een Land Rover Range Rover Sport

Om te beginnen moet u uw auto voorbereiden om uw grootlicht in goede omstandigheden af ​​te stellen, hier zijn de voorbereidingen om uit te voeren:

 • Plaats uw auto bijvoorbeeld op een ondergrond voor een witte muur, ongeveer 4 of 5 meter van de muur.
 • Controleer uw bandenspanning voorzichtig.
 • Controleer of de hoogte-instelknop voor de verlichting op 0 staat

  .

 • Probeer dat maar eens met een halfvolle tank.
 • Haal al het onnodige gewicht uit de auto, er mag slechts één persoon op de bestuurdersstoel zitten.

De koplampafstelling van zijn Land Rover Range Rover Sport

Zodra uw auto op zijn plaats staat, zet u uw auto aan dimlicht en maak een kruisvormige markering (een horizontale en een verticale sectie) in het midden van de balk die op de muur zal worden geprojecteerd. Controleer met een niveau dat beide delen van het kruis recht zijn. Rij vervolgens uw auto achteruit tot een afstand van 7 tot 10 meter. Voor de rest van het proces volgen hier de stappen die moeten worden gevolgd:

 • Open uw motorkap, vind de schroeven voor horizontale en verticale afstelling van de koplampen van uw Land Rover Range Rover Sport (ze zijn over het algemeen aangewezen, en die bovenop moeten de verticaliteit aanpassen en die aan de zijkant beheert de horizontaliteit van de aanpassing) .
 • Gebruik een doek of iets anders om de projector te verbergen waarop u de aanpassing niet maakt.
 • Met behulp van de schroeven om de horizontale afstelling uit te voeren, zou u het meest intense onderdeel van de balk moeten hebben, dat een beetje rechts van de verticale lijn op de muur moet staan

  .

 • Bij verticale afstelling moet u de schroef gebruiken om te proberen het bovenste uiteinde van de balk ter hoogte van de horizontale markering op de muur of iets eronder te plaatsen.
 • Als u klaar bent, controleert u of de koplampinstelling van uw Land Rover Range Rover Sport coherent is, denk niet twee keer na om het te verifiëren nadat u ermee heeft gereden, vaak kan het bewegen.
Weiterlesen:
Mijn Land Rover Range Rover Evoque trekt naar links, wat te doen?

.

Als u de mistlampen op uw Land Rover Range Rover Sport wilt aanpassen, bladert u door onze inhoud over dit onderwerp.

Als je meer tutorials over de Land Rover Range Rover Sport wilt, ga dan naar onze Land Rover Range Rover Sport categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector