Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de Land Rover Freelander-motor schoon te maken?

Als u een schoon voertuig wilt hebben of als u van plan bent uw motorvoertuig te verkopen, het reinigen van de motor van uw Land Rover Freelander is een onderhoudshandeling die niet echt goed wordt beheerd, tussen de angst om elektronische componenten te beschadigen of niet weten welke producten te gebruiken … Op deze pagina gaan we met u mee om deze service in alle rust af te ronden. Om dit te doen, zullen we eerst uitzoeken waarom het nodig kan zijn om de motorunit van uw auto schoon te maken, en in een tweede stap, hoe de motorunit van uw Land Rover Freelander schoon te maken .

Waarom de motor van uw Land Rover Freelander reinigen?

Daarom beginnen we onze inhoudspagina door u te vertellen waarom het slim kan zijn om een reiniging van het motorblok van uw Land Rover Freelander .

Het meest algemene motief voor het reinigen van de motorruimte van uw motorvoertuig is regelmatig onderhoud. Als u uw motorvoertuig niet schoonmaakt, zal dit ervoor zorgen dat vuil zich ophoopt en vroeg of laat schade aan auto-onderdelen van uw motorvoertuig. We raden u aan deze reiniging 1 tot 2 keer per jaar uit te voeren. Het kan net zo goed interessant zijn om uw motor schoon te maken voordat u uw Land Rover Freelander verkoopt, maar pas op dat u deze niet te veel schoonmaakt, potentiële kopers zouden kunnen denken dat een te schone motor synoniem is met een lekkende motor die probeert te worden verborgen door een complete schoonmaken, beter een gezonde motor dan een te schone motor.

Weiterlesen:
De airco in mijn Land Rover Freelander is niet meer koud

Hoe de motorunit van uw Land Rover Freelander reinigen?

We zullen nu de kern van de inhoudspagina aanvallen met het praktische gedeelte voor het reinigen van het motorblok van uw Land Rover Freelander . Om dit te doen, zullen we ons in het eerste deel concentreren op de voorbereiding die u op uw motoreenheid moet doen om deze handeling op de juiste manier uit te voeren, en in een tweede keer op de richtlijnen om u in staat te stellen de motorruimte van uw Land Rover Freelander schoon te maken .

Om de motor van uw Land Rover Freelander voor te bereiden voordat u hem schoonmaakt

.

Eerste stap en niet de minst noodzakelijke. Ongeacht of de motorruimte van uw auto waterdicht moet zijn, het is ook niet aan te raden om deze volledig te reinigen vanwege de vele elektrische componenten die erin zitten. Daarom, voordat u reinig de motor van uw Land Rover Freelander helemaal, het is beter om bescherm de elektrische componenten van uw Land Rover Freelander . Dit zijn de stappen die u moet nemen om de motoreenheid van uw auto effectief te beschermen:

  • Koppel de accu los en verwijder deze uit uw Land Rover Freelander , om dit te bereiken, denk niet twee keer na om advies in te winnen bij onze inhoudspagina over dit onderwerp als u niet weet hoe u deze stap moet uitvoeren.
  • Verwijder het bovenste motorhuis van uw Land Rover Freelander , het is een plastic omhulsel dat in de meeste gevallen kan worden verwijderd door een paar schroeven los te draaien. Hierdoor heeft u gemakkelijker toegang tot de hele motoreenheid van uw motorvoertuig.
  • Bescherm alle elektrische componenten met plastic folie , rekbaar bijvoorbeeld, deze bevat de flowmeter (die is gebaseerd op uw luchtinlaat), de dynamo, alle elektrische kabels en de zekeringenkast

.

Reiniging van de motorruimte van een Land Rover Freelander

Nu u uw motorrijtuig gereed heeft gemaakt voor het reinigen, hoeft u alleen maar te beginnen met schoonmaken, dit zijn de stappen die u moet volgen om reinig de motorunit van uw Land Rover Freelander effectief :

  • Laat de motorunit van uw motorvoertuig ongeveer 5 minuten opwarmen, dit zal het vet vloeibaarder maken en de eliminatie ervan vergemakkelijken.
  • Gebruik een sterke > motorblokontvetter en spuit royaal op alle zichtbare delen van uw Land Rover Freelander motorblok.
  • Laat het vijf tot tien minuten werken.
  • Gebruik geen hogedrukreiniger, aangezien dit onderdelen van uw motoreenheid kan beschadigen. Gebruik dus een tuinslang en sta op met veel water.
  • Als u tevreden bent met het eindresultaat, kunt u uw motoreenheid drogen met een compressor, als er sporen van vet achterblijven, kunt u de handeling herhalen totdat deze verdwijnt.
  • Laatste kleine tip, als je wilt en het budget hebt, kun je een laag motorbescherming aanbrengen, dit voorkomt de ophoping van vuil op de motorunit van je Land Rover Freelander, dit soort producten vind je bij specifieke retailers of in de categorie producten voor bootmotoren

.

Het enige wat u hoeft te doen is het werkgebied schoon te maken, uw motorcarter terug te plaatsen, uw accu opnieuw aan te sluiten en u kunt weer de weg op met een schone motorunit.

Kijk voor meer tips over de Land Rover Freelander in de categorie Land Rover Freelander.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector