Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de Land Rover Range Rover Sport-motor reinigen?

Als u een schone auto wilt hebben of van plan bent uw auto te verkopen, het reinigen van de motor van uw Land Rover Range Rover Sport is routinematig onderhoud dat eigenlijk niet goed wordt afgehandeld, tussen de angst om elektronische componenten te beschadigen of niet te weten welke producten moeten worden gebruikt … In dit bericht zullen we met u meegaan om dit routinematige onderhoud met een gerust hart uit te voeren. Om dit te bereiken, zullen we eerst zien waarom het relevant kan zijn om de motoreenheid van uw auto te reinigen, en in een tweede stap, hoe u de motoreenheid van uw Land Rover Range Rover Sport schoonmaakt .

Waarom de motor van uw Land Rover Range Rover Sport schoonmaken?

Dus beginnen we ons artikel met uit te leggen waarom het misschien goed is om een schoonmaken van het motorblok van uw Land Rover Range Rover Sport .

De meest algemene reden voor het reinigen van het motorcompartiment van uw auto zou veelvuldig onderhoud moeten zijn. Als u uw auto niet schoonmaakt, zal er vuil en vuil ophopen en uiteindelijk de auto-onderdelen van uw auto beschadigen. We raden u aan deze reiniging 1 tot 2 keer per jaar uit te voeren. Het kan ook interessant zijn om uw motor schoon te maken voordat u uw Land Rover Range Rover Sport verkoopt, maar wees voorzichtig om hem niet te veel schoon te maken, potentiële kopers denken misschien dat een te schone motor synoniem is met een lekkende motor die probeert te worden verborgen door een volledige reiniging, beter om een ​​gezonde motorunit te hebben dan een te schone motor.

Weiterlesen:
Knipperlichtprobleem Land Rover Range Rover, wat te doen?

Hoe de motoreenheid van uw Land Rover Range Rover Sport schoonmaken?

We beginnen nu de kern van het artikel met het praktische gedeelte van het motorblok van uw Land Rover Range Rover Sport te reinigen . Om dit te doen, zullen we ons in het eerste deel concentreren op de voorbereiding die u op uw motoreenheid moet doen om dit werk correct uit te voeren, en in een tweede keer op de instructies om het motorcompartiment van uw Land Rover Range Rover Sport te reinigen.

Om de motor van uw Land Rover Range Rover Sport voor te bereiden voordat u hem schoonmaakt

.

Eerste stap en niet de minst belangrijke. Zelfs als het motorcompartiment van uw auto waterdicht moet zijn, wordt het grondig reinigen ervan ook niet aanbevolen vanwege de vele elektrische componenten binnenin. Bijgevolg voor u reinig de motor van uw Land Rover Range Rover Sport totaal is het beter bescherm de elektrische componenten van uw Land Rover Range Rover Sport . Dit zijn de stappen die u moet nemen om de motoreenheid van uw auto goed te beschermen:

  • Koppel de batterij los en verwijder deze uit uw Land Rover Range Rover Sport Aarzel hiervoor niet om advies in te winnen in ons artikel over dit onderwerp als u niet weet hoe u deze stap moet bereiken.
  • Verwijder het bovenste motorhuis van uw Land Rover Range Rover Sport , het is een plastic hoes die in het algemeen kan worden verwijderd door een paar schroeven los te draaien. Hierdoor heeft u gemakkelijker toegang tot de hele motoreenheid van uw auto.
  • Bescherm alle elektrische componenten met plastic folie , rekbaar bijvoorbeeld, deze bevat de flowmeter (die is gebaseerd op uw luchtinlaat), de dynamo, alle elektrische kabels en de zekeringenkast

.

Reiniging van de motorruimte van een Land Rover Range Rover Sport

Nu u uw auto klaar heeft gemaakt voor het schoonmaken, hoeft u alleen maar te beginnen met schoonmaken, dit zijn de stappen waaraan u zich moet houden maak de motoreenheid van uw Land Rover Range Rover Sport goed schoon :

  • Laat de motorunit van uw auto ongeveer 5 minuten opwarmen, hierdoor wordt het vet vloeibaarder en wordt het gemakkelijker verwijderd.
  • Gebruik een sterke > motorblokontvetter en spuit royaal op alle zichtbare delen van uw Land Rover Range Rover Sport motorblok.
  • Laat het vijf tot tien minuten werken.
  • Gebruik geen hogedrukreiniger, aangezien dit onderdelen van uw motoreenheid kan beschadigen. Gebruik dus een tuinslang en sta op met veel water.
  • Als u tevreden bent met het resultaat, kunt u uw motoreenheid drogen met een compressor, als er sporen van vet achterblijven, kunt u het proces dupliceren totdat het verdwijnt.
  • Tot slot nog een paar suggesties, als je wilt en het budget hebt, kun je een motorbeschermingslaag aanbrengen, dit om ophoping van vuil op de motoreenheid van je Land Rover Range Rover Sport te voorkomen, je vindt dit type product in gespecialiseerde detailhandelaren of in de categorie producten voor bootmotoren

.

Het enige dat u hoeft te doen, is het werkgebied schoonmaken, uw motorcarter terugplaatsen, uw accu opnieuw aansluiten en u kunt weer op pad met een schone motorunit.

Als u meer handleidingen over de Land Rover Range Rover Sport wilt, ga dan naar onze categorie Land Rover Range Rover Sport.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector