Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de luchtmassameter op de Lexus ES reinigen?

Steeds meer automobilisten proberen hun auto zelf te onderhouden. Dit levert aanzienlijke besparingen op omdat moderne auto’s steeds meer routineonderhoud vereisen en bestaan ​​uit steeds meer technische onderdelen die leiden tot nieuwe storingen of ongemakken. Een van de problemen waar steeds meer Lexus ES-bezitters mee te maken hebben, is een verstopte luchtstroommeter, die zorgt voor vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. Vandaag gaan we onderzoeken hoe de luchtmassameter van uw Lexus ES reinigen? . Ten eerste laten we u zien hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en de waarde ervan, en waarom het kan belangrijk zijn om deze sensor schoon te maken , en tenslotte, hoe de massale luchtstroomsensor van een Lexus ES te reinigen .

Nut en werking van de massale luchtstroommeter van een Lexus ES

.

Daarom beginnen we ons artikel met de werking en het doel van uw Lexus ES-stroommeter.

De bedoeling van de massale luchtstroomsensor op Lexus ES

De luchtmassameter is een onderdeel dat de laatste tijd is gemaakt en specifiek is uitgerust op dieselmodellen. Bij injectiemotoren is de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig geworden en daarom is het belangrijk dat de ECU dat doet weet het exacte volume lucht dat in de motor is geladen om het gedrag van complementaire inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep te wijzigen, aarzel dan niet om ons artikel over dit onderwerp te raadplegen als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Lexus ES.

Werking van de luchtmassameter op de Lexus ES

Nu gaan we eerst kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Lexus ES , u moet er al achter komen hoe het werkt om deze routine-service correct uit te voeren.

Weiterlesen:
Hoe zet ik de airconditioning aan op een Lexus ES?

De luchtmassameter is er dus specifiek om informatie te krijgen over de luchtinlaat van uw motorvoertuig. Om dit te bereiken, moet het net na de luchtinlaat van uw Lexus ES worden geïnstalleerd, dus net na het luchtfilter. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat controleert en de informatie naar de ECU van uw auto overbrengt.

Waarom de luchtmassameter van een Lexus ES reinigen?

De luchtmassameter van uw Lexus ES kan problemen hebben en dit is wat we zullen proberen te achterhalen met welke problemen u mogelijk worstelt!

Problemen met de luchtmassameter Lexus ES

Dit zijn de verschillende problemen die de luchtstroomsensor van uw Lexus ES kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter noodzakelijkerwijs een hoger brandstofverbruik zal opleveren vanwege een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: gekoppeld aan een soortgelijk probleem kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van de auto: Ten slotte is een van de laatste traditionele problemen die verband houden met een vuile flowmeter, dat uw Lexus ES meer problemen heeft om het voertuig te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Lexus ES?

Na het bekijken van de werking en complicaties die de flowmeter kan veroorzaken, zullen we kijken hoe we deze problemen kunnen oplossen door u uit te leggen hoe u de luchtmassameter van uw Lexus ES reinigt . U moet weten dat deze operatie vrij eenvoudig is om uit te voeren en dat u geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig heeft om het zelf te doen, een goede techniek om een ​​reis naar de werkplaats te vermijden en een steile snavel. Ontdek hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze routine-serviceact uit te voeren:

  • Na hebben de luchtmassameter van uw Lexus ES , je zult het moeten ontmantelen. Om dit te bereiken, moet je voorzichtig te werk gaan, maar je moet het gewoon aan beide kanten van het luchtkanaal demonteren en de stekker er bovenop losmaken.
  • Eenmaal uit elkaar genomen, heb je de mogelijkheid om door te gaan naar de stap het reinigen van de luchtmassameter van uw Lexus ES . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om gegevens correct te verzamelen, het is in die zin dat het zal verstoor de werking van de motoreenheid van uw Lexus ES. De bedoeling van deze reiniging is om al zijn onzuiverheden te verwijderen om het weer efficiënt te laten werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , die het meeste vuil zal verwijderen

    .

  • Nu gaan we verder met het zeer voorzichtig reinigen van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn voorzichtig, anders wordt uw luchtmassameter permanent beschadigd. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als je te bang bent om het te vernietigen, kun je ze net zo goed reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te sproeien.
Weiterlesen:
Het touchscreen van de Lexus ES werkt niet

Nu weet je het hoe u de luchtmassameter van uw Lexus ES reinigt , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motoreenheid.

Kijk voor meer tips over de Lexus ES in de categorie Lexus ES.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector