Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de Land Rover Discovery Sport-motor reinigen?

Als u een schone auto wilt hebben of als u van plan bent uw auto te verkopen, het reinigen van de motor van uw Land Rover Discovery Sport is een werk van routinematig onderhoud dat eigenlijk niet goed wordt gecontroleerd, tussen de angst om elektronische componenten te vernietigen of niet te weten welke producten je moet gebruiken … Op deze pagina zullen we je begeleiden om dit werk van routineonderhoud met een gerust hart uit te voeren. Om dit te bereiken, zullen we eerst ontdekken waarom het belangrijk kan zijn om de motoreenheid van uw auto te reinigen, en in een tweede stap, hoe u de motoreenheid van uw Land Rover Discovery Sport schoonmaakt .

Waarom de motor van uw Land Rover Discovery Sport schoonmaken?

Daarom beginnen we onze inhoudspagina door uit te leggen waarom het verstandig kan zijn om een schoonmaken van het motorblok van uw Land Rover Discovery Sport .

Het meest algemene motief voor het reinigen van de motorruimte van uw auto moet veelvuldig onderhoud zijn. Als u uw auto niet schoonmaakt, zorgt dit ervoor dat vuil en vuil zich verzamelen en vroeg of laat delen van uw auto beschadigen. We raden u aan deze reiniging 1 tot 2 keer per jaar uit te voeren. Het kan ook interessant zijn om uw motor te reinigen voordat u uw Land Rover Discovery Sport verkoopt, maar zorg ervoor dat u hem niet te veel schoonmaakt, potentiële kopers kunnen aannemen dat een te schone motor wordt geassocieerd met een lekkende motor die probeert te worden gecamoufleerd door een complete schoonmaken, beter om een ​​gezonde motoreenheid te hebben dan een te schone motor.

Weiterlesen:
Hoe kan ik het lampje van het dimlicht op mijn Land Rover Discovery vervangen?

Hoe de motoreenheid van uw Land Rover Discovery Sport schoonmaken?

We beginnen nu met de kern van de inhoudspagina met het praktische gedeelte van het motorblok van uw Land Rover Discovery Sport te reinigen . Hiervoor zullen we ons in het eerste deel concentreren op de voorbereiding die u op uw motoreenheid moet doen om dit werk correct uit te voeren, en in een tweede keer de instructies waarmee u het motorcompartiment van uw Land Rover Discovery Sport kunt reinigen.

Om de motor van uw Land Rover Discovery Sport voor te bereiden voordat u hem schoonmaakt

.

Eerste stap en niet de minst noodzakelijke. Zelfs als het motorcompartiment van uw auto waterdicht is ontworpen, wordt het ook niet aangeraden om het grondig schoon te maken vanwege de vele elektrische componenten binnenin. Bijgevolg voor u reinig de motor van uw Land Rover Discovery Sport helemaal, het is beter om bescherm de elektrische componenten van uw Land Rover Discovery Sport . Dit zijn de stappen die u moet nemen om de motoreenheid van uw auto effectief te beschermen:

  • Koppel de batterij los en verwijder deze uit uw Land Rover Discovery Sport , om dit te bereiken, aarzel dan niet om advies in te winnen op onze inhoudspagina die aan dit onderwerp is gewijd als u niet weet hoe u deze stap moet uitvoeren.
  • Verwijder het bovenste motorhuis van uw Land Rover Discovery Sport , het is een plastic omhulsel dat over het algemeen kan worden verwijderd door een paar schroeven los te draaien. Hierdoor heeft u gemakkelijker toegang tot de hele motoreenheid van uw auto.
  • Bescherm alle elektrische componenten met plastic folie , rekbaar bijvoorbeeld, dit betreft de flowmeter (die zit op je luchtinlaat), de dynamo, alle elektrische kabels en de zekeringenkast

.

Reiniging van de motorruimte van een Land Rover Discovery Sport

Nu u uw auto klaar heeft gemaakt voor het schoonmaken, hoeft u alleen maar te beginnen met schoonmaken, dit zijn de stappen waaraan u zich moet houden maak de motoreenheid van uw Land Rover Discovery Sport effectief schoon :

  • Laat de motorunit van uw auto ongeveer 5 minuten opwarmen, dit maakt het vet vloeibaarder en helpt bij de eliminatie ervan.
  • Gebruik een sterke > motorblokontvetter en spuit royaal op alle zichtbare delen van uw Land Rover Discovery Sport motorblok.
  • Laat het vijf tot tien minuten inwerken.
  • Gebruik geen hogedrukreiniger, aangezien dit onderdelen van uw motoreenheid kan aantasten. Gebruik dus een tuinslang en sta op met veel water.
  • Als u overtuigd bent van het resultaat, kunt u uw motorunit drogen met een compressor, als er sporen van vet achterblijven, kunt u de bewerking dupliceren totdat deze verdwijnt.
  • Nog een laatste suggestie, als u wilt en het budget heeft, kunt u een motorbeschermingslaag aanbrengen, dit zal de opeenhoping van vuil op de motoreenheid van uw Land Rover Discovery Sport voorkomen, u zult dit soort producten ontdekken in gespecialiseerde winkels of in de categorie producten voor bootmotoren

.

Het enige dat u hoeft te doen, is het werkgebied schoonmaken, uw motorcarter terugplaatsen, uw accu opnieuw aansluiten en u kunt weer op pad met een schone motorunit.

Als u meer gidsen over de Land Rover Discovery Sport nodig heeft, ga dan naar onze Land Rover Discovery Sport-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector