Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de Land Rover LR4-motor schoonmaken?

Of u nu een schoon voertuig wilt hebben of uw motorvoertuig wilt verkopen, het reinigen van de motor van uw Land Rover LR4 is een routinematige service die niet noodzakelijk goed wordt uitgevoerd, tussen de angst om elektronische elementen te beschadigen of niet te weten welke producten u moet gebruiken … In dit artikel zullen we u begeleiden bij het uitvoeren van dit onderhoud met sereniteit. Om dit te bereiken, zullen we eerst ontdekken waarom het nodig kan zijn om de motoreenheid van uw auto te reinigen, en in een tweede stap, hoe u de motoreenheid van uw Land Rover LR4 schoonmaakt .

Waarom de motor van uw Land Rover LR4 schoonmaken?

Daarom beginnen we onze inhoud met het beschrijven waarom het misschien goed is om een reiniging van het motorblok van uw Land Rover LR4 .

De meest elementaire verklaring voor het reinigen van de motorruimte van uw motorvoertuig is regelmatig onderhoud. Als u uw motorvoertuig niet schoonmaakt, zal er vuil en vuil ontstaan, waardoor delen van uw motorvoertuig vroeg of laat beschadigd raken. We raden u aan deze reiniging 1 tot 2 keer per jaar uit te voeren. Het kan ook interessant zijn om uw motor schoon te maken voordat u uw Land Rover LR4 verkoopt, maar wees voorzichtig om hem niet te veel schoon te maken, potentiële kopers kunnen aannemen dat een te schone motor synoniem is met een lekkende motor die probeert te worden gecamoufleerd door een volledige reiniging , beter om een ​​gezonde motoreenheid te hebben dan een te schone motor.

Weiterlesen:
ABS-lampje blijft branden op Land Rover LR4, wat te doen?

Hoe de motoreenheid van uw Land Rover LR4 schoonmaken?

We beginnen nu de kern van de inhoud met het praktische gedeelte van het reinigen van het motorblok van uw Land Rover LR4 . Hiervoor zullen we ons in het eerste deel concentreren op de voorbereiding die u op uw motoreenheid moet doen om deze handeling op de juiste manier uit te voeren, en in een tweede keer de richtlijnen om u in staat te stellen het motorcompartiment van uw Land Rover LR4 schoon te maken .

Om de motor van uw Land Rover LR4 voor te bereiden voordat u deze schoonmaakt

.

Eerste stap en niet de minst noodzakelijke. Ongeacht of het motorcompartiment van uw auto waterdicht moet zijn, het wordt ook afgeraden om het volledig schoon te maken vanwege de vele elektrische elementen binnenin. Bijgevolg voor u maak de motor van uw Land Rover LR4 schoon helemaal, het is beter om bescherm de elektrische elementen van uw Land Rover LR4 . Dit zijn de stappen die u moet nemen om de motoreenheid van uw auto goed te beschermen:

  • Koppel de batterij los en verwijder deze uit uw Land Rover LR4 Aarzel hiervoor niet om advies in te winnen bij onze inhoud die aan dit onderwerp is gewijd als u niet weet hoe u deze stap moet bereiken.
  • Haal het bovenste motorhuis van uw Land Rover LR4 eruit , het is een plastic omhulsel dat over het algemeen kan worden verwijderd door een paar schroeven los te draaien. Hierdoor heeft u een minder moeilijke toegang tot de hele motoreenheid van uw motorvoertuig.
  • Bescherm alle elektrische elementen met plastic folie , rekbaar bijvoorbeeld, dit betreft de flowmeter (die is gebaseerd op uw luchtinlaat), de dynamo, alle elektrische kabels en de zekeringenkast

.

Reiniging van de motorruimte van een Land Rover LR4

Nu u uw motorvoertuig heeft voorbereid voor het reinigen, hoeft u alleen maar te beginnen met schoonmaken, dit zijn de stappen die u moet volgen maak de motoreenheid van uw Land Rover LR4 goed schoon :

  • Laat de motorunit van uw motorvoertuig ongeveer 5 minuten opwarmen, dit maakt het vet vloeibaarder en helpt bij de eliminatie ervan.
  • Gebruik een sterke > motorblokontvetter en spuit royaal op alle zichtbare delen van uw Land Rover LR4 motorblok.
  • Laat het vijf tot tien minuten inwerken.
  • Gebruik geen hogedrukreiniger, aangezien dit onderdelen van uw motoreenheid kan beschadigen. Gebruik dus een tuinslang en rijs met veel water op.
  • Als u tevreden bent met het eindresultaat, kunt u uw motorunit drogen met een compressor, als er sporen van vet achterblijven, kunt u de bewerking repliceren totdat deze verdwijnt.
  • Nog een laatste suggestie, als u wilt en het budget heeft, kunt u een motorbeschermingslaag aanbrengen, dit voorkomt ophoping van vuil op de motoreenheid van uw Land Rover LR4, u vindt dit soort producten in gespecialiseerde winkels of in de categorie producten voor bootmotoren

.

Het enige dat u hoeft te doen, is het werkgebied schoonmaken, uw motorcarter terugplaatsen, uw accu opnieuw aansluiten en u kunt weer op pad met een schone motorunit.

Als je meer tutorials over de Land Rover LR4 wilt, ga dan naar onze categorie Land Rover LR4.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector