Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de luchtmassameter op de Land Rover Range Rover reinigen?

Steeds meer autobezitters proberen zelf voor hun voertuigen te zorgen. Dit levert aanzienlijke besparingen op omdat moderne auto’s steeds meer onderhoud nodig hebben en zijn opgebouwd uit steeds meer technische componenten die leiden tot nieuwe storingen of ongemakken. Een van de complicaties die meer en meer Land Rover Range Rover-bezitters treft, is een verstopte luchtstroommeter, die zorgt voor vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. Vandaag gaan we uitchecken hoe de luchtmassameter van uw Land Rover Range Rover reinigen? . Eerst zullen we uitleggen hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en wat de voordelen zijn, ten tweede waarom het kan belangrijk zijn om deze sensor schoon te maken , en eindelijk, hoe de luchtmassameter van een Land Rover Range Rover te reinigen .

Nut en werking van de luchtmassameter van een Land Rover Range Rover

.

Daarom beginnen we ons artikel met de werking en bedoeling van uw Land Rover Range Rover-stroommeter.

De bedoeling van de luchtmassameter op de Land Rover Range Rover

De luchtmassameter is een onderdeel dat de laatste tijd is ontwikkeld en specifiek is uitgerust op dieselmodellen. Bij injectiemotoren is de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig geworden en het is zo essentieel voor de ECU weet het exacte volume lucht dat in de motor wordt toegevoegd om het gedrag van complementaire inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep te veranderen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Land Rover Range Rover, denk dan niet twee keer na om advies in te winnen in ons artikel over dit onderwerp.

Werking van de luchtmassameter op de Land Rover Range Rover

Nu gaan we kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Land Rover Range Rover , u moet al weten hoe het werkt om dit onderhoudswerk nauwkeurig te bereiken.

Weiterlesen:
Hete motor rammelt op mijn Land Rover Range Rover Sport

De luchtmassameter is er dus specifiek voor het verkrijgen van gegevens over de luchtinlaat van uw motorvoertuig. Hiervoor moet hij net na de luchtinlaat van uw Land Rover Range Rover worden gemonteerd, dus net na het luchtfilter. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat analyseert en de gegevens naar de ECU van uw auto overbrengt.

Waarom de luchtmassameter van een Land Rover Range Rover reinigen?

De luchtmassameter van uw Land Rover Range Rover kan complicaties hebben en dit is wat we zullen proberen te zien en te ontdekken met welke complicaties u mogelijk worstelt!

Complicaties luchtmassameter Land Rover Range Rover

Dit zijn de verschillende complicaties die de luchtstroomsensor van uw Land Rover Range Rover kan genereren:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter in feite zal eindigen in een hoger brandstofverbruik vanwege een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: gerelateerd aan een soortgelijk probleem, kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van het voertuig: Ten slotte is een van de laatste klassieke complicaties van een vuile flowmeter dat uw Land Rover Range Rover meer problemen heeft om de auto te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Land Rover Range Rover?

Nadat we de werking en complicaties die de flowmeter kan veroorzaken, hebben onderzocht, zullen we kijken hoe we deze complicaties kunnen oplossen door u uit te leggen hoe u de luchtmassameter van uw Land Rover Range Rover reinigt . U moet weten dat deze procedure vrij eenvoudig is om uit te voeren en dat u geen geavanceerde mechanische expertise nodig heeft om het zelf te doen, een goede techniek om een ​​uitstapje naar de garage te vermijden en een steile rekening. Ontdek hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze onderhoudsactie uit te voeren:

  • Na hebben vond de luchtmassameter van uw Land Rover Range Rover , je zult het moeten ontmantelen. Om dit te doen, moet u voorzichtig te werk gaan, maar u hoeft het alleen aan beide kanten van het luchtkanaal te demonteren en de stekker erop los te koppelen.
  • Eenmaal gedemonteerd, kunt u doorgaan met de stap het reinigen van de luchtmassameter van uw Land Rover Range Rover . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer nauwkeurig gegevens kunnen verzamelen, het is in die zin dat het zal verstoren de werking van de motoreenheid van uw Land Rover Range Rover. De bedoeling van deze reiniging is om al zijn onzuiverheden te verwijderen om het weer efficiënt te laten werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , die het meeste vuil zal verwijderen

    .

  • Nu gaan we verder met de zeer delicate reiniging van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn voorzichtig, anders wordt uw luchtmassameter permanent verbroken. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als je te bang bent om het te beschadigen, kun je ze net zo goed reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te sproeien.
Weiterlesen:
Motor schudt op Land Rover Range Rover Evoque, wat te doen ?

Nu weet je het hoe u de luchtmassameter van uw Land Rover Range Rover reinigt , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motoreenheid.

Als je meer tutorials over de Land Rover Range Rover nodig hebt, ga dan naar onze Land Rover Range Rover-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector