Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de Lexus NX-motor te reinigen?

Of u nu een schone auto wilt hebben of van plan bent uw auto te verkopen, het schoonmaken van de motor van uw Lexus NX is een routinematig onderhoud dat niet noodzakelijk goed wordt beheerd, tussen de angst om elektronische elementen te beschadigen of niet te weten welke producten te gebruiken … Op deze pagina zullen we samen met u dit onderhoudswerk met een gerust hart uitvoeren. Om dit te bereiken, zullen we eerst zien waarom het relevant kan zijn om de motoreenheid van uw auto te reinigen, en, in een tweede stap, hoe u de motoreenheid van uw Lexus NX schoonmaakt .

Waarom de motor van uw Lexus NX schoonmaken?

Daarom beginnen we ons artikel met te vertellen waarom het slim kan zijn om na te denken over een schoonmaken van het motorblok van uw Lexus NX .

De meest elementaire rechtvaardiging voor het reinigen van de motorruimte van uw auto is regelmatige service. Als u uw auto niet schoonmaakt, zal vuil en vuil zich ophopen en uiteindelijk delen van uw auto beschadigen. We raden u aan deze reiniging 1 tot 2 keer per jaar uit te voeren. Het kan ook interessant zijn om uw motor schoon te maken voordat u uw Lexus NX verkoopt, maar pas op dat u hem niet te veel schoonmaakt, potentiële kopers denken misschien dat een te schone motor wordt geassocieerd met een lekkende motor die probeert te worden gecamoufleerd door een volledige reiniging, beter om een ​​gezonde motoreenheid te hebben dan een te schone motor.

Hoe de motoreenheid van uw Lexus NX schoonmaken?

We beginnen nu de kern van het artikel met het praktische gedeelte van het reinigen van het motorblok van uw Lexus NX . Om dit te doen, zullen we ons in het eerste deel concentreren op de voorbereiding die u op uw motoreenheid moet doen om dit werk op de juiste manier uit te voeren, en in een tweede keer op de richtlijnen waarmee u het motorcompartiment van uw Lexus NX kunt reinigen.

Om de motor van uw Lexus NX voor te bereiden voordat u hem schoonmaakt

.

Eerste stap en niet de minst noodzakelijke. Zelfs als het motorcompartiment van uw auto waterdicht moet zijn, wordt het ook niet aangeraden deze volledig schoon te maken vanwege de vele elektrische elementen binnenin. Daarom voor jou reinig de motor van uw Lexus NX helemaal, het is beter om bescherm de elektrische elementen van uw Lexus NX . Dit zijn de stappen die u moet nemen om de motoreenheid van uw auto effectief te beschermen:

  • Koppel de batterij los en verwijder deze uit uw Lexus NX , denk om dit te doen niet twee keer na om advies in te winnen in ons artikel over dit onderwerp als u niet weet hoe u deze stap moet bereiken.
  • Verwijder het bovenste motorhuis van uw Lexus NX , het is een plastic omhulsel dat over het algemeen kan worden verwijderd door een paar schroeven los te draaien. Hierdoor heeft u gemakkelijker toegang tot de hele motoreenheid van uw auto.
  • Bescherm alle elektrische elementen met plastic folie , rekbaar bijvoorbeeld, dit betreft de flowmeter (die zit op je luchtinlaat), de dynamo, alle elektrische kabels en de zekeringenkast

.

Reiniging van de motorruimte van een Lexus NX

Nu u uw auto klaar heeft gemaakt voor het schoonmaken, hoeft u alleen maar te beginnen met schoonmaken, dit zijn de stappen waaraan u zich moet houden maak de motoreenheid van uw Lexus NX effectief schoon :

  • Laat de motorunit van uw auto ongeveer 5 minuten opwarmen, dit zal het vet vloeibaarder maken en helpen bij het verwijderen.
  • Gebruik een sterke > motorblokontvetter en spuit royaal op alle zichtbare delen van uw Lexus NX motorblok.
  • Laat het vijf tot tien minuten inwerken.
  • Gebruik geen hogedrukreiniger, aangezien dit onderdelen van uw motoreenheid kan aantasten. Gebruik dus een tuinslang en sta op met veel water.
  • Als u overtuigd bent van het eindresultaat, kunt u uw motorunit drogen met een compressor, als er sporen van vet achterblijven, kunt u de bewerking repliceren totdat deze verdwijnt.
  • Als laatste advies, als u het budget wilt hebben, kunt u een motorbeschermingslaag aanbrengen, dit om ophoping van vuil op de motoreenheid van uw Lexus NX te voorkomen, u zult dit type product ontdekken in specifieke winkels of in de categorie producten voor bootmotoren

.

Het enige wat u hoeft te doen is het werkgebied schoon te maken, uw motorcarter terug te plaatsen, uw accu opnieuw aan te sluiten en u kunt weer de weg op met een schone motorunit.

Kijk voor meer tips over de Lexus NX in de categorie Lexus NX.

Weiterlesen:
Sleutel zit vast in ontsteking van Lexus NX, wat te doen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector