Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de Land Rover Range Rover Evoque-motor schoon te maken?

Of u nu een schone auto wilt hebben of uw auto wilt verkopen, het reinigen van de motor van uw Land Rover Range Rover Evoque is een routinematige servicehandeling die niet echt goed wordt beheerd, tussen de angst om elektronische componenten te beschadigen of niet te weten welke producten u moet gebruiken … Op deze pagina zullen we u begeleiden om deze serviceactie met gemoedsrust uit te voeren. Om dit te bereiken, zullen we eerst ontdekken waarom het belangrijk kan zijn om de motorunit van uw auto schoon te maken, en in een tweede stap, hoe de motorunit van uw Land Rover Range Rover Evoque schoon te maken .

Waarom de motor van uw Land Rover Range Rover Evoque reinigen?

Dus beginnen we ons artikel met te beschrijven waarom het verstandig kan zijn om na te denken over een reiniging van het motorblok van uw Land Rover Range Rover Evoque .

De meest elementaire rechtvaardiging voor het reinigen van de motorruimte van uw motorvoertuig is regelmatig onderhoud. Als u uw motorvoertuig niet schoonmaakt, zal dit ervoor zorgen dat vuil zich ophoopt en vroeg of laat schade toebrengt aan onderdelen van uw motorvoertuig. We raden u aan deze reiniging 1 tot 2 keer per jaar uit te voeren. Het kan ook interessant zijn om uw motor schoon te maken voordat u uw Land Rover Range Rover Evoque verkoopt, maar pas op dat u deze niet te veel schoonmaakt, potentiële kopers zouden kunnen denken dat een te schone motor wordt geassocieerd met een lekkende motor die probeert te worden gecamoufleerd door een volledige reiniging, beter een gezonde motorunit dan een te schone motor.

Weiterlesen:
Hoe katalysator Land Rover Range Rover Evoque reinigen?

Hoe de motorunit van uw Land Rover Range Rover Evoque reinigen?

We zullen nu de kern van het artikel aanvallen met het praktische gedeelte van het reinigen van het motorblok van uw Land Rover Range Rover Evoque . Hiervoor zullen we ons in het eerste deel concentreren op de voorbereiding die u op uw motorunit moet doen om deze actie goed uit te voeren, en in een tweede keer op de richtlijnen om u in staat te stellen de motorruimte van uw Land Rover Range Rover Evoque schoon te maken.

Om de motor van uw Land Rover Range Rover Evoque voor te bereiden voordat u hem schoonmaakt

.

Eerste stap en niet de minst belangrijke. Ongeacht of de motorruimte van uw auto waterdicht is ontworpen, het is ook niet aan te raden om deze volledig te reinigen vanwege de vele elektrische componenten binnenin. Daarom, voordat u reinig de motor van uw Land Rover Range Rover Evoque helemaal, het is beter om bescherm de elektrische componenten van uw Land Rover Range Rover Evoque . Dit zijn de stappen die u moet nemen om de motoreenheid van uw auto goed te beschermen:

  • Ontkoppel en verwijder de batterij van uw Land Rover Range Rover Evoque , denk daarom niet twee keer na om ons artikel over dit onderwerp te raadplegen als u niet weet hoe u deze stap moet bereiken.
  • Verwijder het bovenste motorhuis van uw Land Rover Range Rover Evoque , het is een plastic omhulsel dat meestal kan worden verwijderd door een paar schroeven los te draaien. Hierdoor heeft u een minder moeilijke toegang tot de hele motoreenheid van uw motorvoertuig.
  • Bescherm alle elektrische componenten met plastic folie , rekbaar bijvoorbeeld, dit omvat de flowmeter (die is gebaseerd op uw luchtinlaat), de dynamo, alle elektrische kabels en de zekeringenkast

.

Reiniging van de motorruimte van een Land Rover Range Rover Evoque

Nu u uw motorvoertuig heeft voorbereid voor het reinigen, hoeft u alleen maar te beginnen met schoonmaken, dit zijn de stappen waaraan u zich moet houden maak de motorunit van uw Land Rover Range Rover Evoque goed schoon :

  • Laat de motorunit van uw motorvoertuig ongeveer 5 minuten opwarmen, dit zal het vet vloeibaarder maken en de verwijdering ervan vergemakkelijken.
  • Gebruik een sterke> motorblokontvetter en spuit royaal op alle zichtbare delen van uw Land Rover Range Rover Evoque motorblok.
  • Laat het vijf tot tien minuten inwerken.
  • Gebruik geen hogedrukreiniger, aangezien dit onderdelen van uw motoreenheid kan aantasten. Gebruik dus een tuinslang en rijs met veel water op.
  • Als u tevreden bent met het resultaat, kunt u uw motorunit drogen met een compressor, als er sporen van vet achterblijven, kunt u de handeling herhalen totdat deze verdwijnt.
  • Laatste kleine tip, als je wilt en het budget hebt, kun je een laag motorbescherming aanbrengen, dit voorkomt de ophoping van vuil op de motorunit van je Land Rover Range Rover Evoque, dit soort producten vind je in specifieke winkels of in de categorie producten voor bootmotoren

.

Het enige dat u hoeft te doen, is het werkgebied schoonmaken, uw motorcarter terugplaatsen, uw accu opnieuw aansluiten en u kunt weer op pad met een schone motorunit.

Kijk voor meer tips over de Land Rover Range Rover Evoque in de categorie Land Rover Range Rover Evoque.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector