Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de luchtmassameter op de Land Rover LR4 reinigen?

Steeds meer chauffeurs proberen hun auto zelf te onderhouden. Dit levert een aanzienlijke kostenbesparing op, omdat moderne auto’s steeds meer onderhoud vergen en steeds meer technische componenten bevatten die leiden tot nieuwe storingen of ongemakken. Een van de complicaties die steeds meer Land Rover LR4-bezitters treft, is een verstopte luchtstroommeter, die zorgt voor vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. In dit artikel gaan we een kijkje nemen hoe de luchtmassameter van uw Land Rover LR4 reinigen? . Eerst zullen we beschrijven hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en wat de voordelen zijn, ten tweede waarom het kan belangrijk zijn om deze sensor schoon te maken , en tenslotte, hoe de luchtmassameter van een Land Rover LR4 te reinigen .

Nut en werking van de luchtmassameter van een Land Rover LR4

.

Daarom beginnen we ons artikel met de procedure en het doel van uw Land Rover LR4-stroommeter.

Het doel van de luchtmassameter op de Land Rover LR4

De luchtmassameter is een component die nog niet zo lang geleden is ontwikkeld en specifiek is uitgerust op dieselmodellen. In feite is bij injectiemotoren de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig geworden en daarom is het belangrijk dat de ECU dat doet weet het exacte volume lucht dat in de motor is geladen om het gedrag van complementaire inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep te wijzigen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Land Rover LR4, denk dan niet twee keer na om ons artikel over dit onderwerp te raadplegen.

Werking van de luchtmassameter op de Land Rover LR4

Nu gaan we eerst kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Land Rover LR4 , u moet al weten hoe het werkt om deze onderhoudsactie nauwkeurig te bereiken.

Weiterlesen:
Hete motor rammelt op mijn Land Rover LR4

De luchtmassameter is er dus specifiek voor het verkrijgen van statistieken over de luchtinlaat van uw motorvoertuig. Om dit voor elkaar te krijgen, moet hij net na de luchtinlaat van uw Land Rover LR4 worden gemonteerd, dus net na het luchtfilter. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat controleert en de statistieken naar de ECU van uw auto overbrengt.

Waarom de luchtmassameter van een Land Rover LR4 schoonmaken?

De luchtmassameter van uw Land Rover LR4 kan complicaties hebben en dit is wat we zullen proberen uit te zoeken en te ontdekken met welke complicaties u mogelijk worstelt!

Complicaties luchtmassameter Land Rover LR4

Dit zijn de verschillende complicaties die de luchtstroomsensor van uw Land Rover LR4 kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: omdat een vuile debietmeter noodzakelijkerwijs een hoger brandstofverbruik veroorzaakt door een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: gekoppeld aan een soortgelijk probleem kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van de auto: Ten slotte is een van de laatste klassieke complicaties die gepaard gaat met een vuile flowmeter dat uw Land Rover LR4 meer problemen zal hebben om de auto te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Land Rover LR4?

Nadat we hebben gekeken naar de operatie en complicaties die de flowmeter kan veroorzaken, zullen we kijken hoe we deze complicaties kunnen oplossen door u uit te leggen hoe u de luchtmassameter van uw Land Rover LR4 schoonmaakt . U moet weten dat deze procedure vrij eenvoudig uit te voeren is en dat u geen geavanceerde mechanische expertise nodig heeft om het zelf te doen, een goede manier om een ​​reis naar de garage en een steile rekening te vermijden. Ontdek hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze onderhoudswet uit te voeren:

  • Na hebben gebaseerd op de luchtmassameter van uw Land Rover LR4 , je zult het moeten ontmantelen. Om dit voor elkaar te krijgen, moet u voorzichtig te werk gaan, maar u hoeft het alleen aan beide zijden van het luchtkanaal te demonteren en de stekker erop los te maken.
  • Eenmaal uit elkaar genomen, kunt u doorgaan met de stap het reinigen van de luchtmassameter van uw Land Rover LR4 . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en de twee «filamenten» die uw computer informatie geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om nauwkeurig gegevens te verzamelen, het is in die zin dat het de werking van de motor van uw Land Rover LR4. Het doel van deze reiniging is om al zijn onzuivere stoffen eruit te halen, zodat hij weer efficiënt kan werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , die het meeste vuil zal verwijderen

    .

  • Nu gaan we verder met de zeer delicate reiniging van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn voorzichtig, in elk ander geval zal uw luchtmassameter permanent kapot gaan. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als je te bang bent om het te vernietigen, kun je ze ook reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te spuiten.
Weiterlesen:
Hoe kan ik de richtingaanwijzerlamp op mijn Land Rover LR4 vervangen?

Nu weet je het hoe u de luchtmassameter van uw Land Rover LR4 schoonmaakt , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motor.

Mocht u nog vragen hebben over de Land Rover LR4, aarzel dan niet om onze Land Rover LR4 categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector