Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de Land Rover Evoque-motor schoonmaken?

Als u een schone auto wilt hebben of als u van plan bent uw motorvoertuig te verkopen, het schoonmaken van de motor van uw Land Rover Evoque is een handeling van routinematig onderhoud die eigenlijk niet goed wordt gecontroleerd, tussen de angst om elektronische elementen te vernietigen of niet te weten welke producten je moet gebruiken … In dit artikel zullen we je begeleiden om deze handeling van routineonderhoud met sereniteit uit te voeren. Om dit te doen, zullen we eerst nagaan waarom het relevant kan zijn om de motor van uw auto schoon te maken, en, in een tweede stap, hoe u de motor van uw Land Rover Evoque schoonmaakt .

Waarom de motor van uw Land Rover Evoque schoonmaken?

Dus beginnen we ons artikel met te beschrijven waarom het verstandig kan zijn om na te denken over een het reinigen van het motorblok van uw Land Rover Evoque .

De meest voorkomende verklaring voor het reinigen van de motorruimte van uw motorvoertuig is regelmatige service. Als u uw motorvoertuig niet reinigt, zal zich vuil en vuil ophopen en uiteindelijk onderdelen van uw motorvoertuig beschadigen. We raden u aan deze reiniging 1 tot 2 keer per jaar uit te voeren. Het kan ook interessant zijn om uw motor schoon te maken voordat u uw Land Rover Evoque verkoopt, maar pas op dat u hem niet te veel schoonmaakt, potentiële kopers denken misschien dat een te schone motor synoniem is met een lekkende motor die probeert te worden verborgen door een volledige reiniging , beter om een ​​gezonde motor te hebben dan een te schone motor.

Weiterlesen:
Hoe verander ik het parkeerlicht van mijn Land Rover Evoque?

Hoe de motor van uw Land Rover Evoque schoonmaken?

We zullen nu de kern van het artikel aanvallen met het praktische gedeelte om het motorblok van uw Land Rover Evoque schoon te maken . Om dit te doen, zullen we ons in het eerste deel concentreren op de voorbereiding die u op uw motor moet doen om deze actie correct uit te voeren, en in een tweede keer op de instructies om het motorcompartiment van uw Land Rover Evoque te reinigen.

Om de motor van uw Land Rover Evoque voor te bereiden voordat u hem schoonmaakt

.

Eerste stap en niet de minst noodzakelijke. Zelfs als het motorcompartiment van uw auto waterdicht zou moeten zijn, wordt het ook niet aangeraden deze volledig schoon te maken vanwege de vele elektrische elementen binnenin. Daarom voor jou reinig de motor van uw Land Rover Evoque totaal is het beter bescherm de elektrische elementen van uw Land Rover Evoque . Dit zijn de stappen die u moet nemen om de motor van uw auto goed te beschermen:

  • Koppel de batterij los en verwijder deze uit uw Land Rover Evoque Om dit te bereiken, moet u niet twee keer nadenken om advies in te winnen in ons artikel over dit onderwerp als u niet weet hoe u deze stap moet uitvoeren.
  • Verwijder het bovenste motorhuis van uw Land Rover Evoque , het is een plastic omhulsel dat in de meeste gevallen kan worden verwijderd door een paar schroeven los te draaien. Hierdoor heeft u gemakkelijker toegang tot de hele motor van uw motorvoertuig.
  • Bescherm alle elektrische elementen met plastic folie , rekbaar bijvoorbeeld, dit omvat de flowmeter (die te vinden is op uw luchtinlaat), de dynamo, alle elektrische kabels en de zekeringenkast

.

Reiniging van het motorcompartiment van een Land Rover Evoque

Nu u uw motorrijtuig voor reiniging heeft voorbereid, hoeft u alleen maar te beginnen met schoonmaken, hier volgen de stappen waaraan u zich moet houden maak de motor van uw Land Rover Evoque goed schoon :

  • Laat de motor van uw motorvoertuig ongeveer 5 minuten opwarmen, dit zal het vet vloeibaarder maken en de eliminatie ervan vergemakkelijken.
  • Gebruik een sterke motorontvetter en spuit royaal op alle zichtbare delen van uw Land Rover Evoque motor.
  • Laat het vijf tot tien minuten inwerken.
  • Gebruik geen hogedrukreiniger, aangezien dit onderdelen van uw motor kan beschadigen. Gebruik dus een tuinslang en rijs met veel water op.
  • Als u overtuigd bent van het eindresultaat, kunt u uw motor drogen met een compressor, als er sporen van vet achterblijven, kunt u de procedure herhalen totdat deze verdwijnt.
  • Als laatste advies, als u het budget wilt hebben, kunt u een motorbeschermingslaag aanbrengen, dit om ophoping van vuil op de motor van uw Land Rover Evoque te voorkomen, u zult dit soort producten ontdekken bij specifieke retailers of in de categorie producten voor bootmotoren

.

Het enige wat u hoeft te doen is het werkgebied schoonmaken, uw motorcarter terugplaatsen, uw accu opnieuw aansluiten en u kunt weer met een schone motor de weg op.

Kijk voor meer tips over de Land Rover Evoque in de categorie Land Rover Evoque.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector