Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de Land Rover Discovery-motor schoon te maken?

Als u een schone auto wilt hebben of als u van plan bent uw motorvoertuig te verkopen, het reinigen van de motor van uw Land Rover Discovery is een onderhoudswerk dat niet noodzakelijk goed wordt uitgevoerd, tussen de angst om elektronische elementen te verwonden of niet te weten welke producten te gebruiken … Op deze pagina gaan we met u mee om dit dienstverlenende werk in alle rust uit te voeren. Hiervoor gaan we eerst uitzoeken waarom het belangrijk kan zijn om de motorunit van uw auto schoon te maken en in een tweede stap hoe de motorunit van uw Land Rover Discovery schoon te maken .

Waarom de motor van uw Land Rover Discovery reinigen?

Daarom beginnen we ons artikel met te vertellen waarom het goed kan zijn om een reiniging van het motorblok van uw Land Rover Discovery .

De meest voorkomende rechtvaardiging voor het reinigen van de motorruimte van uw motorvoertuig is regelmatig onderhoud. Als u uw motorvoertuig niet schoonmaakt, zal dit ervoor zorgen dat vuil zich ophoopt en uiteindelijk schade toebrengt aan auto-onderdelen van uw motorvoertuig. We raden u aan deze reiniging 1 tot 2 keer per jaar uit te voeren. Het kan net zo goed interessant zijn om uw motor schoon te maken voordat u uw Land Rover Discovery verkoopt, maar pas op dat u deze niet te veel schoonmaakt, potentiële kopers zouden kunnen denken dat een te schone motor wordt geassocieerd met een lekkende motor die probeert te worden verborgen door een complete schoonmaken, beter een gezonde motor dan een te schone motor.

Weiterlesen:
Trilling van het rempedaal op Land Rover Discovery Sport?

Hoe de motorunit van uw Land Rover Discovery reinigen?

We beginnen nu de kern van het artikel met het praktische gedeelte van het reinigen van het motorblok van uw Land Rover Discovery . Om dit te doen, zullen we ons in het eerste deel concentreren op de voorbereiding die u aan uw motorunit moet doen om dit werk goed uit te voeren, en in een tweede keer op de instructies om u in staat te stellen de motorruimte van uw Land Rover Discovery te reinigen.

Om de motor van uw Land Rover Discovery voor te bereiden voordat u hem schoonmaakt

.

Eerste stap en niet de minst essentiële. Zelfs als de motorruimte van uw auto waterdicht is ontworpen, is grondig reinigen ook niet aan te raden vanwege de vele elektrische elementen binnenin. Daarom, voordat u reinig de motor van uw Land Rover Discovery totaal is het beter bescherm de elektrische elementen van uw Land Rover Discovery . Dit zijn de stappen die u moet nemen om de motoreenheid van uw auto correct te beschermen:

  • Koppel de accu los en verwijder deze uit uw Land Rover Discovery , denk daarom niet twee keer na om ons artikel over dit onderwerp te raadplegen als u niet weet hoe u deze stap moet uitvoeren.
  • Haal het bovenste motorhuis uit uw Land Rover Discovery , het is een plastic omhulsel dat over het algemeen kan worden verwijderd door een paar schroeven los te draaien. Hierdoor hebt u veel gemakkelijker toegang tot de hele motoreenheid van uw motorvoertuig.
  • Bescherm alle elektrische elementen met plastic folie , rekbaar bijvoorbeeld, dit omvat de flowmeter (die zich op uw luchtinlaat bevindt), de dynamo, alle elektrische kabels en de zekeringenkast

.

Reiniging van de motorruimte van een Land Rover Discovery

Nu u uw motorrijtuig voor reiniging heeft voorbereid, hoeft u alleen maar te beginnen met schoonmaken, hier volgen de stappen waaraan u zich moet houden maak de motorunit van uw Land Rover Discovery goed schoon :

  • Laat de motorunit van uw motorvoertuig ongeveer 5 minuten opwarmen, dit zal het vet vloeibaarder maken en helpen bij de eliminatie ervan.
  • Gebruik een sterke > motorblokontvetter en spuit royaal op alle zichtbare delen van uw Land Rover Discovery motorblok.
  • Laat het vijf tot tien minuten inwerken.
  • Gebruik geen hogedrukreiniger, aangezien dit onderdelen van uw motoreenheid kan beschadigen. Gebruik dus een tuinslang en rijs met veel water op.
  • Als u tevreden bent met het eindresultaat, kunt u uw motorunit drogen met een compressor, als er vetresten zijn, kunt u het proces herhalen totdat het weg is.
  • Laatste kleine tip, als je wilt en het budget hebt, kun je een laag motorbescherming aanbrengen, dit voorkomt de ophoping van vuil op de motorunit van je Land Rover Discovery, je zult dit soort producten ontdekken in gespecialiseerde winkels of in de categorie producten voor bootmotoren

.

Het enige dat u hoeft te doen, is het werkgebied schoonmaken, uw motorcarter terugplaatsen, uw accu opnieuw aansluiten en u kunt weer op pad met een schone motorunit.

Als je meer tutorials over de Land Rover Discovery wilt, ga dan naar onze Land Rover Discovery-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector