Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de luchtmassameter op de Land Rover Discovery Sport reinigen?

Steeds meer chauffeurs proberen zelf voor hun auto te zorgen. Dit levert aanzienlijke besparingen op omdat moderne auto’s steeds meer onderhoud nodig hebben en zijn opgebouwd uit steeds meer technische onderdelen die leiden tot nieuwe storingen of ongemakken. Een van de problemen die steeds meer eigenaren van Land Rover Discovery Sport raken, is een verstopte luchtstroommeter, die zal leiden tot vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. Vandaag gaan we een kijkje nemen hoe de luchtmassameter van uw Land Rover Discovery Sport reinigen? . Eerst zullen we uitleggen hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en de waarde ervan, en waarom het kan relevant zijn om deze sensor te reinigen , en tenslotte, hoe de luchtmassameter van een Land Rover Discovery Sport te reinigen .

Nut en werking van de massale luchtstroommeter van een Land Rover Discovery Sport

.

Daarom beginnen we ons artikel met de procedure en het doel van uw Land Rover Discovery Sport-flowmeter.

De bedoeling van de luchtmassameter op de Land Rover Discovery Sport

De luchtmassameter is een onderdeel dat de laatste tijd is ontwikkeld en specifiek is uitgerust op dieselmodellen. In feite is bij injectiemotoren de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig geworden en daarom is het belangrijk dat de ECU dat doet weet het exacte volume lucht dat in de motor is geladen om de acties van complementaire inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep te wijzigen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Land Rover Discovery Sport, denk dan niet twee keer na om advies in te winnen in ons artikel over dit onderwerp.

Bediening van de luchtmassameter op de Land Rover Discovery Sport

Nu gaan we onderzoeken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Land Rover Discovery Sport , u moet al weten hoe het werkt om dit onderhoud correct te doen.

Weiterlesen:
Sleutel vast in contact van Land Rover Discovery, wat te doen?

De luchtmassameter is er dus specifiek voor om informatie te krijgen over de luchtinlaat van uw auto. Om dit voor elkaar te krijgen, moet hij net na de luchtinlaat van uw Land Rover Discovery Sport worden gemonteerd, dus net na het luchtfilter. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat controleert en de informatie naar de ECU van uw auto overbrengt.

Waarom de luchtmassameter van een Land Rover Discovery Sport schoonmaken?

De luchtmassameter van uw Land Rover Discovery Sport kan problemen hebben en dit is wat we zullen proberen te zien en te ontdekken met welke problemen u mogelijk worstelt!

Problemen met de luchtmassameter Land Rover Discovery Sport

Dit zijn de verschillende problemen die de luchtstroomsensor van uw Land Rover Discovery Sport kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter noodzakelijkerwijs overmatig brandstofverbruik veroorzaakt vanwege een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: geassocieerd met hetzelfde probleem, kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van het voertuig: Ten slotte is een van de laatste traditionele problemen die verband houden met een vuile flowmeter, dat uw Land Rover Discovery Sport meer moeite zal hebben om het voertuig te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Land Rover Discovery Sport?

Na het bekijken van de werking en complicaties die de flowmeter kan veroorzaken, zullen we kijken hoe we deze problemen kunnen oplossen door u een beschrijving te geven hoe u de luchtmassameter van uw Land Rover Discovery Sport kunt reinigen . U moet weten dat deze procedure vrij eenvoudig is om uit te voeren en dat u geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig heeft om het zelf te doen, een goede manier om een ​​reis naar de garage en een steile rekening te vermijden. Ontdek hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze onderhoudshandeling uit te voeren:

  • Na hebben vond de luchtmassameter van uw Land Rover Discovery Sport , je zult het moeten ontmantelen. Om dit voor elkaar te krijgen, moet u voorzichtig te werk gaan, maar u hoeft het alleen aan beide kanten van het luchtkanaal te demonteren en de stekker erop los te koppelen.
  • Eenmaal uit elkaar genomen, kunt u doorgaan naar de stap het reinigen van de luchtmassameter van uw Land Rover Discovery Sport . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om gegevens correct te verzamelen, het is in die zin dat het zal verstoren de werking van de motoreenheid van uw Land Rover Discovery Sport. De bedoeling van deze reiniging is om al zijn onzuiverheden te verwijderen om het weer efficiënt te laten werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , waardoor het meeste vuil wordt verwijderd

    .

  • Nu gaan we verder met de zeer delicate reiniging van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn voorzichtig, anders wordt uw luchtmassameter permanent verbroken. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als je te bang bent om het te vernietigen, kun je ze ook reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te spuiten.
Weiterlesen:
Remlicht Land Rover Discovery Sport blijft branden, wat te doen?

Nu weet je het hoe u de luchtmassameter van uw Land Rover Discovery Sport kunt reinigen , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motoreenheid.

Kijk voor meer tips over de Land Rover Discovery Sport in de categorie Land Rover Discovery Sport.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector