Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de luchtmassameter op de Lexus CT reinigen?

Steeds meer automobilisten proberen zelf voor hun auto te zorgen. Dit levert aanzienlijke besparingen op, omdat moderne auto’s steeds meer routineonderhoud vereisen en steeds meer technische onderdelen bevatten die leiden tot nieuwe storingen of ongemakken. Een van de problemen waar steeds meer Lexus CT-bezitters mee te maken hebben, is een verstopte luchtstroommeter, die zorgt voor vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. Vandaag gaan we onderzoeken hoe de luchtmassameter van uw Lexus CT reinigen? . Ten eerste zullen we u leren hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en de waarde ervan, ten tweede waarom het kan belangrijk zijn om deze sensor schoon te maken , en tenslotte, hoe de luchtmassameter van een Lexus CT te reinigen .

Nut en werking van de massale luchtstroommeter van een Lexus CT

.

Daarom beginnen we onze inhoudspagina met de bediening en het doel van uw Lexus CT-flowmeter.

Het doel van de massale luchtstroomsensor op Lexus CT

De luchtmassameter is een component die nog niet zo lang geleden is ontwikkeld en voornamelijk is uitgerust op dieselmodellen. In feite is bij injectiemotoren de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig geworden en daarom is het noodzakelijk dat de ECU dat doet weet het exacte volume lucht dat in de motor wordt toegevoegd om het gedrag van complementaire inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep te veranderen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Lexus CT, denk dan niet twee keer na om advies in te winnen op onze inhoudspagina over dit onderwerp.

Werking van de luchtmassameter op de Lexus CT

Nu gaan we kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Lexus CT , u moet er al achter komen hoe het werkt om deze routine-service correct uit te voeren.

Weiterlesen:
Hoe Lexus CT-injectoren te reinigen?

De luchtmassameter is er dus voornamelijk om informatie te verzamelen over de luchtinlaat van uw auto. Om dit voor elkaar te krijgen, moet het net na de luchtinlaat van uw Lexus CT worden gemonteerd, dus net na het luchtfilter. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat analyseert en de informatie naar de ECU van uw auto stuurt.

Waarom de luchtmassameter van een Lexus CT reinigen?

De luchtmassameter van uw Lexus CT kan problemen hebben en dit is wat we zullen proberen te zien en te ontdekken met welke problemen u te maken kunt krijgen!

Problemen met de luchtmassameter Lexus CT

Dit zijn de verschillende problemen die de luchtstroomsensor van uw Lexus CT kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter daadwerkelijk een hoger brandstofverbruik veroorzaakt door een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: geassocieerd met hetzelfde probleem, kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van het voertuig: Ten slotte is een van de laatste traditionele problemen die verband houden met een vuile flowmeter dat uw Lexus CT meer problemen heeft om de auto te starten.

Hoe maak ik de luchtmassameter schoon van een Lexus CT?

Nadat we de werking en de complicaties die de flowmeter kan veroorzaken, hebben onderzocht, zullen we kijken hoe we deze problemen kunnen oplossen door u uit te leggen hoe u de luchtmassameter van uw Lexus CT reinigt . U moet weten dat deze operatie vrij eenvoudig is om te bereiken en dat u geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig heeft om het zelf te doen, een goede manier om een ​​reis naar de garage en een hoge rekening te vermijden. Zie hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze routine-serviceact uit te voeren:

  • Na hebben gebaseerd op de luchtmassameter van uw Lexus CT , je zult het moeten ontmantelen. Om dit voor elkaar te krijgen, moet je voorzichtig te werk gaan, maar je moet het gewoon aan beide kanten van het luchtkanaal demonteren en de stekker er bovenop losmaken.
  • Eenmaal gedemonteerd, heeft u de mogelijkheid om door te gaan met de stap het reinigen van de luchtmassameter van uw Lexus CT . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om gegevens correct te verzamelen, het is in die zin dat het zal de werking van de motoreenheid van uw Lexus CT verstoren. Het doel van deze reiniging is om al zijn onzuiverheden te verwijderen zodat hij weer efficiënt kan werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , waardoor het meeste vuil wordt verwijderd

    .

  • Nu gaan we verder met het zeer voorzichtig reinigen van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn voorzichtig, anders wordt uw luchtmassameter permanent verbroken. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als u te bang bent om het te beschadigen, kunt u ze ook reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te spuiten.
Weiterlesen:
Hoe versnellingsbakolie op Lexus CT vervangen?

Nu weet je het hoe u de luchtmassameter van uw Lexus CT reinigt , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motoreenheid.

Als u meer handleidingen over de Lexus CT wilt, ga dan naar onze Lexus CT-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector