Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de luchtmassameter op de Lexus GS reinigen?

Steeds meer automobilisten proberen zelf voor hun voertuigen te zorgen. Dit levert aanzienlijke besparingen op omdat moderne auto’s steeds meer onderhoud nodig hebben en zijn opgebouwd uit steeds meer technische onderdelen die leiden tot nieuwe storingen of ongemakken. Een van de problemen die steeds meer Lexus GS-bezitters storen, is een verstopte luchtstroommeter, die zal leiden tot vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. Vandaag gaan we een kijkje nemen hoe de luchtmassameter van uw Lexus GS reinigen? . Ten eerste laten we u zien hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en de waarde ervan, en waarom het kan belangrijk zijn om deze sensor schoon te maken , en eindelijk, hoe de luchtmassameter van een Lexus GS te reinigen .

Nut en werking van de massale luchtstroommeter van een Lexus GS

.

Daarom beginnen we onze inhoudspagina met het proces en de bedoeling van uw Lexus GS-flowmeter.

Het doel van de luchtmassameter op de Lexus GS

De luchtmassameter is een onderdeel dat eigenlijk vrij recent is gemaakt en specifiek is uitgerust op dieselmodellen. In feite is bij injectiemotoren de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig geworden en daarom is het belangrijk dat de ECU dat doet weet het exacte volume lucht dat in de motor wordt toegevoegd om de acties van complementaire inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep te wijzigen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Lexus GS, aarzel dan niet om advies in te winnen op onze inhoudspagina over dit onderwerp.

Werking van de luchtmassameter op de Lexus GS

Nu gaan we kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Lexus GS , u moet er al achter komen hoe het werkt om dit onderhoudswerk goed te doen.

Weiterlesen:
Hoe een Lexus GS vergrendelen met een lege batterij?

De luchtmassameter is er dus specifiek voor om informatie te krijgen over de luchtinlaat van uw auto. Om dit voor elkaar te krijgen, moet deze net na de luchtinlaat van uw Lexus GS, dus net na het luchtfilter, worden opgesteld. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat zal beoordelen en de informatie naar de ECU van uw auto zal sturen.

Waarom de luchtmassameter van een Lexus GS reinigen?

De luchtmassameter van uw Lexus GS kan problemen hebben en dit is wat we zullen proberen te ontdekken en te ontdekken met welke problemen u mogelijk worstelt!

Problemen met de luchtmassameter Lexus GS

Dit zijn de verschillende problemen die de luchtstroomsensor van uw Lexus GS kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter noodzakelijkerwijs leidt tot een hoger brandstofverbruik vanwege een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: geassocieerd met hetzelfde probleem, kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van het voertuig: Ten slotte is een van de laatste traditionele problemen die verband houden met een vuile flowmeter, dat uw Lexus GS meer moeite zal hebben om het voertuig te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Lexus GS?

Nadat we de operatie en de problemen die de flowmeter kan veroorzaken, hebben doorgenomen, zullen we kijken hoe we deze problemen kunnen oplossen door u uit te leggen hoe u de luchtmassameter van uw Lexus GS reinigt . U moet weten dat deze procedure eigenlijk vrij eenvoudig uit te voeren is en dat u geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig heeft om het zelf te doen, een goede manier om een ​​reis naar de monteur en een steile snavel te vermijden. Ontdek hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze onderhoudsactie uit te voeren:

  • Na hebben vond de luchtmassameter van uw Lexus GS , je zult het moeten ontmantelen. Om dit voor elkaar te krijgen, werkt u voorzichtig, maar u hoeft het alleen aan beide zijden van het luchtkanaal te demonteren en de stekker er bovenop los te maken.
  • Eenmaal gedemonteerd, kunt u doorgaan met de stap het reinigen van de luchtmassameter van uw Lexus GS . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om de gegevens correct te verzamelen, het is in die zin dat het invloed zal hebben op de werking van de motor van uw Lexus GS. Het doel van deze reiniging is om al zijn schadelijke deeltjes te verwijderen om het weer efficiënt te laten werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , waardoor het meeste vuil wordt verwijderd

    .

  • Nu gaan we verder met het zeer voorzichtig reinigen van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn voorzichtig, in elk ander geval zal uw luchtmassameter permanent beschadigd raken. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als je te bang bent om het te beschadigen, kun je ze net zo goed reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te sproeien.
Weiterlesen:
Waar vind ik de kilometertellerzekering op Lexus GS?

Nu weet je het hoe u de luchtmassameter van uw Lexus GS reinigt , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motor.

Als u nog vragen heeft over de Lexus GS, aarzel dan niet om onze Lexus GS-categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector