Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de luchtmassameter op de Land Rover Evoque reinigen?

Steeds meer automobilisten proberen zelf hun voertuigen te onderhouden. Dit levert aanzienlijke kostenbesparingen op, omdat moderne auto’s steeds meer routineonderhoud vereisen en steeds meer technische componenten bevatten die tot nieuwe storingen of ongemakken leiden. Een van de problemen waar steeds meer Land Rover Evoque-eigenaren mee te maken krijgen, is een verstopte luchtstroommeter, die leidt tot vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. Vandaag gaan we kijken hoe de luchtmassameter van uw Land Rover Evoque reinigen? . Ten eerste zullen we u leren hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en wat de voordelen zijn, ten tweede waarom het kan belangrijk zijn om deze sensor schoon te maken , en tenslotte, hoe de luchtmassameter van een Land Rover Evoque te reinigen .

Nut en werking van de massale luchtstroommeter van een Land Rover Evoque

.

Daarom beginnen we onze inhoudspagina met het proces en het doel van uw Land Rover Evoque-stroommeter.

De bedoeling van de luchtmassameter op de Land Rover Evoque

De luchtmassameter is een onderdeel dat eigenlijk vrij recent is gemaakt en specifiek is uitgerust op dieselmodellen. Bij injectiemotoren is de brandstof- en luchtinlaat zelfs zeer nauwkeurig geworden en daarom is het noodzakelijk dat de ECU dat doet weet het exacte volume lucht dat in de motor is geladen om het gedrag van complementaire inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep te veranderen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Land Rover Evoque, denk dan niet twee keer na om advies in te winnen op onze inhoudspagina over dit onderwerp.

Werking van de luchtmassameter op de Land Rover Evoque

Nu gaan we eerst kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Land Rover Evoque , u moet al begrijpen hoe het werkt om deze routine-serviceactie nauwkeurig uit te voeren.

Weiterlesen:
Hoe kan de voorstoel van de Land Rover Evoque worden neergeklapt?

De luchtmassameter is er dus specifiek om gegevens over de luchtinlaat van uw motorvoertuig te krijgen. Om dit te bereiken, moet deze net na de luchtinlaat van uw Land Rover Evoque worden opgesteld, dus net na het luchtfilter. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat analyseert en de gegevens naar de ECU van uw auto overbrengt.

Waarom de luchtmassameter van een Land Rover Evoque schoonmaken?

De luchtmassameter van uw Land Rover Evoque kan problemen hebben en dit is wat we zullen proberen te achterhalen en te begrijpen met welke problemen u te maken kunt krijgen!

Luchtmassameter problemen Land Rover Evoque

Dit zijn de verschillende problemen die de luchtstroomsensor van uw Land Rover Evoque kan genereren:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter noodzakelijkerwijs zal resulteren in een hoger brandstofverbruik vanwege een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: geassocieerd met een soortgelijk probleem, kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van de auto: Ten slotte is een van de laatste traditionele problemen die verband houden met een vuile flowmeter dat uw Land Rover Evoque meer problemen zal hebben om de auto te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Land Rover Evoque?

Nadat we de operatie en de complicaties die de flowmeter kan veroorzaken, hebben doorgenomen, zullen we kijken hoe we deze problemen kunnen oplossen door het u te laten zien hoe u de luchtmassameter van uw Land Rover Evoque reinigt . U moet weten dat deze procedure eigenlijk vrij eenvoudig is om uit te voeren en dat u geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig heeft om het zelf te doen, een goede techniek om een ​​reis naar de monteur te vermijden en een steile snavel. Zie hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze routine-serviceact uit te voeren:

  • Na hebben gebaseerd op de luchtmassameter van uw Land Rover Evoque , je zult het moeten ontmantelen. Om dit te bereiken, moet u voorzichtig te werk gaan, maar u hoeft het alleen aan beide kanten van het luchtkanaal te demonteren en de stekker erop los te maken.
  • Eenmaal uit elkaar genomen, kunt u doorgaan met de stap het reinigen van de luchtmassameter van uw Land Rover Evoque . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om nauwkeurig gegevens te verzamelen, het is in die zin dat het de werking van de motoreenheid van uw Land Rover Evoque. De bedoeling van deze reiniging is om al zijn schadelijke deeltjes te verwijderen om het weer efficiënt te laten werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , waardoor het meeste vuil wordt verwijderd

    .

  • Nu gaan we verder met het zeer voorzichtig reinigen van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn waakzaam, anders wordt uw luchtmassameter permanent beschadigd. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als je te bang bent om het te vernietigen, kun je ze ook reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te spuiten.
Weiterlesen:
Hoe de Land Rover Evoque-motor schoonmaken?

Nu weet je het hoe u de luchtmassameter van uw Land Rover Evoque reinigt , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motoreenheid.

Kijk voor meer tips over de Land Rover Evoque in de categorie Land Rover Evoque.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector