Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de Lexus CT-motor te reinigen?

Als u een schoon voertuig wilt hebben of als u van plan bent uw auto te verkopen, het schoonmaken van de motor van uw Lexus CT is routinematig onderhoud dat niet noodzakelijk goed wordt uitgevoerd, tussen de angst om elektronische onderdelen te beschadigen of niet te weten welke producten u moet gebruiken … In dit artikel zullen we u begeleiden om dit routinematige onderhoud met een gerust hart uit te voeren. Om dit te doen, zullen we eerst ontdekken waarom het belangrijk kan zijn om de motoreenheid van uw auto te reinigen, en in een tweede stap, hoe u de motoreenheid van uw Lexus CT schoonmaakt .

Waarom de motor van uw Lexus CT schoonmaken?

Dus beginnen we ons artikel met uit te leggen waarom het misschien goed is om na te denken over een schoonmaken van het motorblok van uw Lexus CT .

De meest algemene verklaring voor het reinigen van het motorcompartiment van uw auto is regelmatige service. Als u uw auto niet schoonmaakt, zal er zich vuil en vuil ophopen en zullen delen van uw auto vroeg of laat beschadigd raken. We raden u aan deze reiniging 1 tot 2 keer per jaar uit te voeren. Het kan ook interessant zijn om uw motor schoon te maken voordat u uw Lexus CT verkoopt, maar zorg er toch voor dat u hem niet te veel schoonmaakt, potentiële kopers kunnen aannemen dat een te schone motor synoniem is met een lekkende motor die probeert te worden gecamoufleerd door een volledige reiniging, beter om een ​​gezonde motoreenheid te hebben dan een te schone motor.

Weiterlesen:
Beste head-unit voor Lexus CT

Hoe de motoreenheid van uw Lexus CT schoonmaken?

We beginnen nu de kern van het artikel met het praktische gedeelte van het reinigen van het motorblok van uw Lexus CT . Om dit te doen, zullen we ons in het eerste deel concentreren op de voorbereiding die u op uw motoreenheid moet doen om dit werk op de juiste manier uit te voeren, en in een tweede keer op de richtlijnen waarmee u het motorcompartiment van uw Lexus CT kunt reinigen.

Om de motor van uw Lexus CT voor te bereiden voordat u hem schoonmaakt

.

Eerste stap en niet de minst noodzakelijke. Of het motorcompartiment van uw auto ook waterdicht moet zijn, het wordt ook afgeraden om het volledig schoon te maken vanwege de vele elektrische onderdelen binnenin. Bijgevolg voor u reinig de motor van uw Lexus CT helemaal, het is beter om bescherm de elektrische onderdelen van uw Lexus CT . Dit zijn de stappen die u moet nemen om de motoreenheid van uw auto correct te beschermen:

  • Koppel de batterij los en verwijder deze uit uw Lexus CT , aarzel dan niet om ons artikel over dit onderwerp te raadplegen als u niet weet hoe u deze stap moet uitvoeren.
  • Verwijder het bovenste motorhuis van uw Lexus CT , het is een plastic omhulsel dat over het algemeen kan worden verwijderd door een paar schroeven los te draaien. Hierdoor heeft u een veel gemakkelijkere toegang tot de hele motoreenheid van uw auto.
  • Bescherm alle elektrische onderdelen met plastic folie , rekbaar bijvoorbeeld, dit omvat de flowmeter (die zich op uw luchtinlaat bevindt), de dynamo, alle elektrische kabels en de zekeringenkast

.

Reiniging van de motorruimte van een Lexus CT

Nu u uw auto klaar heeft gemaakt voor het schoonmaken, hoeft u alleen maar te beginnen met schoonmaken, dit zijn de stappen die u moet volgen reinig de motoreenheid van uw Lexus CT correct :

  • Laat de motor van uw auto ongeveer 5 minuten opwarmen, dit zal het vet vloeibaarder maken en de verwijdering ervan vergemakkelijken.
  • Gebruik een sterke> motorblokontvetter en spuit royaal op alle zichtbare delen van uw Lexus CT-motorblok.
  • Laat het vijf tot tien minuten werken.
  • Gebruik geen hogedrukreiniger, aangezien dit onderdelen van uw motoreenheid kan beschadigen. Gebruik dus een tuinslang en rijs met veel water op.
  • Als u tevreden bent met het eindresultaat, kunt u uw motoreenheid drogen met een compressor, als er sporen van vet achterblijven, kunt u de handeling herhalen totdat deze verdwijnt.
  • Nog een laatste suggestie, als u het budget wilt hebben, kunt u een motorbeschermingslaag aanbrengen, dit voorkomt ophoping van vuil op de motoreenheid van uw Lexus CT, u vindt dit soort producten in gespecialiseerde winkels of in de categorie producten voor bootmotoren

.

Het enige dat u hoeft te doen, is het werkgebied schoonmaken, uw motorcarter terugplaatsen, uw accu opnieuw aansluiten en u kunt weer op pad met een schone motorunit.

Als u meer tutorials over de Lexus CT wilt, ga dan naar onze Lexus CT-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector