Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de luchtmassameter op de Lexus GX reinigen?

Steeds meer autobezitters proberen hun auto zelf te onderhouden. Dit levert aanzienlijke kostenbesparingen op omdat moderne auto’s steeds meer onderhoud nodig hebben en zijn opgebouwd uit steeds meer technische componenten die leiden tot nieuwe storingen of ongemakken. Een van de problemen waar steeds meer Lexus GX-bezitters mee te maken hebben, is een verstopte luchtstroommeter, die zorgt voor vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. Vandaag gaan we kijken hoe de luchtmassameter van uw Lexus GX schoonmaken? . Ten eerste zullen we u leren hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en het nut ervan, ten tweede waarom het kan belangrijk zijn om deze sensor schoon te maken , en eindelijk, hoe de massale luchtstroomsensor van een Lexus GX te reinigen .

Nut en werking van de massale luchtstroommeter van een Lexus GX

.

Daarom beginnen we onze inhoudspagina met de werking en het punt van uw Lexus GX-flowmeter.

De bedoeling van de massale luchtstroomsensor op Lexus GX

De luchtmassameter is een onderdeel dat nog niet zo lang geleden is ontwikkeld en voornamelijk is uitgerust op dieselmodellen. In feite is bij injectiemotoren de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig geworden en daarom is het belangrijk dat de ECU dat doet weet het exacte volume lucht dat in de motor wordt toegevoegd om de acties van complementaire inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep te wijzigen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Lexus GX, aarzel dan niet om advies in te winnen op onze inhoudspagina over dit onderwerp.

Werking van de luchtmassameter op de Lexus GX

Nu gaan we kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Lexus GX , u moet al weten hoe het werkt om dit onderhoudswerk goed te kunnen uitvoeren.

Weiterlesen:
Hoe Start Stop op Lexus GX uit te schakelen

De luchtmassameter is er dus voornamelijk om statistieken te krijgen over de luchtinlaat van uw motorvoertuig. Hiervoor moet hij net na de luchtinlaat van uw Lexus GX, dus net na het luchtfilter, worden gemonteerd. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat controleert en de statistieken naar de ECU van uw auto verzendt.

Waarom de luchtmassameter van een Lexus GX reinigen?

De luchtmassameter van uw Lexus GX kan problemen hebben en dit is wat we zullen proberen te achterhalen en te begrijpen met welke problemen u mogelijk worstelt!

Problemen met de luchtmassameter Lexus GX

Dit zijn de verschillende problemen die de luchtstroomsensor van uw Lexus GX kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter noodzakelijkerwijs zal eindigen in een hoger brandstofverbruik vanwege een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: in verband met een soortgelijk probleem kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van de auto: Ten slotte is een van de laatste traditionele problemen die verband houden met een vuile flowmeter, dat uw Lexus GX meer moeite zal hebben om het voertuig te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Lexus GX?

Na het bekijken van de werking en problemen die de flowmeter kan genereren, zullen we kijken hoe we deze problemen kunnen oplossen door u een beschrijving te geven hoe u de luchtmassameter van uw Lexus GX schoonmaakt . U moet weten dat deze bewerking vrij eenvoudig is om uit te voeren en dat u geen geavanceerde mechanische expertise nodig heeft om het zelf te doen, een goede techniek om een ​​reis naar de garage te vermijden en een steile rekening. Ontdek hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze onderhoudshandeling uit te voeren:

  • Na hebben vond de luchtmassameter van uw Lexus GX , je zult het moeten ontmantelen. Om dit te doen, werkt u voorzichtig, maar u hoeft het alleen aan beide zijden van het luchtkanaal te demonteren en de stekker er bovenop los te maken.
  • Eenmaal uit elkaar genomen, heb je de mogelijkheid om door te gaan naar de stap het reinigen van de luchtmassameter van uw Lexus GX . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om gegevens correct te verzamelen, het is in die zin dat het zal verstoor de werking van de motoreenheid van uw Lexus GX. De bedoeling van deze reiniging is om al zijn onzuiverheden te verwijderen om het weer efficiënt te laten werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , die het meeste vuil zal verwijderen

    .

  • Nu gaan we verder met de zeer delicate reiniging van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn voorzichtig, in elk ander geval zal uw luchtmassameter permanent beschadigd raken. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als je te bang bent om het te beschadigen, kun je ze ook reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te spuiten.
Weiterlesen:
Lambdasonde probleem op Lexus GX

Nu weet je het hoe u de luchtmassameter van uw Lexus GX schoonmaakt , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motoreenheid.

Kijk voor meer tips over de Lexus GX in de categorie Lexus GX.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector