Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de luchtmassameter op de Lexus IS reinigen?

Steeds meer autobezitters proberen hun auto zelf te onderhouden. Dit levert aanzienlijke kostenbesparingen op omdat moderne auto’s steeds meer routineonderhoud vergen en steeds meer technische onderdelen bevatten die leiden tot nieuwe storingen of ongemakken. Een van de complicaties die steeds meer Lexus IS-bezitters stoort, is een verstopte luchtstroommeter, die zal leiden tot vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. In dit artikel gaan we uitchecken hoe de luchtmassameter van uw Lexus IS reinigen? . Ten eerste laten we u zien hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en wat de voordelen zijn, ten tweede waarom het kan relevant zijn om deze sensor te reinigen , en tenslotte, hoe de massale luchtstroomsensor van een Lexus IS te reinigen .

Nut en werking van de massale luchtstroommeter van een Lexus IS

.

Daarom beginnen we onze inhoud met het proces en het punt van uw Lexus IS-flowmeter.

Het doel van de massale luchtstroomsensor op Lexus IS

De luchtmassameter is een onderdeel dat eigenlijk nog niet zo lang geleden is gemaakt en voornamelijk wordt geleverd op dieselmodellen. In feite is bij injectiemotoren de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig geworden en daarom is het nodig dat de ECU dat doet weet het exacte volume lucht dat in de motor wordt toegevoegd om de acties van complementaire inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep te wijzigen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Lexus IS, aarzel dan niet om onze inhoud over dit onderwerp te raadplegen.

Werking van de luchtmassameter op de Lexus IS

We gaan nu kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Lexus IS , moet u al uitzoeken hoe het werkt om deze routine-serviceactie correct uit te voeren.

Weiterlesen:
Hoe koplampen op Lexus IS reinigen?

De luchtmassameter is er dus voornamelijk om statistieken te verkrijgen over de luchtinlaat van uw motorvoertuig. Om dit voor elkaar te krijgen, moet het net na de luchtinlaat van uw Lexus IS worden geïnstalleerd, dus net na het luchtfilter. Het is een buis geleverd met een sensor die de lucht in de inlaat analyseert en de statistieken naar de ECU van uw auto verzendt.

Waarom de luchtmassameter van een Lexus IS reinigen?

De massale luchtstroomsensor van uw Lexus IS kan complicaties hebben en dit is wat we zullen proberen te zien en te begrijpen met welke complicaties u mogelijk worstelt!

Complicaties luchtmassameter Lexus IS

Dit zijn de verschillende complicaties die de luchtstroomsensor van uw Lexus IS kan genereren:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter daadwerkelijk leidt tot overmatig brandstofverbruik vanwege een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: gerelateerd aan hetzelfde probleem, kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van de auto: Ten slotte is een van de laatste klassieke complicaties die verband houdt met een vuile flowmeter, dat uw Lexus IS meer problemen zal hebben om de auto te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Lexus IS?

Na het bekijken van de werking en complicaties die de flowmeter kan veroorzaken, zullen we kijken hoe u deze complicaties kunt oplossen door u uit te leggen hoe u de luchtmassameter van uw Lexus IS reinigt . U moet weten dat dit proces eigenlijk vrij eenvoudig uit te voeren is en dat u geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig heeft om het zelf te doen, een goede techniek om een ​​reis naar de garage te vermijden en een steile snavel. Ontdek hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze routine-serviceact uit te voeren:

  • Na hebben gebaseerd op de luchtmassameter van uw Lexus IS , je zult het moeten ontmantelen. Om dit voor elkaar te krijgen, moet u voorzichtig te werk gaan, maar u hoeft het alleen aan beide zijden van het luchtkanaal te demonteren en de stekker erop los te maken.
  • Eenmaal gedemonteerd, kunt u doorgaan met de stap het reinigen van de luchtmassameter van uw Lexus IS . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om de gegevens correct te verzamelen, het is in die zin dat het de werking van de motor van uw Lexus IS. Het doel van deze reiniging is om al zijn onzuiverheden te verwijderen, zodat hij weer efficiënt kan werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , waardoor het meeste vuil wordt verwijderd

    .

  • Nu gaan we verder met het zeer voorzichtig reinigen van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn waakzaam, in elk ander geval zal uw luchtmassameter permanent kapot gaan. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als u te bang bent om het te beschadigen, kunt u ze ook met een remvloeistof in de vorm van een aërosol reinigen door de straal op deze filamenten te sproeien.
Weiterlesen:
ABS-lampje blijft op Lexus IS, wat te doen?

Nu weet je het hoe u de luchtmassameter van uw Lexus IS reinigt , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motor.

Kijk voor meer tips over de Lexus IS in de categorie Lexus IS.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector