Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de Lexus IS-motor te reinigen?

Of u nu een schoon voertuig wilt hebben of van plan bent uw motorvoertuig te verkopen, het schoonmaken van de motor van uw Lexus IS is een handeling van onderhoud die eigenlijk niet goed wordt uitgevoerd, tussen de angst om elektronische onderdelen te beschadigen of niet te weten welke producten u moet gebruiken … In dit artikel gaan we met u mee om deze handeling van routineonderhoud met een gerust hart uit te voeren. Om dit te doen, zullen we eerst zien waarom het relevant kan zijn om de motoreenheid van uw auto te reinigen, en, in een tweede stap, hoe u de motoreenheid van uw Lexus IS schoonmaakt .

Waarom de motor van uw Lexus IS schoonmaken?

Dus beginnen we ons artikel met uit te leggen waarom het slim kan zijn om na te denken over een schoonmaken van het motorblok van uw Lexus IS .

De meest algemene reden voor het reinigen van de motorruimte van uw motorvoertuig zou veelvuldig onderhoud moeten zijn. Als u uw motorvoertuig niet reinigt, ontstaat er vuil en vuil dat zich ophoopt en uiteindelijk onderdelen van uw motorvoertuig beschadigen. We raden u aan deze reiniging 1 tot 2 keer per jaar uit te voeren. Het kan ook interessant zijn om uw motor schoon te maken voordat u uw Lexus IS verkoopt, maar pas op dat u hem niet te veel schoonmaakt, potentiële kopers kunnen aannemen dat een te schone motor synoniem is aan een lekkende motor die probeert te worden gecamoufleerd door een volledige reiniging, beter om een ​​gezonde motoreenheid te hebben dan een te schone motor.

Weiterlesen:
Hoe zet ik de airconditioning aan op een Lexus IS?

Hoe de motoreenheid van uw Lexus IS schoonmaken?

We beginnen nu de kern van het artikel met het praktische gedeelte van het reinigen van het motorblok van uw Lexus IS . Hiervoor zullen we ons in het eerste deel concentreren op de voorbereiding die u op uw motoreenheid moet doen om deze handeling op de juiste manier uit te voeren, en in een tweede keer op de richtlijnen waarmee u het motorcompartiment van uw Lexus IS kunt reinigen.

Om de motor van uw Lexus IS voor te bereiden voordat u hem schoonmaakt

.

Eerste stap en niet de minst noodzakelijke. Ongeacht of het motorcompartiment van uw auto waterdicht is ontworpen, wordt het ook niet aangeraden om het volledig schoon te maken vanwege de vele elektrische onderdelen binnenin. Daarom voor jou reinig de motor van uw Lexus IS helemaal, het is beter om bescherm de elektrische onderdelen van uw Lexus IS . Dit zijn de stappen die u moet nemen om de motoreenheid van uw auto effectief te beschermen:

  • Koppel de batterij los en verwijder deze uit uw Lexus IS Denk hiervoor niet twee keer na om ons artikel over dit onderwerp te raadplegen als u niet weet hoe u deze stap moet uitvoeren.
  • Verwijder het bovenste motorhuis van uw Lexus IS , het is een plastic omhulsel dat over het algemeen kan worden verwijderd door een paar schroeven los te draaien. Hierdoor heeft u gemakkelijker toegang tot de hele motoreenheid van uw motorvoertuig.
  • Bescherm alle elektrische onderdelen met plastic folie , rekbaar bijvoorbeeld, deze bevat de flowmeter (die is gebaseerd op uw luchtinlaat), de dynamo, alle elektrische kabels en de zekeringenkast

.

Reiniging van de motorruimte van een Lexus IS

Nu u uw motorrijtuig voor reiniging heeft voorbereid, hoeft u alleen maar te beginnen met schoonmaken, hier volgen de stappen waaraan u zich moet houden maak de motoreenheid van uw Lexus IS effectief schoon :

  • Laat de motorunit van uw motorvoertuig ongeveer 5 minuten opwarmen, dit maakt het vet vloeibaarder en helpt bij de eliminatie ervan.
  • Gebruik een sterke> motorontvetter en spuit royaal op alle zichtbare onderdelen van uw Lexus IS-motoreenheid.
  • Laat het vijf tot tien minuten werken.
  • Gebruik geen hogedrukreiniger, aangezien dit onderdelen van uw motoreenheid kan aantasten. Gebruik dus een tuinslang en sta op met veel water.
  • Als u tevreden bent met het eindresultaat, kunt u uw motoreenheid drogen met een compressor, als er sporen van vet achterblijven, kunt u het proces dupliceren totdat het verdwijnt.
  • Nog een laatste advies, als u het budget wilt hebben, kunt u een motorbeschermingslaag aanbrengen, dit voorkomt de opeenhoping van vuil op de motoreenheid van uw Lexus IS, u zult dit soort producten ontdekken bij gespecialiseerde retailers of in de categorie producten voor bootmotoren

.

Het enige wat u hoeft te doen is het werkgebied schoon te maken, uw motorcarter terug te plaatsen, uw accu opnieuw aan te sluiten en u kunt weer de weg op met een schone motorunit.

Voor meer tips over de Lexus IS kunt u een kijkje nemen in de categorie Lexus IS.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector