Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
1 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de luchtmassameter op de Audi A5 schoonmaken?

Steeds meer chauffeurs proberen zelf voor hun auto te zorgen. Dit levert aanzienlijke besparingen op omdat moderne auto’s steeds meer onderhoud vergen en steeds meer technische onderdelen bevatten die tot nieuwe storingen of ongemakken leiden. Een van de problemen waar steeds meer Audi A5-eigenaren mee te maken krijgen, is een verstopte luchtstroommeter, die zal leiden tot vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. Vandaag gaan we uitchecken hoe de luchtmassameter van uw Audi A5 schoonmaken? . Ten eerste zullen we beschrijven hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en de voordelen ervan, ten tweede waarom het kan belangrijk zijn om deze sensor schoon te maken , en tenslotte, hoe de luchtmassameter van een Audi A5 te reinigen .

Nut en werking van de luchtmassameter van een Audi A5

.

Daarom beginnen we onze inhoud met de bediening en het doel van uw Audi A5 debietmeter.

De bedoeling van de luchtmassameter op de Audi A5

De luchtmassameter is een onderdeel dat nog niet zo lang geleden is ontwikkeld en specifiek is uitgerust op dieselmodellen. Inderdaad, met injectiemotoren is de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig geworden en het is dus noodzakelijk dat de ECU dat doet weet het exacte volume lucht dat in de motor is geladen om de werking van aanvullende inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep te wijzigen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Audi A5, aarzel dan niet om onze inhoud over dit onderwerp te raadplegen.

Werking van de luchtmassameter op de Audi A5

Nu gaan we onderzoeken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Audi A5 , u moet al uitzoeken hoe het werkt om deze onderhoudsactie nauwkeurig uit te voeren.

Weiterlesen:
Hoe het riemalarm op de Audi A5 uitschakelen?

De luchtmassameter is er daarom specifiek voor het verzamelen van statistieken over de luchtinlaat van uw motorvoertuig. Om dit voor elkaar te krijgen, moet hij vlak na de luchtinlaat van uw Audi A5, dus net na het luchtfilter, worden geïnstalleerd. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat analyseert en de statistieken naar de ECU van uw auto overbrengt.

Waarom de luchtmassameter van een Audi A5 reinigen?

De luchtmassameter van uw Audi A5 kan problemen hebben en dit is wat we zullen proberen te achterhalen en te begrijpen met welke problemen u mogelijk worstelt!

Luchtmassameter problemen Audi A5

Dit zijn de verschillende problemen die de luchtstroomsensor van uw Audi A5 kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter daadwerkelijk overmatig brandstofverbruik zal veroorzaken vanwege een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: gerelateerd aan hetzelfde probleem, kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van de auto: Ten slotte is een van de laatste traditionele problemen die verband houden met een vuile debietmeter, dat uw Audi A5 meer moeite zal hebben om de auto te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Audi A5?

Na onderzoek van de werking en problemen die de flowmeter kan veroorzaken, zullen we kijken hoe we deze problemen kunnen oplossen door u een beschrijving te geven hoe de luchtmassameter van uw Audi A5 te reinigen . U moet weten dat deze operatie vrij eenvoudig is om uit te voeren en dat u geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig heeft om het zelf te doen, een goede methode om een ​​uitstapje naar de werkplaats en een steile snavel te voorkomen. Ontdek hieronder de verschillende stappen waaraan u zich moet houden om deze onderhoudswet uit te voeren:

  • Na hebben gebaseerd op de luchtmassameter van uw Audi A5 , je zult het moeten ontmantelen. Om dit voor elkaar te krijgen, moet u voorzichtig te werk gaan, maar u hoeft het alleen aan beide kanten van het luchtkanaal te demonteren en de stekker erop los te maken.
  • Eenmaal gedemonteerd, heb je de mogelijkheid om door te gaan met de stap het reinigen van de luchtmassameter van uw Audi A5 . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om gegevens nauwkeurig te verzamelen, het is in die zin dat het zal verstoren de werking van de motor van uw Audi A5. De bedoeling van deze reiniging is om al zijn schadelijke deeltjes te verwijderen om het weer efficiënt te laten werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , die het meeste vuil zal verwijderen

    .

  • Nu gaan we verder met het zeer voorzichtig reinigen van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn voorzichtig, in elk ander geval zal uw luchtmassameter permanent kapot gaan. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als u te bang bent om het te beschadigen, kunt u ze ook met een remvloeistof in de vorm van een aërosol reinigen door de straal op deze filamenten te sproeien.
Weiterlesen:
Remlicht Audi A5 blijft branden, wat te doen?

Nu weet je het hoe de luchtmassameter van uw Audi A5 te reinigen , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motor.

Voor meer tips over de Audi A5, neem een ​​kijkje in de categorie Audi A5.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector