Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de Lexus UX-motor schoon te maken?

Als u een schoon voertuig wilt hebben of als u van plan bent uw auto te verkopen, het reinigen van de motor van uw Lexus UX is een onderhoudsactie die niet per se goed wordt uitgevoerd, tussen de angst om elektronische componenten te beschadigen of niet te weten welke producten u moet gebruiken … In dit bericht zullen we u begeleiden om deze onderhoudsactie met gemoedsrust uit te voeren. Om dit te bereiken, zullen we eerst bekijken waarom het nodig kan zijn om de motorunit van uw auto schoon te maken, en in een tweede stap, hoe de motorunit van uw Lexus UX schoon te maken .

Waarom de motor van uw Lexus UX reinigen?

Daarom beginnen we onze inhoud door uit te leggen waarom het verstandig kan zijn om een reiniging van het motorblok van uw Lexus UX .

De meest algemene verklaring voor het reinigen van de motorruimte van uw auto is regelmatig onderhoud. Als u uw auto niet schoonmaakt, zal er vuil en roet ontstaan ​​dat uiteindelijk auto-onderdelen van uw auto kan beschadigen. We raden u aan deze reiniging 1 tot 2 keer per jaar uit te voeren. Het kan net zo goed interessant zijn om uw motor schoon te maken voordat u uw Lexus UX verkoopt, maar pas op dat u deze niet te veel schoonmaakt, potentiële kopers zouden kunnen veronderstellen dat een te schone motor synoniem is met een lekkende motor die probeert te worden verborgen door een volledige reiniging , beter een gezonde motorunit dan een te schone motor.

Weiterlesen:
Hoe Lexus UX handmatig te vergrendelen?

Hoe de motorunit van uw Lexus UX reinigen?

We beginnen nu met de kern van de inhoud met het praktische gedeelte van het reinigen van het motorblok van uw Lexus UX . Om dit te doen, zullen we ons in het eerste deel concentreren op de voorbereiding die u op uw motoreenheid moet doen om deze actie correct uit te voeren, en in een tweede keer op de instructies om u in staat te stellen de motorruimte van uw Lexus UX te reinigen.

Om de motor van uw Lexus UX voor te bereiden voordat u hem schoonmaakt

.

Eerste stap en niet de minst essentiële. Ongeacht of de motorruimte van uw auto waterdicht moet zijn, het is ook niet aan te raden om deze volledig te reinigen vanwege de vele elektrische componenten die erin zitten. Daarom, voordat u reinig de motor van uw Lexus UX helemaal, het is beter om bescherm de elektrische componenten van uw Lexus UX . Dit zijn de stappen die u moet nemen om de motoreenheid van uw auto goed te beschermen:

  • Koppel de batterij los en verwijder deze uit uw Lexus UX , om dit te bereiken, aarzel niet om advies in te winnen van onze inhoud die aan dit onderwerp is gewijd als u niet weet hoe u deze stap moet uitvoeren.
  • Verwijder de bovenste motorbehuizing van uw Lexus UX , het is een plastic kapje dat in de meeste gevallen kan worden verwijderd door een paar schroeven los te draaien. Hierdoor krijgt u gemakkelijker toegang tot de hele motorunit van uw auto.
  • Bescherm alle elektrische componenten met plastic folie , rekbaar bijvoorbeeld deze bevat de flowmeter (die zit op je luchtinlaat), de dynamo, alle elektrische kabels en de zekeringenkast

.

Reiniging van de motorruimte van een Lexus UX

Nu u uw auto klaar heeft gemaakt voor het schoonmaken, hoeft u alleen maar te beginnen met schoonmaken, dit zijn de stappen die u moet volgen maak de motorunit van uw Lexus UX goed schoon :

  • Laat de motorunit van uw auto ongeveer 5 minuten opwarmen, hierdoor wordt het vet vloeibaarder en wordt het gemakkelijker verwijderd.
  • Gebruik een krachtige ontvetter voor de motorunit en spuit deze royaal op alle zichtbare delen van uw Lexus UX-motorunit.
  • Laat het vijf tot tien minuten inwerken.
  • Gebruik geen hogedrukreiniger, aangezien dit onderdelen van uw motoreenheid kan beschadigen. Gebruik dus een tuinslang en sta op met veel water.
  • Als u tevreden bent met het resultaat, kunt u uw motoreenheid drogen met een compressor, als er sporen van vet achterblijven, kunt u de bewerking dupliceren totdat deze verdwijnt.
  • Laatste kleine tip, als je wilt en het budget hebt, kun je een laag motorbescherming aanbrengen, dit voorkomt de ophoping van vuil op de motorunit van je Lexus UX, je vindt dit type product bij specifieke retailers of in de categorie producten voor bootmotoren

.

Het enige dat u hoeft te doen, is het werkgebied schoonmaken, uw motorcarter terugplaatsen, uw accu opnieuw aansluiten en u kunt weer op pad met een schone motorunit.

Als je meer tutorials over de Lexus UX wilt, ga dan naar onze Lexus UX-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector