Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de Lexus RX-motor te reinigen?

Of u nu een schoon voertuig wilt hebben of uw auto wilt verkopen, het schoonmaken van de motor van uw Lexus RX is een werk van routinematige service dat niet echt goed wordt beheerd, tussen de angst om elektronische elementen te beschadigen of niet te weten welke producten u moet gebruiken … In dit artikel zullen we u begeleiden om dit routinematige servicewerk met een gerust hart te voltooien. Om dit te doen, zullen we eerst ontdekken waarom het nodig kan zijn om de motoreenheid van uw auto te reinigen en, in een tweede stap, hoe u de motoreenheid van uw Lexus RX schoonmaakt .

Waarom de motor van uw Lexus RX schoonmaken?

Daarom beginnen we onze inhoud door u te vertellen waarom het slim kan zijn om een schoonmaken van het motorblok van uw Lexus RX .

Het meest algemene motief voor het reinigen van de motorruimte van uw auto is regelmatige service. Als u uw auto niet schoonmaakt, zal vuil en vuil zich ophopen en delen van uw auto vroeg of laat beschadigen. We raden u aan deze reiniging 1 tot 2 keer per jaar uit te voeren. Het kan net zo interessant zijn om uw motor te reinigen voordat u uw Lexus RX verkoopt, maar wees voorzichtig om deze niet te veel schoon te maken, potentiële kopers kunnen aannemen dat een te schone motor wordt geassocieerd met een lekkende motor die probeert te worden verborgen door een volledige reiniging , beter om een ​​gezonde motor te hebben dan een te schone motor.

Hoe de motoreenheid van uw Lexus RX schoonmaken?

We zullen nu de kern van de inhoud aanvallen met het praktische gedeelte van het reinigen van het motorblok van uw Lexus RX . Om dit te doen, zullen we ons in het eerste deel concentreren op de voorbereiding die u op uw motoreenheid moet doen om dit werk op de juiste manier uit te voeren, en in een tweede keer op de richtlijnen waarmee u het motorcompartiment van uw Lexus RX kunt reinigen.

Om de motor van uw Lexus RX voor te bereiden voordat u hem schoonmaakt

.

Eerste stap en niet de minst noodzakelijke. Ongeacht of de motorruimte van uw auto waterdicht moet zijn, het is ook niet aan te raden deze volledig schoon te maken vanwege de vele elektrische elementen binnenin. Daarom voor jou reinig de motor van uw Lexus RX helemaal, het is beter om bescherm de elektrische elementen van uw Lexus RX . Dit zijn de stappen die u moet nemen om de motoreenheid van uw auto goed te beschermen:

  • Koppel de batterij los en verwijder deze uit uw Lexus RX , aarzel dan niet om onze inhoud over dit onderwerp te raadplegen als u niet weet hoe u deze stap moet uitvoeren.
  • Haal het bovenste motorhuis van uw Lexus RX eruit , het is een plastic omhulsel dat meestal kan worden verwijderd door een paar schroeven los te draaien. Hierdoor heeft u een minder moeilijke toegang tot de hele motoreenheid van uw auto.
  • Bescherm alle elektrische elementen met plastic folie , rekbaar bijvoorbeeld, dit betreft de flowmeter (die zich op uw luchtinlaat bevindt), de dynamo, alle elektrische kabels en de zekeringenkast

.

Reiniging van de motorruimte van een Lexus RX

Nu u uw auto klaar heeft gemaakt voor het schoonmaken, hoeft u alleen maar te beginnen met schoonmaken, dit zijn de stappen die u moet volgen maak de motoreenheid van uw Lexus RX goed schoon :

  • Laat de motorunit van uw auto ongeveer 5 minuten opwarmen, dit zal het vet vloeibaarder maken en de eliminatie ervan helpen.
  • Gebruik een sterke > motorblokontvetter en spuit royaal op alle zichtbare delen van uw Lexus RX motorblok.
  • Laat het vijf tot tien minuten inwerken.
  • Gebruik geen hogedrukreiniger, aangezien dit onderdelen van uw motoreenheid kan beschadigen. Gebruik dus een tuinslang en sta op met veel water.
  • Als u tevreden bent met het eindresultaat, kunt u uw motoreenheid drogen met een compressor, als er sporen van vet achterblijven, kunt u de bewerking dupliceren totdat deze verdwijnt.
  • Nog een laatste suggestie, als u het budget wilt hebben, kunt u een motorbeschermingslaag aanbrengen, dit voorkomt de ophoping van vuil op de motoreenheid van uw Lexus RX, u vindt dit type product in specifieke winkels of in de categorie producten voor bootmotoren

.

Het enige wat u hoeft te doen is het werkgebied schoon te maken, uw motorcarter terug te plaatsen, uw accu opnieuw aan te sluiten en u kunt weer de weg op met een schone motorunit.

Mocht u nog vragen hebben over de Lexus RX, aarzel dan niet om onze Lexus RX categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Hoeveel kilometer op laag brandstofverbruik met mijn Lexus RX?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector