Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de Lexus GX-motor te reinigen?

Als u een schoon voertuig wilt hebben of als u van plan bent uw motorvoertuig te verkopen, het schoonmaken van de motor van uw Lexus GX is een routinematig onderhoud dat niet noodzakelijk goed wordt beheerd, tussen de angst om elektronische elementen te beschadigen of niet te weten welke producten u moet gebruiken … In dit artikel zullen we u begeleiden om dit onderhoudswerk met een gerust hart te voltooien. Hiervoor zullen we eerst ontdekken waarom het belangrijk kan zijn om de motoreenheid van uw auto schoon te maken, en in een tweede stap, hoe u de motoreenheid van uw Lexus GX schoonmaakt .

Waarom de motor van uw Lexus GX schoonmaken?

Dus beginnen we ons artikel met uit te leggen waarom het slim kan zijn om na te denken over een schoonmaken van het motorblok van uw Lexus GX .

De meest voorkomende rechtvaardiging voor het reinigen van de motorruimte van uw motorvoertuig is regelmatige service. Als u uw motorvoertuig niet schoonmaakt, zal er zich vuil en vuil ophopen en uiteindelijk delen van uw motorvoertuig beschadigen. We raden je aan om deze reiniging 1 tot 2 keer per jaar uit te voeren. Het kan net zo interessant zijn om uw motor schoon te maken voordat u uw Lexus GX verkoopt, maar pas op dat u hem niet te veel schoonmaakt, potentiële kopers kunnen aannemen dat een te schone motor wordt geassocieerd met een lekkende motor die probeert te worden verborgen door een volledige reiniging , beter om een ​​gezonde motor te hebben dan een te schone motor.

Weiterlesen:
Waar is de startzekering Lexus GX?

Hoe de motoreenheid van uw Lexus GX schoonmaken?

We beginnen nu de kern van het artikel met het praktische gedeelte van het reinigen van het motorblok van uw Lexus GX . Hiervoor zullen we ons in het eerste deel concentreren op de voorbereiding die u op uw motoreenheid moet doen om dit werk naar behoren uit te voeren, en in een tweede keer de instructies waarmee u het motorcompartiment van uw Lexus GX kunt reinigen.

Om de motor van uw Lexus GX voor te bereiden voordat u hem schoonmaakt

.

Eerste stap en niet de minst noodzakelijke. Ongeacht of het motorcompartiment van uw auto waterdicht is ontworpen, wordt het ook niet aangeraden om het volledig schoon te maken vanwege de vele elektrische elementen binnenin. Bijgevolg voor u reinig de motor van uw Lexus GX totaal is het beter bescherm de elektrische elementen van uw Lexus GX . Dit zijn de stappen die u moet nemen om de motoreenheid van uw auto correct te beschermen:

  • Koppel de batterij los en verwijder deze uit uw Lexus GX , om dit te bereiken, moet u niet twee keer nadenken om advies in te winnen in ons artikel over dit onderwerp als u niet weet hoe u deze stap moet uitvoeren.
  • Verwijder het bovenste motorhuis van uw Lexus GX , het is een plastic omhulsel dat over het algemeen kan worden verwijderd door een paar schroeven los te draaien. Hierdoor heeft u gemakkelijker toegang tot de hele motoreenheid van uw motorvoertuig.
  • Bescherm alle elektrische elementen met plastic folie , rekbaar bijvoorbeeld, dit omvat de flowmeter (die te vinden is op uw luchtinlaat), de dynamo, alle elektrische kabels en de zekeringenkast

.

Reiniging van de motorruimte van een Lexus GX

Nu u uw motorvoertuig heeft voorbereid voor het reinigen, hoeft u alleen maar te beginnen met schoonmaken, hier volgen de stappen waaraan u zich moet houden reinig de motoreenheid van uw Lexus GX correct :

  • Laat de motorunit van uw motorvoertuig ongeveer 5 minuten opwarmen, dit zal het vet vloeibaarder maken en de eliminatie ervan vergemakkelijken.
  • Gebruik een sterke> motorblokontvetter en spuit royaal op alle zichtbare delen van uw Lexus GX-motorblok.
  • Laat het vijf tot tien minuten inwerken.
  • Gebruik geen hogedrukreiniger, aangezien dit onderdelen van uw motoreenheid kan beschadigen. Gebruik dus een tuinslang en rijs met veel water op.
  • Als u tevreden bent met het eindresultaat, kunt u uw motoreenheid drogen met een compressor, als er sporen van vet achterblijven, kunt u de procedure herhalen totdat deze verdwijnt.
  • Laatste advies, als u het budget wilt hebben, kunt u een motorbeschermingslaag aanbrengen, dit om ophoping van vuil op de motoreenheid van uw Lexus GX te voorkomen, u zult dit type product ontdekken in specifieke winkels of in de categorie producten voor bootmotoren

.

Het enige dat u hoeft te doen, is het werkgebied schoonmaken, uw motorcarter terugplaatsen, uw accu opnieuw aansluiten en u kunt weer op pad met een schone motorunit.

Als je meer handleidingen over de Lexus GX wilt, ga dan naar onze Lexus GX-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector